• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Crème brûlée

Ranskalainen klassikkojälkiruoka crème brûlée on kermainen vanukas, jossa on rapeaksi paahdettu sokeripinta.
Crème brûlée
Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Ainekset

4 annosta
    • 2dlPirkka kuohukermaa
    • 1 1/2dlPirkka maitoa
    • 1vaniljatanko
    • 5keltuaista
    • 3/4dlsokeria

Pinnalle

    • 1/2dlfariinisokeria

Valmistus

yli 60 min
  1. Kaada kerma ja maito kattilaan. Halkaise vaniljatanko ja lisää se kerma-maitoseokseen. Kiehauta seos, nosta pois liedeltä ja anna jäähtyä hetki.
  2. Erottele kananmunista keltuaiset erikseen kulhoon. Lisää sokeri ja vatkaa seos löysäksi vaahdoksi. Ota vaniljatanko pois kerma-maitoseoksesta ja kaada se keltuaisvaahdon joukkoon sekoittaen.
  3. Jaa seos neljään 2 dl:n annosvuokaan. Laita jokaisen vuoan päälle alumiinifolio ja nosta vuoat isompaan uunivuokaan tai uunipannulle. Kaada uunivuokaan lämmintä vettä annosvuokien puoleen väliin saakka. Kypsennä 150-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia, kunnes massa on hyytynyt.
  4. Nosta vuoat vesihauteesta ja jäähdytä. Ripottele pinnalle fariinisokeria ja paahda pinta nopeasti rapeaksi kuumassa uunissa grillivastusten alla. Voit käyttää myös kaasupoltinta sokerin paahtamiseen. Tarjoa sellaisenaan tai raikkaiden marjojen tai hedelmien kanssa.

Tiesitkö että...

Vinkki! Jäljelle jääneistä valkuaisista voit tehdä marenkeja. Vatkaa valkuaiset puhtaassa kulhossa kovaksi vaahdoksi. Lisää 2 1/2 dl sokeria koko ajan vatkaten, kunnes seos on kiiltävää. Pursota tai nostele lusikalla seoksesta pieniä nokareita pellille leivinpaperin päälle. Kypsennä marenkeja 75-asteisessa uunissa 1-2 tuntia. Avaa uunin luukku ja anna marenkien kuivua rapeiksi uunin jälkilämmössä.

Ravintosisältö perannos 120g100 g

  • 405 kcal1 700 kJ
  • Proteiinia8 g
  • Hiilihydraatteja28 g
  • Rasvaa29 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille20
  • Sussssssuuu27.11.2016

    Mihin tasoon uuniin kuuluu vuoat laittaa? Alatasoon?

  • K-Kuluttajapalvelu27.11.2016

    Sussssssuuu, Crème brûlèet voi paistaa uunin ala- tai keskitasolla.