Runebergin tiramisuTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Runebergin tiramisu

  • Annosmäärä12 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
Runebergin tortun ja tiramisun hurmaavassa yhdistelmässä maistuu mascarponen seurana tuttu karvasmanteli. Täyteläisen tiramisun kruunaavat tuoreet vadelmat.

    Ainekset

    12 annosta
    2 dl
     
    vehnäjauhoa
    tai
    1 tl
     
    leivinjauhetta
    tai
    200 g
     
    tai
    2 dl
     
    sokeria
    tai
    2
     
    kananmunaa
    tai
    12 kpl (130 g)
     
    tai
    2 dl
     
    tai
    2 tippaa
     
    karvasmanteliaromia
    tai
    1 dl
     
    kevytmaitoa
    tai

    Kostutus

    2 dl
     
    kuumaa vettä
    tai
    1 dl
     
    sokeria
    tai
    1 dl
     
    punssia (tai laimeaa sitruunamehua)
    tai

    Tiramisu

    3
     
    kananmunaa
    tai
    1 1/2 dl
     
    sokeria
    tai
    3 rs (à 250 g)
     
    tai
    3 rkl
     
    punssia
    tai
    1 dl
     
    vadelmahilloa
    tai
    1 rs (125 g)
     
    tai

    Ravintosisältö

    Energia
    1 629 kJ / 392 kcal
    Rasva
    24,9 g
    josta tyydyttynyttä
    15,2 g
    Hiilihydraatit
    33,4 g
    josta sokereita
    26,4 g
    Proteiini
    5,2 g
    Suola
    0,4 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    yli 60 min

    Sekoita leivinjauhe jauhoihin. Sulata voi ja anna jäähtyä.

    Vatkaa sähkövatkaimella voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää kananmunat yksitellen välissä vatkaten.

    Lisää keksimurut ja mantelijauhe. Mausta seos varovasti karvasmanteliaromilla. Lisää lopuksi maito ja jauhoseos.

    Kaada kakkutaikina voideltuun ja korppujauhotettuun leipävuokaan (1,5 l).

    Paista 200 asteessa noin 40 minuuttia. Kokeile kypsyys puutikulla. Kumoa kypsä kakku ja anna sen jäähtyä.

    Leikkaan kakku noin 1 1/2 cm:n paksuisiksi viipaleiksi.

    Sekoita kuuman veden joukkoon sokeri ja punssi, anna jäähtyä. Erottele munista keltuaiset ja valkuaiset. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Vatkaa keltuaiset ja sokeri erillisessä kulhossa vaahdoksi.

    Sekoita täytteen punssi mascarponen joukkoon. Sekoita juustoseos keltuais-sokerivaahdon joukkoon. Nostele valkuaisvaahto varovasti täytteen sekaan.

    Kasta kakkupalat nopeasti kummaltakin puolelta punssiseokseen. Levitä puolet kakkupaloista vuoan (noin 25 cm x 20 cm) pohjalle. Levitä puolet täytteestä ja kaikki vadelmahillo kakkupalojen päälle. Lado toinen kakkupalakerros ja päällimmäiseksi loppu täyte. Anna tekeytyä jääkaapissa pari tuntia, mielellään yön yli. Siivilöi pinnalle kaakaojauhetta ja koristele tuoreilla vadelmilla juuri ennen tarjoamista.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta