Kaurasämpylät
- Annosmäärä16 kpl
- Valmistusaikayli 60 min
- Laktoositon
- Maidoton
- Kananmunaton
Kaurasämpylät ovat päältä rapeita ja sisältä meheviä. Tuoreita kaurasämpylöitä on vaikea vastustaa!
- Laktoositon
- Maidoton
- Kananmunaton
Ainekset
16 kpl
6 dl | vettä tai |
25 g | hiivaa tai |
2 tl | suolaa tai |
3 dl | tai |
2 dl | tai |
5 dl | tai |
Ravintosisältö
Energia | 916 kJ / 218 kcal |
Rasva | 2,9 g |
josta tyydyttynyttä | 0,5 g |
Hiilihydraatit | 36,3 g |
josta sokereita | 0,5 g |
Proteiini | 9,3 g |
Suola | 1,7 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
Liuota hiiva viileään veteen. Sekoita joukkoon suola, kaurahiutaleet ja -leseet.
Lisää jauhoja vähän kerrallaan taikinan joukkoon. Sekoita varovasti, älä vaivaa taikinaa. Taikina saa jäädä löysäksi. Peitä kulho ja nosta se jääkaappiin yön yli tai vähintään 8 tunniksi.
Kuumenna uuni 225-asteiseksi. Nosta taikinaa kauhalla pellille leivinpaperin päälle. Paista sämpylöitä noin 20 minuuttia hieman alatasoa ylempänä. Tarkkaile sämpylöitä paistamisen aikana. Älä peitä sämpylöitä paistamisen jälkeen, jotta kuori pysyy rapeana.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Tuorehiiva 50 g leivinhiivaHinta 0,27/kpl5,40/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Pirkka suomalainen kaurahiutale 1kgHinta 1,35/kpl1,35/kg
- Pirkka Luomu suomalainen kauralese 500gHinta 1,89/kpl3,78/kg
- Pirkka hiivaleipävehnäjauho 2kgHinta 2,89/kpl1,45/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Elovena kaurahiutale 1 kgHinta 2,29/kpl2,29/kg
- Elovena luomu täysjyväkaurahiutale 900 gHinta 3,99/kpl4,43/kg
- Myllyn Paras Hiivaleipäjauho 2 kgHinta 3,45/kpl1,73/kg
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min3,3(78 arviota)
- yli 60 min3,8(63 arviota)
- yli 60 min3,7(30 arviota)
- yli 60 min4,2(16 arviota)
- yli 60 min3,8(26 arviota)
- 30 - 60 min4,1(68 arviota)
- 30 - 60 min4,0(67 arviota)
- yli 60 min4,6(38 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,9 (129 arviota)
- AVP2 vuotta sittenSämpylöistä puuttuu joko piimä tai ite käyttäny 2dl kermarahkaa....Tullee maukkaita sämpylöitä pari pellistä...Mutta,, sämpyläjahoja hiivaleipäjauhoja ja vehnäjauhoja....ok....Siinä mallia...Kohotus esim.patterin (kuuman( vieressä 2h....En laita jääkaappiin! Leipominen ditlopuksi ennen uuniin..helppoa.. 200 astetta noin 10min.. Arskikokkaja8 edelleen kuvioissa!!
- Nappe2 vuotta sittenEn tykännyt. Tein ihan ohjeen mukaan, paitsi lisäsin hiivan haaleaan veteen. Liikaa suolaa ja maistuvat hiivalle, joten sitäkin oli liikaa. Taikina oli kyllä kohonnut hyvin yön aikana jääkaapissa.
- asiakas3 vuotta sittenEi liity varsinaisesti reseptii, muuta kävisin useammin ja ostaisin paljon enemmän k-marketista jyväskylässä Tapionkadulla jos hinnat olisivat hiukan kohtuullisemmat.
- JR3 vuotta sittenIhan hyviä, suolaa voisi olla hieman enemmän. Käytettiin puolikarkeaa vehnäjauhoa hiivaleipävehnäjauhojen sijaan, en tiedä vaikuttaako se jotenkin.
- Apukokit mukana leipomassa3 vuotta sittenOlen myös tehnyt pari kertaa ja molemmilla kerroilla taikina kohonnut ja tullut hyvän makuisia sämpylöitä. Pidin yön yli ja peitin kulhon tuorekelmulla ja leivinliinalla.
- Haidi4 vuotta sittenKyllä mulla on hyvin kohonnut taikina joka kerta ja tuli erittäin hyvänmakuisia sämpylöitä.
- Paula4 vuotta sittenOlen tehnyt 2 kertaa. Ekalla kerralla ei kohonneet - johtui varmaan siitä "kymäkäsittelystä". Toisella kerralla käytin lämmintä nestettä ja kuivahiivaa. Jo alkoi toimia. Teen gluteenittomana.
- Kotikokki4 vuotta sittenEi kohonnut minullakaan. Minusta se ei ole ihme. Kyllä hiiva tarvitsisi toimiakseen käden lämmintä. Ohjeessa neste on kylmää ja taikina laitetaan heti jääkaappiin. Ei tapahdu sitä kemiallista (vai biologista) reaktiota.
- K-Kuluttajapalvelu4 vuotta sittenJentsa ja Kotikokki, harmillista kuulla, että sämpylät eivät ole kohonneet. Resepti ja kylmäkohotetun taikinan toimivuus on testattu K-Koekeittiössä. Välitän palautteennen eteenpäin reseptistä vastaaville henkilöille.
- K-Kuluttajapalvelu4 vuotta sittenJentsa, harmillista kuulla, etteivät sämpylät ole kohonneet. Taikinaa ei kannata vaivata liikaa ja taikinan tulisi antaa kohota jääkaapissa rauhassa vähintään 8 tuntia.
- Jentsa4 vuotta sittenTein sämpylöitä, mutta nää ei oikeen kohonneet... Missähän vika?