Hyppää sisältöön
Crème brûléeTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Crème brûlée

  • Annosmäärä6 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Gluteeniton
  • Kasvis (lakto-ovo)
Ranskalainen klassikkojälkiruoka crème brûlée on kermainen vanukas, jossa on rapeaksi paahdettu sokeripinta. Tämä ravintoloista tuttu jälkiruoka onnistuu helposti myös kotona!
  • Gluteeniton
  • Kasvis (lakto-ovo)

Ainekset

6 annosta
2 tlk (à 2 dl)
 
tai
1 dl
 
kevytmaitoa
tai
1 dl
 
sokeria
tai
1
 
vaniljatanko
tai
6
 
kananmunan keltuaista
tai

Pinnalle

n. 3 rkl
 
ruokosokeria
tai

Ravintosisältö

Energia
986 kJ / 238 kcal
Rasva
17,3 g
josta tyydyttynyttä
10,2 g
Hiilihydraatit
14,7 g
josta sokereita
14,7 g
Proteiini
5,2 g
Suola
0,1 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min
Mittaa kerma, maito, sokeri ja halkaistu vaniljatanko kattilaan.Kiehauta seos, nosta pois liedeltä ja anna jäähtyä hetki.
Erottele kananmunista keltuaiset erikseen kulhoon. Riko keltuaisten rakenne. Ota vaniljatanko pois kerma-maitoseoksesta ja kaada seos keltuaisten joukkoon ohuena nauhana samalla sekoittaen.
Jaa seos kuuteen annosvuokaan (tilavuus n. 2 dl). Laita jokaisen vuoan päälle alumiinifolio ja nosta vuoat syvälle uunipannulle. Kaada uunipannulle kuumaa vettä annosvuokien puoleen väliin saakka.
Kypsennä 150-asteisessa uunissa noin tunti, kunnes massa on hyytynyt.
Nosta vuoat varovasti vesihauteesta ja jäähdytä ensin huoneenlämpöisiksi. Nosta sitten jääkaappiin hyytymään 2–3 tunniksi.
Ripottele pinnalle ohut kerros sokeria ja paahda pinta nopeasti kaasupolttimella. Lisää tarvittaessa toinen kerros sokeria ja paahda pinta. Tarjoa heti sellaisenaan. Voit halutessasi koristella pinnan tuoreilla marjoilla.
Vinkki! Jäljelle jääneistä valkuaisista voit tehdä marenkeja. Vatkaa valkuaiset puhtaassa kulhossa kovaksi vaahdoksi. Lisää 3 dl sokeria koko ajan vatkaten, kunnes seos on kiiltävää. Pursota tai nostele lusikalla seoksesta pieniä nokareita pellille leivinpaperin päälle. Kypsennä marenkeja 75-asteisessa uunissa 1–2 tuntia. Avaa uunin luukku ja anna marenkien kuivua rapeiksi uunin jälkilämmössä.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Pirkka suomalainen kuohukerma 2dl
    Hinta 1,15/kpl
    5,75/l
  • Pysyvästi edullinen
    Dansukker Taloussokeri 1kg
    Hinta 1,25/kpl
    1,25/kg
  • Dr.Oetker Luomu Vaniljatanko 1kpl Bourbon
    Hinta 5,39/kpl
  • Dansukker Ruokokidesokeri 500g Reilun kaupan tuote
    Hinta 2,45/kpl
    4,90/kg
  • Juustoportti kuohukerma 3,3dl laktoositon
    Hinta 2,99/kpl
    9,06/l
  • Pysyvästi edullinen
    Valio Keittiön kuohukerma 3,3 dl laktoositon
    Hinta 2,89/kpl
    8,76/l
  • Arla Suomi kevytmaito 2dl ESL
    Hinta 0,59/kpl
    2,95/l
  • Valio kevytmaito 5 dl
    Hinta 1,25/kpl
    2,50/l
  • Pirkka sokeri 1 kg
    Hinta 1,09/kpl
    1,09/kg
  • K-Menu sokeri 1kg
    Hinta 0,99/kpl
    0,99/kg
  • Dr.Oetker gourmet vaniljatanko 1kpl
    Hinta 3,39/kpl
  • Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 g
    Hinta 1,59/kpl
    3,90/kg
  • Pirkka Parhaat ulkokanojen munia M 8kpl/464g
    Hinta 2,19/kpl
    4,72/kg
  • Dansukker Luomuruokosokeri 750g Reilu kauppa
    Hinta 3,69/kpl
    4,92/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 4,0 (97 arviota)

  • Kotikokki
    2 kuukautta sitten
    Tunti uunissa on ihan liikaa etenkin mikäli tekee matalissa creme brulee vuoissa. Monessa muussa ohjeessa aika vaihtelee 20-45minuutin välillä. Tunti uunissa on kyllä varmasti ylikypsää.
  • K-Kuluttajapalvelu
    1 vuosi sitten
    Ehtisi paremmin, halutessaan crème brûléet voi valmistaa jo edellisenä päivänä. Kuorrutus kannattaa tosiaan tehdä vasta juuri ennen tarjoilua.
  • Ehtisi paremmin
    1 vuosi sitten
    Voiko valmistaa edellisenä päivänä ja kuorruttaa vasta tarjolle laitettaessa?
  • Kotikokki
    1 vuosi sitten
    Onko mahdollista saada pintaa ilman tohotinta? Kotikokkina ei sellaista kotoa löydy.
  • K-Kuluttajapalvelu
    1 vuosi sitten
    Kokikokki, jos uunissasi on grillivastukset, pintaa voi kokeilla paahtaa ylätasolla grillivastuksen alla, kunnes sokeri ruskistuu.
  • Herkkuyllätys valmiina kun kotiin tuli
    3 vuotta sitten
    Tosi hyvää ja helppo valmistaa kunhan on aikaa. Suosittelen lämpimästi!