Itse tehty seitanTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Itse tehty seitan

Itse tehty seitan sopii tarjottavana paistin tapaan tai viipaloituna esimerkiksi pitaleivän täytteeksi.

  • 6 annosta
  • yli 60 min

Ainekset

6 annosta
    • 4dlgluteenijauhoja
    • 2dlkikhernejauhoja
    • 1 1/2rklgaram masala -mausteseosta
    • 1rklPirkka valkosipulimurskaa
    • 1rklpaprikajauhetta
    • 1/2dlöljyä
    • 1tlmustapippuria
    • 3dlkiehuvaa vettä
    • 1Knorr kasvisliemikuutio

Valmistus

yli 60 min
  1. Kuullota pannulla tilkassa öljyä garam masala, valkosipulimurska ja paprikajauhe.
  2. Sekoita keskenään gluteeni- ja kikhernejauhot sekä mustapippuri. Lisää sekaan kasvisliemi, loppu öljystä, valkosipuli-mausteseos ja soijakastike.
  3. Muotoile seoksesta pallo ja vaivaa palloa muutama minuutti. Muotoile paksuhkoksi pötköksi. Kääri pötkö folioon ja nosta uunivuokaan.
  4. Paista uunin keskitasolla 175 asteessa 1 tunti ja 15 minuuttia. Avaa foliopaperi.
  5. Anna jäähtyä. Nosta viileään. Parhaimmillaan seitan on viileässä säilytettynä seuraavana päivänä. Tarjoa seitan kylmänä tai lämpimänä. Voit leikata jäähtyneestä seitanista ohuita lastuja ja paistaa ne öljyssä pannulla ennen tarjoamista.

Tiesitkö että...

Vinkki! Voit kuorruttaa seitanin ja tarjota sen kokonaisena kinkun tapaan, ks. resepti Seitankinkku.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 7 arvostelua