Crème brûléeTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Crème brûlée

  • Annosmäärä6 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Gluteeniton
  • Kasvis (lakto-ovo)
Ranskalainen klassikkojälkiruoka crème brûlée on kermainen vanukas, jossa on rapeaksi paahdettu sokeripinta. Tämä ravintoloista tuttu jälkiruoka onnistuu helposti myös kotona!
  • Gluteeniton
  • Kasvis (lakto-ovo)

Ainekset

6 annosta
2 tlk (à 2 dl)
 
tai
1 dl
 
kevytmaitoa
tai
1 dl
 
sokeria
tai
1
 
vaniljatanko
tai
6
 
kananmunan keltuaista
tai

Pinnalle

n. 3 rkl
 
ruokosokeria
tai

Ravintosisältö

Energia
986 kJ / 238 kcal
Rasva
17,3 g
josta tyydyttynyttä
10,2 g
Hiilihydraatit
14,7 g
josta sokereita
14,7 g
Proteiini
5,2 g
Suola
0,1 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min

Mittaa kerma, maito, sokeri ja halkaistu vaniljatanko kattilaan.Kiehauta seos, nosta pois liedeltä ja anna jäähtyä hetki.

Erottele kananmunista keltuaiset erikseen kulhoon. Riko keltuaisten rakenne. Ota vaniljatanko pois kerma-maitoseoksesta ja kaada seos keltuaisten joukkoon ohuena nauhana samalla sekoittaen.

Jaa seos kuuteen annosvuokaan (tilavuus n. 2 dl). Laita jokaisen vuoan päälle alumiinifolio ja nosta vuoat syvälle uunipannulle. Kaada uunipannulle kuumaa vettä annosvuokien puoleen väliin saakka.

Kypsennä 150-asteisessa uunissa noin tunti, kunnes massa on hyytynyt.

Nosta vuoat varovasti vesihauteesta ja jäähdytä ensin huoneenlämpöisiksi. Nosta sitten jääkaappiin hyytymään 2–3 tunniksi.

Ripottele pinnalle ohut kerros sokeria ja paahda pinta nopeasti kaasupolttimella. Lisää tarvittaessa toinen kerros sokeria ja paahda pinta. Tarjoa heti sellaisenaan. Voit halutessasi koristella pinnan tuoreilla marjoilla.

Vinkki! Jäljelle jääneistä valkuaisista voit tehdä marenkeja. Vatkaa valkuaiset puhtaassa kulhossa kovaksi vaahdoksi. Lisää 3 dl sokeria koko ajan vatkaten, kunnes seos on kiiltävää. Pursota tai nostele lusikalla seoksesta pieniä nokareita pellille leivinpaperin päälle. Kypsennä marenkeja 75-asteisessa uunissa 1–2 tuntia. Avaa uunin luukku ja anna marenkien kuivua rapeiksi uunin jälkilämmössä.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Pirkka kevytmaito 5dl
    Hinta 0,75/kpl
    1,50/l
  • Pirkka sokeri 1 kg
    Hinta 1,49/kpl
    1,49/kg
  • Dansukker Ruokokidesokeri 500g Reilun kaupan tuote
    Hinta 2,29/kpl
    4,58/kg
  • Dr.Oetker vaniljatanko gourmet 1kpl
    Hinta 3,85/kpl
  • Pirkka suomalainen kuohukerma 2dl
    Hinta 1,15/kpl
    5,75/l
  • Pirkka kananmuna 6 kpl/ 348 g
    Hinta 1,49/kpl
    4,28/kg
  • Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 g
    Hinta 1,69/kpl
    4,14/kg
  • Pirkka suomalainen kevytmaito 1,5l
    Hinta 1,79/kpl
    1,19/l
  • Pirkka suomalainen kevytmaito 1l
    Hinta 0,99/kpl
    0,99/l
  • Dansukker Taloussokeri 1kg
    Hinta 1,59/kpl
    1,59/kg
  • K-Menu sokeri 1 kg
    Hinta 1,39/kpl
    1,39/kg
  • Dansukker Luomuruokosokeri 750g Reilu kauppa
    Hinta 3,79/kpl
    5,05/kg
  • Dr.Oetker Luomu Vaniljatanko 1kpl Bourbon
    Hinta 6,25/kpl
  • Pirkka suomalainen kuohukerma 5dl
    Hinta 2,75/kpl
    5,50/l
  • Valio kuohukerma 0,5 l
    Hinta 4,09/kpl
    8,18/l
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 4,0 (83 arviota)

  • Kotikokki
    6 kuukautta sitten
    Onko mahdollista saada pintaa ilman tohotinta? Kotikokkina ei sellaista kotoa löydy.
  • K-Kuluttajapalvelu
    6 kuukautta sitten
    Kokikokki, jos uunissasi on grillivastukset, pintaa voi kokeilla paahtaa ylätasolla grillivastuksen alla, kunnes sokeri ruskistuu.
  • Herkkuyllätys valmiina kun kotiin tuli
    1 vuosi sitten
    Tosi hyvää ja helppo valmistaa kunhan on aikaa. Suosittelen lämpimästi!