Crème brûlée
Ranskalainen klassikkojälkiruoka crème brûlée on kermainen vanukas, jossa on rapeaksi paahdettu sokeripinta. Tämä ravintoloista tuttu jälkiruoka onnistuu helposti myös kotona! Noin 1,30€/annos.*
- 6 annosta
- yli 60 min
Ainekset
6 annosta
- 2tlk(à 2 dl)Pirkka kuohukermaa
- 1dlkevytmaitoa
- 1dlsokeria
- 1vaniljatanko
- 6kananmunan keltuaista
Pinnalle
- n. 3rklruokosokeria
Valmistus
yli 60 min- Mittaa kerma, maito, sokeri ja halkaistu vaniljatanko kattilaan.Kiehauta seos, nosta pois liedeltä ja anna jäähtyä hetki.
- Erottele kananmunista keltuaiset erikseen kulhoon. Riko keltuaisten rakenne. Ota vaniljatanko pois kerma-maitoseoksesta ja kaada seos keltuaisten joukkoon ohuena nauhana samalla sekoittaen.
- Jaa seos kuuteen annosvuokaan (tilavuus n. 2 dl). Laita jokaisen vuoan päälle alumiinifolio ja nosta vuoat syvälle uunipannulle. Kaada uunipannulle kuumaa vettä annosvuokien puoleen väliin saakka.
- Kypsennä 150-asteisessa uunissa noin tunti, kunnes massa on hyytynyt.
- Nosta vuoat varovasti vesihauteesta ja jäähdytä ensin huoneenlämpöisiksi. Nosta sitten jääkaappiin hyytymään 2-3 tunniksi.
- Ripottele pinnalle ohut kerros sokeria ja paahda pinta nopeasti kaasupolttimella. Lisää tarvittaessa toinen kerros sokeria ja paahda pinta. Tarjoa heti sellaisenaan. Voit halutessasi koristella pinnan tuoreilla marjoilla.
Tiesitkö että...
Vinkki! Jäljelle jääneistä valkuaisista voit tehdä marenkeja. Vatkaa valkuaiset puhtaassa kulhossa kovaksi vaahdoksi. Lisää 2 1/2 dl sokeria koko ajan vatkaten, kunnes seos on kiiltävää. Pursota tai nostele lusikalla seoksesta pieniä nokareita pellille leivinpaperin päälle. Kypsennä marenkeja 75-asteisessa uunissa 1-2 tuntia. Avaa uunin luukku ja anna marenkien kuivua rapeiksi uunin jälkilämmössä. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 12/2020. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Erityisruokavaliot
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi