Kaurasämpylät
Kaurasämpylät ovat päältä rapeita ja sisältä meheviä. Tuoreita kaurasämpylöitä on vaikea vastustaa! Noin 0,05€/kpl*
16 kplyli 60 min
Ainekset
16 kpl
- 6dlvettä
- 25ghiivaa
- 2tlsuolaa
Valmistus
yli 60 min- Liuota hiiva viileään veteen. Sekoita joukkoon suola, kaurahiutaleet ja -leseet.
- Lisää jauhoja vähän kerrallaan taikinan joukkoon. Sekoita varovasti, älä vaivaa taikinaa. Taikina saa jäädä löysäksi. Peitä kulho ja nosta se jääkaappiin yön yli tai vähintään 8 tunniksi.
- Kuumenna uuni 225-asteiseksi. Nosta taikinaa kauhalla pellille leivinpaperin päälle. Paista sämpylöitä noin 20 minuuttia hieman alatasoa ylempänä. Tarkkaile sämpylöitä paistamisen aikana. Älä peitä sämpylöitä paistamisen jälkeen, jotta kuori pysyy rapeana.
Katso video
Tiesitkö että...
*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 01/2019. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat Erityisruokavaliot
Kommentoi
Sämpylöistä puuttuu joko piimä tai ite käyttäny 2dl kermarahkaa....Tullee maukkaita sämpylöitä pari pellistä...Mutta,, sämpyläjahoja hiivaleipäjauhoja ja vehnäjauhoja....ok....Siinä mallia...Kohotus esim.patterin (kuuman( vieressä 2h....En laita jääkaappiin! Leipominen ditlopuksi ennen uuniin..helppoa.. 200 astetta noin 10min.. Arskikokkaja8 edelleen kuvioissa!!
En tykännyt. Tein ihan ohjeen mukaan, paitsi lisäsin hiivan haaleaan veteen. Liikaa suolaa ja maistuvat hiivalle, joten sitäkin oli liikaa. Taikina oli kyllä kohonnut hyvin yön aikana jääkaapissa.
Ei liity varsinaisesti reseptii, muuta kävisin useammin ja ostaisin paljon enemmän k-marketista jyväskylässä Tapionkadulla jos hinnat olisivat hiukan kohtuullisemmat.
Ihan hyviä, suolaa voisi olla hieman enemmän. Käytettiin puolikarkeaa vehnäjauhoa hiivaleipävehnäjauhojen sijaan, en tiedä vaikuttaako se jotenkin.
Olen myös tehnyt pari kertaa ja molemmilla kerroilla taikina kohonnut ja tullut hyvän makuisia sämpylöitä. Pidin yön yli ja peitin kulhon tuorekelmulla ja leivinliinalla.
Kyllä mulla on hyvin kohonnut taikina joka kerta ja tuli erittäin hyvänmakuisia sämpylöitä.
Olen tehnyt 2 kertaa. Ekalla kerralla ei kohonneet - johtui varmaan siitä "kymäkäsittelystä". Toisella kerralla käytin lämmintä nestettä ja kuivahiivaa. Jo alkoi toimia. Teen gluteenittomana.
Ei kohonnut minullakaan. Minusta se ei ole ihme. Kyllä hiiva tarvitsisi toimiakseen käden lämmintä. Ohjeessa neste on kylmää ja taikina laitetaan heti jääkaappiin. Ei tapahdu sitä kemiallista (vai biologista) reaktiota.
Jentsa ja Kotikokki, harmillista kuulla, että sämpylät eivät ole kohonneet. Resepti ja kylmäkohotetun taikinan toimivuus on testattu K-Koekeittiössä. Välitän palautteennen eteenpäin reseptistä vastaaville henkilöille.
Jentsa, harmillista kuulla, etteivät sämpylät ole kohonneet. Taikinaa ei kannata vaivata liikaa ja taikinan tulisi antaa kohota jääkaapissa rauhassa vähintään 8 tuntia.
Tein sämpylöitä, mutta nää ei oikeen kohonneet... Missähän vika?