Crème brûlée
- Annosmäärä6 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
- Gluteeniton
- Kasvis (lakto-ovo)
Ranskalainen klassikkojälkiruoka crème brûlée on kermainen vanukas, jossa on rapeaksi paahdettu sokeripinta. Tämä ravintoloista tuttu jälkiruoka onnistuu helposti myös kotona!
- Gluteeniton
- Kasvis (lakto-ovo)
Ainekset
6 annosta
2 tlk (à 2 dl) | tai |
1 dl | kevytmaitoa tai |
1 dl | sokeria tai |
1 | vaniljatanko tai |
6 | kananmunan keltuaista tai |
Pinnalle | |
---|---|
n. 3 rkl | ruokosokeria tai |
Ravintosisältö
Energia | 986 kJ / 238 kcal |
Rasva | 17,3 g |
josta tyydyttynyttä | 10,2 g |
Hiilihydraatit | 14,7 g |
josta sokereita | 14,7 g |
Proteiini | 5,2 g |
Suola | 0,1 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
Mittaa kerma, maito, sokeri ja halkaistu vaniljatanko kattilaan.Kiehauta seos, nosta pois liedeltä ja anna jäähtyä hetki.
Erottele kananmunista keltuaiset erikseen kulhoon. Riko keltuaisten rakenne. Ota vaniljatanko pois kerma-maitoseoksesta ja kaada seos keltuaisten joukkoon ohuena nauhana samalla sekoittaen.
Jaa seos kuuteen annosvuokaan (tilavuus n. 2 dl). Laita jokaisen vuoan päälle alumiinifolio ja nosta vuoat syvälle uunipannulle. Kaada uunipannulle kuumaa vettä annosvuokien puoleen väliin saakka.
Kypsennä 150-asteisessa uunissa noin tunti, kunnes massa on hyytynyt.
Nosta vuoat varovasti vesihauteesta ja jäähdytä ensin huoneenlämpöisiksi. Nosta sitten jääkaappiin hyytymään 2–3 tunniksi.
Ripottele pinnalle ohut kerros sokeria ja paahda pinta nopeasti kaasupolttimella. Lisää tarvittaessa toinen kerros sokeria ja paahda pinta. Tarjoa heti sellaisenaan. Voit halutessasi koristella pinnan tuoreilla marjoilla.
Vinkki! Jäljelle jääneistä valkuaisista voit tehdä marenkeja. Vatkaa valkuaiset puhtaassa kulhossa kovaksi vaahdoksi. Lisää 3 dl sokeria koko ajan vatkaten, kunnes seos on kiiltävää. Pursota tai nostele lusikalla seoksesta pieniä nokareita pellille leivinpaperin päälle. Kypsennä marenkeja 75-asteisessa uunissa 1–2 tuntia. Avaa uunin luukku ja anna marenkien kuivua rapeiksi uunin jälkilämmössä.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pirkka suomalainen kuohukerma 2dlHinta 1,15/kpl5,75/l
- Pysyvästi edullinenDansukker Taloussokeri 1kgHinta 1,25/kpl1,25/kg
- Dr.Oetker Luomu Vaniljatanko 1kpl BourbonHinta 5,39/kpl
- Dansukker Ruokokidesokeri 500g Reilun kaupan tuoteHinta 2,45/kpl4,90/kg
- Juustoportti kuohukerma 3,3dl laktoositonHinta 2,99/kpl9,06/l
- Pysyvästi edullinenValio Keittiön kuohukerma 3,3 dl laktoositonHinta 2,89/kpl8,76/l
- Arla Suomi kevytmaito 2dl ESLHinta 0,59/kpl2,95/l
- Valio kevytmaito 5 dlHinta 1,25/kpl2,50/l
- Pirkka sokeri 1 kgHinta 1,09/kpl1,09/kg
- K-Menu sokeri 1kgHinta 0,99/kpl0,99/kg
- Dr.Oetker gourmet vaniljatanko 1kplHinta 3,39/kpl
- Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 gHinta 1,59/kpl3,90/kg
- Pirkka Parhaat ulkokanojen munia M 8kpl/464gHinta 2,19/kpl4,72/kg
- Dansukker Luomuruokosokeri 750g Reilu kauppaHinta 3,69/kpl4,92/kg
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min3,1(187 arviota)
- 30 - 60 min4,1(50 arviota)
- yli 60 min3,9(288 arviota)
- yli 60 min4,3(93 arviota)
- yli 60 min3,8(28 arviota)
- alle 15 min3,9(23 arviota)
- yli 60 min3,9(48 arviota)
- yli 60 min4,6(23 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,0 (97 arviota)
- Kotikokki2 kuukautta sittenTunti uunissa on ihan liikaa etenkin mikäli tekee matalissa creme brulee vuoissa. Monessa muussa ohjeessa aika vaihtelee 20-45minuutin välillä. Tunti uunissa on kyllä varmasti ylikypsää.
- K-Kuluttajapalvelu1 vuosi sittenEhtisi paremmin, halutessaan crème brûléet voi valmistaa jo edellisenä päivänä. Kuorrutus kannattaa tosiaan tehdä vasta juuri ennen tarjoilua.
- Ehtisi paremmin1 vuosi sittenVoiko valmistaa edellisenä päivänä ja kuorruttaa vasta tarjolle laitettaessa?
- Kotikokki1 vuosi sittenOnko mahdollista saada pintaa ilman tohotinta? Kotikokkina ei sellaista kotoa löydy.
- K-Kuluttajapalvelu1 vuosi sittenKokikokki, jos uunissasi on grillivastukset, pintaa voi kokeilla paahtaa ylätasolla grillivastuksen alla, kunnes sokeri ruskistuu.
- Herkkuyllätys valmiina kun kotiin tuli3 vuotta sittenTosi hyvää ja helppo valmistaa kunhan on aikaa. Suosittelen lämpimästi!