KaurasämpylätTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Kaurasämpylät

Kaurasämpylät ovat päältä rapeita ja sisältä meheviä. Tuoreita kaurasämpylöitä on vaikea vastustaa! Noin 0,05€/kpl*

 • 16 kpl
 • yli 60 min

Ainekset

16 kpl

Valmistus

yli 60 min
 1. Liuota hiiva viileään veteen. Sekoita joukkoon suola, kaurahiutaleet ja -leseet.
 2. Lisää jauhoja vähän kerrallaan taikinan joukkoon. Sekoita varovasti, älä vaivaa taikinaa. Taikina saa jäädä löysäksi. Peitä kulho ja nosta se jääkaappiin yön yli tai vähintään 8 tunniksi.
 3. Kuumenna uuni 225-asteiseksi. Nosta taikinaa kauhalla pellille leivinpaperin päälle. Paista sämpylöitä noin 20 minuuttia hieman alatasoa ylempänä. Tarkkaile sämpylöitä paistamisen aikana. Älä peitä sämpylöitä paistamisen jälkeen, jotta kuori pysyy rapeana.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 01/2019. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 41 arvostelua
 • Paula 5.2.2019

  Olen tehnyt 2 kertaa. Ekalla kerralla ei kohonneet - johtui varmaan siitä "kymäkäsittelystä". Toisella kerralla käytin lämmintä nestettä ja kuivahiivaa. Jo alkoi toimia. Teen gluteenittomana.

 • Kotikokki26.1.2019

  Ei kohonnut minullakaan. Minusta se ei ole ihme. Kyllä hiiva tarvitsisi toimiakseen käden lämmintä. Ohjeessa neste on kylmää ja taikina laitetaan heti jääkaappiin. Ei tapahdu sitä kemiallista (vai biologista) reaktiota.

 • K-Kuluttajapalvelu26.1.2019

  Jentsa ja Kotikokki, harmillista kuulla, että sämpylät eivät ole kohonneet. Resepti ja kylmäkohotetun taikinan toimivuus on testattu K-Koekeittiössä. Välitän palautteennen eteenpäin reseptistä vastaaville henkilöille.

 • Jentsa13.1.2019

  Tein sämpylöitä, mutta nää ei oikeen kohonneet... Missähän vika?

 • K-Kuluttajapalvelu13.1.2019

  Jentsa, harmillista kuulla, etteivät sämpylät ole kohonneet. Taikinaa ei kannata vaivata liikaa ja taikinan tulisi antaa kohota jääkaapissa rauhassa vähintään 8 tuntia.