Kaurasämpylät
- Annosmäärä16 kpl
- Valmistusaikayli 60 min
- Laktoositon
- Maidoton
- Kananmunaton
Kaurasämpylät ovat päältä rapeita ja sisältä meheviä. Tuoreita kaurasämpylöitä on vaikea vastustaa!
- Laktoositon
- Maidoton
- Kananmunaton
Ainekset
16 kpl
- 6 dl vettä
- 25 g hiivaa
- 2 tl suolaa
- 3 dl Pirkka kaurahiutaleita
- 2 dl Pirkka Luomu kauraleseitä
- 5 dl Pirkka hiivaleipävehnäjauhoja
Ravintosisältö
- Energia923 kJ / 220 kcal
- Rasva3 g
- josta tyydyttynyttä0,6 g
- Hiilihydraatit36,2 g
- josta sokereita0,5 g
- Proteiini9,5 g
- Suola1,7 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
- Liuota hiiva viileään veteen. Sekoita joukkoon suola, kaurahiutaleet ja -leseet.
- Lisää jauhoja vähän kerrallaan taikinan joukkoon. Sekoita varovasti, älä vaivaa taikinaa. Taikina saa jäädä löysäksi. Peitä kulho ja nosta se jääkaappiin yön yli tai vähintään 8 tunniksi.
- Kuumenna uuni 225-asteiseksi. Nosta taikinaa kauhalla pellille leivinpaperin päälle. Paista sämpylöitä noin 20 minuuttia hieman alatasoa ylempänä. Tarkkaile sämpylöitä paistamisen aikana. Älä peitä sämpylöitä paistamisen jälkeen, jotta kuori pysyy rapeana.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min3,3(85 arviota)
- yli 60 min3,7(72 arviota)
- yli 60 min3,9(37 arviota)
- yli 60 min3,5(44 arviota)
- yli 60 min3,8(26 arviota)
- yli 60 min4,6(42 arviota)
- 30 - 60 min4,1(78 arviota)
- yli 60 min2,8(4 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,0 (141 arviota)
- AVP4 vuotta sittenSämpylöistä puuttuu joko piimä tai ite käyttäny 2dl kermarahkaa....Tullee maukkaita sämpylöitä pari pellistä...Mutta,, sämpyläjahoja hiivaleipäjauhoja ja vehnäjauhoja....ok....Siinä mallia...Kohotus esim.patterin (kuuman( vieressä 2h....En laita jääkaappiin! Leipominen ditlopuksi ennen uuniin..helppoa.. 200 astetta noin 10min.. Arskikokkaja8 edelleen kuvioissa!!
- Nappe4 vuotta sittenEn tykännyt. Tein ihan ohjeen mukaan, paitsi lisäsin hiivan haaleaan veteen. Liikaa suolaa ja maistuvat hiivalle, joten sitäkin oli liikaa. Taikina oli kyllä kohonnut hyvin yön aikana jääkaapissa.
- asiakas5 vuotta sittenEi liity varsinaisesti reseptii, muuta kävisin useammin ja ostaisin paljon enemmän k-marketista jyväskylässä Tapionkadulla jos hinnat olisivat hiukan kohtuullisemmat.
- JR5 vuotta sittenIhan hyviä, suolaa voisi olla hieman enemmän. Käytettiin puolikarkeaa vehnäjauhoa hiivaleipävehnäjauhojen sijaan, en tiedä vaikuttaako se jotenkin.
- Apukokit mukana leipomassa5 vuotta sittenOlen myös tehnyt pari kertaa ja molemmilla kerroilla taikina kohonnut ja tullut hyvän makuisia sämpylöitä. Pidin yön yli ja peitin kulhon tuorekelmulla ja leivinliinalla.
- Haidi6 vuotta sittenKyllä mulla on hyvin kohonnut taikina joka kerta ja tuli erittäin hyvänmakuisia sämpylöitä.
- Paula6 vuotta sittenOlen tehnyt 2 kertaa. Ekalla kerralla ei kohonneet - johtui varmaan siitä "kymäkäsittelystä". Toisella kerralla käytin lämmintä nestettä ja kuivahiivaa. Jo alkoi toimia. Teen gluteenittomana.
- Kotikokki6 vuotta sittenEi kohonnut minullakaan. Minusta se ei ole ihme. Kyllä hiiva tarvitsisi toimiakseen käden lämmintä. Ohjeessa neste on kylmää ja taikina laitetaan heti jääkaappiin. Ei tapahdu sitä kemiallista (vai biologista) reaktiota.
- K-Kuluttajapalvelu6 vuotta sittenJentsa ja Kotikokki, harmillista kuulla, että sämpylät eivät ole kohonneet. Resepti ja kylmäkohotetun taikinan toimivuus on testattu K-Koekeittiössä. Välitän palautteennen eteenpäin reseptistä vastaaville henkilöille.
- K-Kuluttajapalvelu6 vuotta sittenJentsa, harmillista kuulla, etteivät sämpylät ole kohonneet. Taikinaa ei kannata vaivata liikaa ja taikinan tulisi antaa kohota jääkaapissa rauhassa vähintään 8 tuntia.
- Jentsa6 vuotta sittenTein sämpylöitä, mutta nää ei oikeen kohonneet... Missähän vika?