Crème brûléeTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Crème brûlée

Ranskalainen klassikkojälkiruoka crème brûlée on kermainen vanukas, jossa on rapeaksi paahdettu sokeripinta.

  • 4 annosta
  • yli 60 min
  • 405 kcal / annos (120g)

Ainekset

4 annosta
    • 1 1/2dlPirkka maitoa
    • 1halkaistu vaniljatanko
    • 5kananmunan keltuaista
    • 3/4dlsokeria

Pinnalle

    • 1/2dlfariinisokeria

Valmistus

yli 60 min
  1. Kaada kerma ja maito kattilaan. Halkaise vaniljatanko ja lisää se kerma-maitoseokseen. Kiehauta seos, nosta pois liedeltä ja anna jäähtyä hetki.
  2. Erottele kananmunista keltuaiset erikseen kulhoon. Lisää sokeri ja vatkaa seos löysäksi vaahdoksi. Ota vaniljatanko pois kerma-maitoseoksesta ja kaada se keltuaisvaahdon joukkoon sekoittaen.
  3. Jaa seos neljään 2 dl:n annosvuokaan. Laita jokaisen vuoan päälle alumiinifolio ja nosta vuoat isompaan uunivuokaan tai uunipannulle. Kaada uunivuokaan lämmintä vettä annosvuokien puoleen väliin saakka. Kypsennä 150-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia, kunnes massa on hyytynyt.
  4. Nosta vuoat vesihauteesta ja jäähdytä. Ripottele pinnalle fariinisokeria ja paahda pinta nopeasti rapeaksi kuumassa uunissa grillivastusten alla. Voit käyttää myös kaasupoltinta sokerin paahtamiseen. Tarjoa sellaisenaan tai raikkaiden marjojen tai hedelmien kanssa.

Tiesitkö että...

Vinkki! Jäljelle jääneistä valkuaisista voit tehdä marenkeja. Vatkaa valkuaiset puhtaassa kulhossa kovaksi vaahdoksi. Lisää 2 1/2 dl sokeria koko ajan vatkaten, kunnes seos on kiiltävää. Pursota tai nostele lusikalla seoksesta pieniä nokareita pellille leivinpaperin päälle. Kypsennä marenkeja 75-asteisessa uunissa 1-2 tuntia. Avaa uunin luukku ja anna marenkien kuivua rapeiksi uunin jälkilämmössä.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 120g100 g

  • 405 kcal1 700 kJ
  • Proteiinia8 g
  • Hiilihydraatteja28 g
  • Rasvaa29 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Lisää tästä reseptin raaka-aineita ostoslistallesi

Valikoima ja hinnat kaupasta K‑Citymarket Iso Omena
Iso Omena
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Pirkka suomalainen kuohukerma 2dl
    Pirkka suomalainen kuohukerma 2dl
    0,85/kpl4,25/l
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Pirkka suomalainen kuohukerma 5dl
    Pirkka suomalainen kuohukerma 5dl
    2,15/kpl4,30/l
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Pirkka suomalainen laktoositon kuohukerma 5dl
    Pirkka suomalainen laktoositon kuohukerma 5dl
    2,39/kpl4,78/l
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Pirkka suomalainen kevytmaito 1l
    Pirkka suomalainen kevytmaito 1l
    0,81/kpl
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Pirkka suomalainen kevytmaito 0,5l
    Pirkka suomalainen kevytmaito 0,5l
    0,62/kpl1,24/l
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Pirkka suomalainen kevytmaito 1,5l
    Pirkka suomalainen kevytmaito 1,5l
    1,20/kpl0,80/l
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Dr.Oetker vaniljatanko gourmet 1kpl
    Dr.Oetker vaniljatanko gourmet 1kpl
    5,15/kpl
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Pirkka kananmunia 15 kpl/1020 g
    Pirkka kananmunia 15 kpl/1020 g
    2,59/kpl2,54/kg
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Kotitilan maalaismunat 1020g L15
    Kotitilan maalaismunat 1020g L15
    2,55/kpl2,50/kg
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Pirkka sokeri 1 kg
    Pirkka sokeri 1 kg
    0,69/kpl
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Dansukker Taloussokeri 1kg
    Dansukker Taloussokeri 1kg
    0,89/kpl
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Dansukker Siro erikoishieno sokeri 1 kg
    Dansukker Siro erikoishieno sokeri 1 kg
    1,35/kpl
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Dansukker Fariinisokeri 500g
    Dansukker Fariinisokeri 500g
    1,49/kpl2,98/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 52 arvostelua
  • Martta 7.4.2019

    Kuinka kauan pitää polttaa sitä

  • K-Kuluttajapalvelu7.4.2019

    Martta, crème brûléen pinta ruskistetaan pitämällä niitä hetken aikaa kuumassa uunissa grillivastusten alla. Kannattaa tarkkailla paahtumista uunin vieressä ja ottaa vanukkaat uunista heti kun niiden pintan rapeutuu.

  • Sussssssuuu27.11.2016

    Mihin tasoon uuniin kuuluu vuoat laittaa? Alatasoon?

  • K-Kuluttajapalvelu27.11.2016

    Sussssssuuu, Crème brûlèet voi paistaa uunin ala- tai keskitasolla.