Jäädytetty kuningatartiramisu
Jäädytettävässä tiramisun tyyliin rakennettavassa semifreddokakkussa on herkulliset kuningatarraidat. Noin 0,65 €/annos*
- 12 annosta
- yli 60 min
Ainekset
12 annosta
Marjaseos
- 1/2ps(à 250 g)Pirkka vadelma-pensasmustikkasekoitusta (pakaste)
- 3/4dlfariinisokeria
- 1/2prk(à 250 g)Pirkka Parhaat mascarponea
Jäädykeseos
- 2tlk(2 dl)Pirkka laktoositonta vispikermaa
- 2kananmunaa
- 1dlsokeria
- 1/2rs(à 250 g)Pirkka Parhaat mascarponea
- 10-12(noin 90-110 g)savoiardikeksiä (vuoan koon mukaan)
- 1/2-1dlPirkka päärynämehua
Pinnalle
- tuoreita pensasmustikoita
- tuoreita tai pakastettuja suomalaisia vadelmia
Valmistus
yli 60 min- Sulata marjat kattilassa. Lisää fariinisokeri. Keitä hiljalleen 3-4 minuuttia. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi. Lisää mascarpone ja sekoita sähkövatkaimella tasaiseksi.
- Vaahdota kerma. Erottele valkuaiset ja keltuaiset eri kulhoihin. Lisää molempiin kulhoihin ½ dl sokeria.
- Vaahdota puhtailla ja kuivilla välineillä valkuais-sokeriseos kovaksi kiiltäväksi marengiksi. Vaahdota sitten keltuais-sokeriseos kuohkeaksi. Lisää vaahdotuksen loppuvaiheessa sekaan mascarpone ja sekoita tasaiseksi.
- Yhdistä kerma- ja marenkivaahdot mascarpone-keltuaisvaahtoon.
- Kelmuta suorakaiteen muotoisen leipävuoan (1,7-2,2 l) pohja ja sivut.
- Nostele vuoan pohjalle tasaiseksi kerrokseksi ⅓ jäädykeseosta. Kostuta 5-6 keksiä kääntelemällä ne molemmin puolin mehussa. Asettele keksit jäädykeseoksen päälle (5 keksiä kahteen riviin tai 6 keksiä kolmeen riviin käyttämäsi vuoan koon ja muodon mukaan). Puolita keksejä tarvittaessa.
- Nostele puolet marjaseoksesta sattumiksi keksien ja jäädykeseoksen päälle. Levitä päälle taas ⅓ jäädykeseoksesta ja sen päälle ensimmäisen kerroksen tapaan 5-6 kostutettua keksiä. Lisää loput marjaseoksesta ja peitä lopulla jäädykeseoksella. Tasoita ja peitä pinta kelmulla.
- Nosta pakastimeen 3-4 tunniksi, kunnes kakku on jäätynyt. Nosta jääkaappiin pehmenemään 15-20 minuuttia ennen tarjoilua.
- Koristele ennen tarjoamista kaakaojauheella ja marjoilla.
Tiesitkö että...
*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 5/2018. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi
Sailyyko kuinka kauan pakkasessa?
Katedis, säilyvyyttä ei ole testattu, tiiviisti peitettynä tiramisu säilyy noin viikon. Pidemmässä säilytyksessä pinta voi pakkaspalaa ja kuivua. Maitovalmisteet ottavat myös helposti itseensä makua pakastimesta. Suosittelemme käärimään tiramisun ensin muovikelmuun, sitten folioon ja vielä isoon pakastuspussiin tms. Parhaimmillaan jäädyke on ohjeen mukaan tarjottuna ilman pitkää säilytystä pakastimessa. Sulamaan otettua jäädykettä ei saa pakastaa uudestaan.
Hei mitä tarkoittaa suluissa à - laitetaanko 4 dl kermaa vai kaksi dl kermaa? Mascarponeea 250 g vai 1/2 rs? Mittoja on mielestäni vaikea tulkita. Neuvosta kiitollinen etukäteen
aloitteleva paakari, ikävä kuulla, että reseptin mittoja on ollut vaikea tulkita. Välitän palauteesi tiedoksi reseptintekijöille. Jäädykeseokseen tulee 2 tölkkiä eli 4 dl kermaa. Pirkka Parhaat mascarponerasia on 250 g eli 1/2 purkkia tarkoittaa 125 g mascarponea.
Pitääkö kakku syödä heti sulattamisen jälkeen eli miten kauan säilyy pakastimesta ottamisen jälkeen?
Mortti, jäädyke kannattaa syödä heti sulattamisen jälkeen.