• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Juures-lihapata

Tuoreet juurekset antavat padalle aromaattisen maun. N. 1,20€/annos*.
Juures-lihapata
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4 annosta
  • yli 60 min
  • 226 kcal / annos (340g)

Ainekset

4 annosta
    • n. 500gporsaan palapaistia
    • 1-2rklöljyä
    • 1 1/2tlsuolaa
    • 1/2tlmustapippuria
    • 3laakerinlehteä
    • 2(n. 200 g)sipulia
    • 200gporkkanaa
    • 150glanttua
    • 100gpalsternakkaa
    • n. 3dlvettä
    • 1-2(200 g)hapanta omenaa (kotimaista tai Jonagold)
    • 1dlpersiljaa hienonnettuna

Valmistus

yli 60 min
  1. Ota lihapalat huoneenlämpöön noin tunti ennen valmistusta. Ruskista lihapalat rasvassa ja siirrä ne pataan. Mausta suolalla, pippurilla ja laakerinlehdillä.
  2. Kuori ja lohko sipulit. Kuori ja kuutioi porkkanat, lanttu sekä palsternakka. Lisää juurekset ja vesi pataan.
  3. Hauduta kannen alla 175 asteessa 1 1/2-2 1/2 tuntia, kunnes liha on mureaa. Tarkista veden riittävyys kypsennyksen aikana.
  4. Kuutioi omena ja lisää se pataan. Jatka kypsennystä vielä 10-15 minuuttia. Tarkista maku. Hienonna pinnalle persiljaa. Tarjoa lisäksi perunoita, perunasosetta tai keitettyä ohraa.

Tiesitkö että...

Vinkki! Voit myös käyttää tuoreita Pirkka uunijuureksia (500 g), jossa mukana porkkanaa, lanttua, palsternakkaa ja punasipulia. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 8/2013. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Ravintosisältö perannos 340g100 g

  • 226 kcal946 kJ
  • Proteiinia23,3 g
  • Hiilihydraatteja11 g
  • Rasvaa9,28 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille16