Itse tehty seitan
- Annosmäärä6 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
- Laktoositon
- Vegaaninen
- Kasvis (lakto-ovo)
- Maidoton
- Kananmunaton
Itse tehty seitan sopii tarjottavaksi paistin tapaan tai viipaloituna esimerkiksi pitaleivän täytteeksi.
- Laktoositon
- Vegaaninen
- Kasvis (lakto-ovo)
- Maidoton
- Kananmunaton
Ainekset
6 annosta
- 4 dl gluteenijauhoja
- 2 dl kikhernejauhoja
- 1 1/2 rkl garam masala -mausteseosta
- 1 rkl Pirkka valkosipulimurskaa
- 1 rkl paprikajauhetta
- 1/2 dl öljyä
- 1 tl mustapippuria
- 3 dl kiehuvaa vettä
- 1 Knorr kasvisliemikuutio
- 2 rkl Pirkka japanilaista soijakastiketta
Ravintosisältö
- Energia1 005 kJ / 240 kcal
- Rasva8,6 g
- josta tyydyttynyttä0,9 g
- Hiilihydraatit11,1 g
- josta sokereita0,9 g
- Proteiini28,8 g
- Suola1,3 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
- Kuullota pannulla tilkassa öljyä garam masala, valkosipulimurska ja paprikajauhe.
- Sekoita keskenään gluteeni- ja kikhernejauhot sekä mustapippuri. Lisää sekaan kasvisliemi, loppu öljystä, valkosipuli-mausteseos ja soijakastike.
- Muotoile seoksesta pallo ja vaivaa palloa muutama minuutti. Muotoile paksuhkoksi pötköksi. Kääri pötkö folioon ja nosta uunivuokaan.
- Paista uunin keskitasolla 175 asteessa 1 tunti ja 15 minuuttia. Avaa foliopaperi.
- Anna jäähtyä. Nosta viileään. Parhaimmillaan seitan on viileässä säilytettynä seuraavana päivänä. Tarjoa seitan kylmänä tai lämpimänä. Voit leikata jäähtyneestä seitanista ohuita lastuja ja paistaa ne öljyssä pannulla ennen tarjoamista.
Vinkki! Voit kuorruttaa seitanin ja tarjota sen kokonaisena kinkun tapaan, ks. resepti Seitankinkku.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pysyvästi edullinen
- Pysyvästi edullinen
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min3,8(278 arviota)
- Arkiston aarrealle 30 min3,9(34 arviota)
- yli 60 min3,5(105 arviota)
- yli 60 min3,9(61 arviota)
- Videoyli 60 min4,5(88 arviota)
- yli 60 min3,2(90 arviota)
- yli 60 min4,6(129 arviota)
- Arkiston aarrealle 30 min4,6(43 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,0 (118 arviota)
- Pirjo1 vuosi sittenIhana onnistumisen tunne ja oli todella hyvää 😊
- Hyvä pötkl2 vuotta sittenHyvää oli, joskin tällä metodilla tulee vähän kuivempi koostumus. Sopii kuitenkin ohuina suikaleina paistettuna moneen ja tosta pötköstä vois leikkaa vaikka ohuita ”makkarasiivuja” leivän väliinkin. Jos haluaisi mehukkaampia paloja, taikinapötköstä voisi leikkaa ennen paistamista ohuehkoja siivuja, painella ne litteäksi ja keittää maustetussa (esim. Kasvisliemi) vedessä kypsäksi. Sen jälkeen paistoon pannulle vielä jos haluaa. Tulee hyvää 🤌🏼
- Raija2 vuotta sittenMitä on gluteenijauho ja mistä sitä mahdollisesti löytyy? Esim. Citymarket Myyrmäestä ei haun perusteella löydy. Myöskään Santun juhlaseitan sinappikuorrutettu 1 kg, haku ilmoittaa ettei löydy mistään Keskon kaupoista. Miksei?
- K-Kuluttajapalvelu2 vuotta sittenRaija, gluteenijauhoa löytyy eri valmistajilta. Tässä yksi vaihtoehto: https://www.k-ruoka.fi/kauppa/tuote/gluteenijauho-500g-6430061560795. Tuotetoiveita lähikaupaasi voit esittää oheisessa osoitteessa: https://www.k-ruoka.fi/artikkelit/k-kaupassa/ehdotuksestasi-k-kaupan-hyllylle.
- Vilja-allergikko2 vuotta sittenVoiko gluteenijauhoa korvata millään gluteenittomalla vaihtoehdolla? Haluaisin niin kovasti tehdä ja kokeilla seitania, mutta vilja-aineallergiani estää gluteenijauhon käytön. :(
- K-Kuluttajapalvelu2 vuotta sittenVilja-allergikko, valitettavasti seitanin rakenne perustuu gluteeniin.
- Ensikertalainen2 vuotta sittenIhan uskomattoman maukas seitan ja miellyttävä koostumus! Helppo ja yksinkertainen resepti, jolla ensimmäinen seitankokeiluni onnistui <3 Kiitos!
- Tiina3 vuotta sittenSeitanin voi valmistaa myös täysin rasvattomana. Ja mausteet voi lisätä liemeen jossa marinoidaan seitan
- Hmm4 vuotta sittenMaistuuko tämä minkä verran hernesopalle, kuten moni muu herneproteiini?
- tietämätön6 vuotta sittenMitä on gluteenijauho?
- herkkäsuu allerginen6 vuotta sittenOnko tässä seitanissa tuo garam masala tärkeä mauste, vai voiko sen korvata jollain tai jättää kokonaan pois?
- K-Kuluttajapalvelu6 vuotta sittenGaram masala tuo seitaniin paljon makua, mutta jos haluat ehdottomasti jättää mausteen pois, kannattaa se korvata muilla mausteilla. Voit käyttää esimerkiksi joitakin garam masala -mausteseokseen kuuluvia mausteita, kuten juustokuminaa, korianteria, mustapippuria, kardemummaa, fenkolia, neilikkaa, kanelia ja cayennepippuria.
- Vegaanin äiti6 vuotta sittenToiveita jätetty ja tällä kertaa näyttäisi toive jopa toteutuvan :) Loistavaa palvelua Rajamäen K-Supermarket Lähteessä. Kiitos!
- K-Kuluttajapalvelu6 vuotta sittenTodella harmillista, ettei gluteenijauhoja ole löytynyt alueesi kaupoista. K-ruokakauppojen hekilökunnalta voi aina toivoa haluamiaan tuotteita valikoimiin, mikäli tuotetta ei valmiiksi hyllystä löydy.
- Ymmällä resepteistä, joihin ei tuotevalikoimista löydy aineksia6 vuotta sittenHaluan tätä jouluksi vegaaneille tarjottavaksi tehdä, kuten halusin viime joulunakin. Pieni ongelma on se, että edelleenkään gluteenijauhoja ei alueemme K-kaupoista löydy + CM...(Nurmijärvi)