Crème brûlée
- Annosmäärä6 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
- Gluteeniton
- Kasvis (lakto-ovo)
- Gluteeniton
- Kasvis (lakto-ovo)
Ainekset
2 tlk (à 2 dl) | tai |
1 dl | kevytmaitoa tai |
1 dl | sokeria tai |
1 | vaniljatanko tai |
6 | kananmunan keltuaista tai |
Pinnalle | |
---|---|
n. 3 rkl | ruokosokeria tai |
Ravintosisältö
Energia | 986 kJ / 238 kcal |
Rasva | 17,3 g |
josta tyydyttynyttä | 10,2 g |
Hiilihydraatit | 14,7 g |
josta sokereita | 14,7 g |
Proteiini | 5,2 g |
Suola | 0,1 g |
Valmistus
Mittaa kerma, maito, sokeri ja halkaistu vaniljatanko kattilaan.Kiehauta seos, nosta pois liedeltä ja anna jäähtyä hetki.
Erottele kananmunista keltuaiset erikseen kulhoon. Riko keltuaisten rakenne. Ota vaniljatanko pois kerma-maitoseoksesta ja kaada seos keltuaisten joukkoon ohuena nauhana samalla sekoittaen.
Jaa seos kuuteen annosvuokaan (tilavuus n. 2 dl). Laita jokaisen vuoan päälle alumiinifolio ja nosta vuoat syvälle uunipannulle. Kaada uunipannulle kuumaa vettä annosvuokien puoleen väliin saakka.
Kypsennä 150-asteisessa uunissa noin tunti, kunnes massa on hyytynyt.
Nosta vuoat varovasti vesihauteesta ja jäähdytä ensin huoneenlämpöisiksi. Nosta sitten jääkaappiin hyytymään 2–3 tunniksi.
Ripottele pinnalle ohut kerros sokeria ja paahda pinta nopeasti kaasupolttimella. Lisää tarvittaessa toinen kerros sokeria ja paahda pinta. Tarjoa heti sellaisenaan. Voit halutessasi koristella pinnan tuoreilla marjoilla.
Vinkki! Jäljelle jääneistä valkuaisista voit tehdä marenkeja. Vatkaa valkuaiset puhtaassa kulhossa kovaksi vaahdoksi. Lisää 3 dl sokeria koko ajan vatkaten, kunnes seos on kiiltävää. Pursota tai nostele lusikalla seoksesta pieniä nokareita pellille leivinpaperin päälle. Kypsennä marenkeja 75-asteisessa uunissa 1–2 tuntia. Avaa uunin luukku ja anna marenkien kuivua rapeiksi uunin jälkilämmössä.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
- Pirkka kevytmaito 5dlHinta 0,75/kpl1,50/l
- Pirkka sokeri 1 kgHinta 1,49/kpl1,49/kg
- Dansukker Ruokokidesokeri 500g Reilun kaupan tuoteHinta 2,29/kpl4,58/kg
- Dr.Oetker vaniljatanko gourmet 1kplHinta 3,85/kpl
- Pirkka suomalainen kuohukerma 2dlHinta 1,15/kpl5,75/l
- Pirkka kananmuna 6 kpl/ 348 gHinta 1,49/kpl4,28/kg
- Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 gHinta 1,69/kpl4,14/kg
- Pirkka suomalainen kevytmaito 1,5lHinta 1,79/kpl1,19/l
- Pirkka suomalainen kevytmaito 1lHinta 0,99/kpl0,99/l
- Dansukker Taloussokeri 1kgHinta 1,59/kpl1,59/kg
- K-Menu sokeri 1 kgHinta 1,39/kpl1,39/kg
- Dansukker Luomuruokosokeri 750g Reilu kauppaHinta 3,79/kpl5,05/kg
- Dr.Oetker Luomu Vaniljatanko 1kpl BourbonHinta 6,25/kpl
- Pirkka suomalainen kuohukerma 5dlHinta 2,75/kpl5,50/l
- Valio kuohukerma 0,5 lHinta 4,09/kpl8,18/l
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min3,0(173 arviota)
- 30 - 60 min3,1(12 arviota)
- yli 60 min3,8(52 arviota)
- yli 60 min4,1(565 arviota)
- yli 60 min4,0(240 arviota)
- 30 - 60 min3,8(1 233 arviota)
- yli 60 min3,6(80 arviota)
- yli 60 min4,2(89 arviota)
Arvostele resepti
- Kotikokki6 kuukautta sittenOnko mahdollista saada pintaa ilman tohotinta? Kotikokkina ei sellaista kotoa löydy.
- K-Kuluttajapalvelu6 kuukautta sittenKokikokki, jos uunissasi on grillivastukset, pintaa voi kokeilla paahtaa ylätasolla grillivastuksen alla, kunnes sokeri ruskistuu.
- Herkkuyllätys valmiina kun kotiin tuli1 vuosi sittenTosi hyvää ja helppo valmistaa kunhan on aikaa. Suosittelen lämpimästi!