KaurasämpylätTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Kaurasämpylät

  • Annosmäärä16 kpl
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Laktoositon
  • Maidoton
  • Kananmunaton
Kaurasämpylät ovat päältä rapeita ja sisältä meheviä. Tuoreita kaurasämpylöitä on vaikea vastustaa!
  • Laktoositon
  • Maidoton
  • Kananmunaton

Ainekset

16 kpl
6 dl
 
vettä
tai
25 g
 
hiivaa
tai
2 tl
 
suolaa
tai
3 dl
 
tai
2 dl
 
tai
5 dl
 
tai

Ravintosisältö

Energia
916 kJ / 218 kcal
Rasva
2,9 g
josta tyydyttynyttä
0,5 g
Hiilihydraatit
36,3 g
josta sokereita
0,5 g
Proteiini
9,3 g
Suola
1,7 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min

Liuota hiiva viileään veteen. Sekoita joukkoon suola, kaurahiutaleet ja -leseet.

Lisää jauhoja vähän kerrallaan taikinan joukkoon. Sekoita varovasti, älä vaivaa taikinaa. Taikina saa jäädä löysäksi. Peitä kulho ja nosta se jääkaappiin yön yli tai vähintään 8 tunniksi.

Kuumenna uuni 225-asteiseksi. Nosta taikinaa kauhalla pellille leivinpaperin päälle. Paista sämpylöitä noin 20 minuuttia hieman alatasoa ylempänä. Tarkkaile sämpylöitä paistamisen aikana. Älä peitä sämpylöitä paistamisen jälkeen, jotta kuori pysyy rapeana.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Tuorehiiva 50 g leivinhiiva
    Hinta 0,27/kpl
    5,40/kg
  • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    Hinta 1,19/kpl
    1,19/kg
  • Pirkka suomalainen kaurahiutale 1kg
    Hinta 1,35/kpl
    1,35/kg
  • Pirkka Luomu suomalainen kauralese 500g
    Hinta 1,89/kpl
    3,78/kg
  • Pirkka hiivaleipävehnäjauho 2kg
    Hinta 2,89/kpl
    1,45/kg
  • Jozo jodioitu hienosuola 125g
    Hinta 0,99/kpl
    7,92/kg
  • Jozo jodioitu hienosuola 600g
    Hinta 1,75/kpl
    2,92/kg
  • Elovena kaurahiutale 1 kg
    Hinta 2,29/kpl
    2,29/kg
  • Elovena luomu täysjyväkaurahiutale 900 g
    Hinta 3,99/kpl
    4,43/kg
  • Myllyn Paras Hiivaleipäjauho 2 kg
    Hinta 3,45/kpl
    1,73/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 3,9 (129 arviota)

  • AVP
    2 vuotta sitten
    Sämpylöistä puuttuu joko piimä tai ite käyttäny 2dl kermarahkaa....Tullee maukkaita sämpylöitä pari pellistä...Mutta,, sämpyläjahoja hiivaleipäjauhoja ja vehnäjauhoja....ok....Siinä mallia...Kohotus esim.patterin (kuuman( vieressä 2h....En laita jääkaappiin! Leipominen ditlopuksi ennen uuniin..helppoa.. 200 astetta noin 10min.. Arskikokkaja8 edelleen kuvioissa!!
  • Nappe
    2 vuotta sitten
    En tykännyt. Tein ihan ohjeen mukaan, paitsi lisäsin hiivan haaleaan veteen. Liikaa suolaa ja maistuvat hiivalle, joten sitäkin oli liikaa. Taikina oli kyllä kohonnut hyvin yön aikana jääkaapissa.
  • asiakas
    3 vuotta sitten
    Ei liity varsinaisesti reseptii, muuta kävisin useammin ja ostaisin paljon enemmän k-marketista jyväskylässä Tapionkadulla jos hinnat olisivat hiukan kohtuullisemmat.
  • JR
    3 vuotta sitten
    Ihan hyviä, suolaa voisi olla hieman enemmän. Käytettiin puolikarkeaa vehnäjauhoa hiivaleipävehnäjauhojen sijaan, en tiedä vaikuttaako se jotenkin.
  • Apukokit mukana leipomassa
    3 vuotta sitten
    Olen myös tehnyt pari kertaa ja molemmilla kerroilla taikina kohonnut ja tullut hyvän makuisia sämpylöitä. Pidin yön yli ja peitin kulhon tuorekelmulla ja leivinliinalla.
  • Haidi
    4 vuotta sitten
    Kyllä mulla on hyvin kohonnut taikina joka kerta ja tuli erittäin hyvänmakuisia sämpylöitä.
  • Paula
    4 vuotta sitten
    Olen tehnyt 2 kertaa. Ekalla kerralla ei kohonneet - johtui varmaan siitä "kymäkäsittelystä". Toisella kerralla käytin lämmintä nestettä ja kuivahiivaa. Jo alkoi toimia. Teen gluteenittomana.
  • Kotikokki
    4 vuotta sitten
    Ei kohonnut minullakaan. Minusta se ei ole ihme. Kyllä hiiva tarvitsisi toimiakseen käden lämmintä. Ohjeessa neste on kylmää ja taikina laitetaan heti jääkaappiin. Ei tapahdu sitä kemiallista (vai biologista) reaktiota.
  • K-Kuluttajapalvelu
    4 vuotta sitten
    Jentsa ja Kotikokki, harmillista kuulla, että sämpylät eivät ole kohonneet. Resepti ja kylmäkohotetun taikinan toimivuus on testattu K-Koekeittiössä. Välitän palautteennen eteenpäin reseptistä vastaaville henkilöille.
  • K-Kuluttajapalvelu
    4 vuotta sitten
    Jentsa, harmillista kuulla, etteivät sämpylät ole kohonneet. Taikinaa ei kannata vaivata liikaa ja taikinan tulisi antaa kohota jääkaapissa rauhassa vähintään 8 tuntia.
  • Jentsa
    4 vuotta sitten
    Tein sämpylöitä, mutta nää ei oikeen kohonneet... Missähän vika?