Jäädytetty kuningatartiramisuTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Jäädytetty kuningatartiramisu

Jäädytettävässä tiramisun tyyliin rakennettavassa semifreddokakkussa on herkulliset kuningatarraidat. Noin 0,65 €/annos*

  • 12 annosta
  • yli 60 min

Ainekset

12 annosta

Marjaseos

Jäädykeseos

Pinnalle

Valmistus

yli 60 min
  1. Sulata marjat kattilassa. Lisää fariinisokeri. Keitä hiljalleen 3-4 minuuttia. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi. Lisää mascarpone ja sekoita sähkövatkaimella tasaiseksi.
  2. Vaahdota kerma. Erottele valkuaiset ja keltuaiset eri kulhoihin. Lisää molempiin kulhoihin ½ dl sokeria.
  3. Vaahdota puhtailla ja kuivilla välineillä valkuais-sokeriseos kovaksi kiiltäväksi marengiksi. Vaahdota sitten keltuais-sokeriseos kuohkeaksi. Lisää vaahdotuksen loppuvaiheessa sekaan mascarpone ja sekoita tasaiseksi.
  4. Yhdistä kerma- ja marenkivaahdot mascarpone-keltuaisvaahtoon.
  5. Kelmuta suorakaiteen muotoisen leipävuoan (1,7-2,2 l) pohja ja sivut.
  6. Nostele vuoan pohjalle tasaiseksi kerrokseksi ⅓ jäädykeseosta. Kostuta 5-6 keksiä kääntelemällä ne molemmin puolin mehussa. Asettele keksit jäädykeseoksen päälle (5 keksiä kahteen riviin tai 6 keksiä kolmeen riviin käyttämäsi vuoan koon ja muodon mukaan). Puolita keksejä tarvittaessa.
  7. Nostele puolet marjaseoksesta sattumiksi keksien ja jäädykeseoksen päälle. Levitä päälle taas ⅓ jäädykeseoksesta ja sen päälle ensimmäisen kerroksen tapaan 5-6 kostutettua keksiä. Lisää loput marjaseoksesta ja peitä lopulla jäädykeseoksella. Tasoita ja peitä pinta kelmulla.
  8. Nosta pakastimeen 3-4 tunniksi, kunnes kakku on jäätynyt. Nosta jääkaappiin pehmenemään 15-20 minuuttia ennen tarjoilua.
  9. Koristele ennen tarjoamista kaakaojauheella ja marjoilla.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 5/2018. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 10 arvostelua
  • aloitteleva paakari29.6.2018

    Hei mitä tarkoittaa suluissa à - laitetaanko 4 dl kermaa vai kaksi dl kermaa? Mascarponeea 250 g vai 1/2 rs? Mittoja on mielestäni vaikea tulkita. Neuvosta kiitollinen etukäteen

  • K-Kuluttajapalvelu29.6.2018

    aloitteleva paakari, ikävä kuulla, että reseptin mittoja on ollut vaikea tulkita. Välitän palauteesi tiedoksi reseptintekijöille. Jäädykeseokseen tulee 2 tölkkiä eli 4 dl kermaa. Pirkka Parhaat mascarponerasia on 250 g eli 1/2 purkkia tarkoittaa 125 g mascarponea.

  • Mortti2.5.2018

    Pitääkö kakku syödä heti sulattamisen jälkeen eli miten kauan säilyy pakastimesta ottamisen jälkeen?

  • K-Kuluttajapalvelu2.5.2018

    Mortti, jäädyke kannattaa syödä heti sulattamisen jälkeen.