Seitankinkku
- Annosmäärä6 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
- Laktoositon
- Vegaaninen
- Kasvis (lakto-ovo)
- Maidoton
- Kananmunaton
Seitankinkku valmistetaan maustetuista gluteeni- ja kikhernejauhoista uunissa paistamalla. Koristele ja nauti seitankinkku perinteisen joulukinkun tapaan.
- Laktoositon
- Vegaaninen
- Kasvis (lakto-ovo)
- Maidoton
- Kananmunaton
Ainekset
6 annosta
4 dl | tai |
2 dl | kikhernejauhoja tai |
1 1/2 rkl | garam masala -mausteseosta tai |
1 rkl | Pirkka valkosipulimurskaa tai |
1 rkl | paprikajauhetta tai |
1/2 dl | öljyä tai |
1 tl | mustapippuria tai |
3 dl | kiehuvaa vettä tai |
1 | Knorr kasvisliemikuutio tai |
2 rkl | tai |
Kuorruttamiseen | |
---|---|
1 1/2 rkl | Maille Dijon sinappia tai |
1 1/2 rkl | siirappia tai |
Ravintosisältö
Energia | 957 kJ / 229 kcal |
Rasva | 7,4 g |
josta tyydyttynyttä | 0,6 g |
Hiilihydraatit | 14,1 g |
josta sokereita | 3,5 g |
Proteiini | 26,6 g |
Suola | 1,4 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
Kuullota pannulla tilkassa öljyä garam masala, valkosipulimurska ja paprikajauhe.
Sekoita keskenään gluteeni- ja kikhernejauhot sekä mustapippuri. Lisää sekaan kasvisliemi, loppu öljystä, valkosipuli-mausteseos ja soijakastike.
Muotoile seoksesta pallo ja vaivaa palloa muutama minuutti. Muotoile paksuhkoksi pötköksi. Kääri pötkö folioon ja nosta uunivuokaan.
Paista uunin keskitasolla 175 asteessa 1 tunti ja 15 minuuttia. Avaa foliopaperi.
Sivele päälle sinapin ja siirapin seos ja alenna lämpötila 150 asteeseen. Paista edelleen noin 10 minuuttia.
Anna jäähtyä. Nosta viileään. Parhaimmillaan seitankinkku on viileässä säilytettynä seuraavana päivänä. Tarjoa kylmänä tai lämpimänä
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Foodin Luomu Kikhernejauho 350gHinta 2,75/kpl7,86/kg
- Pirkka valkosipulimurska 120gHinta 2,79/kpl23,25/kg
- Jakobsens Luomu tumma agavesiirappi 350gHinta 3,39/kpl9,69/kg
- Pirkka mustapippuri kokonainen 75gHinta 1,99/kpl26,53/kg
- Pirkka paprikajauhe 25gHinta 0,55/kpl22,00/kg
- Meira mauste Garam masala 28gHinta 0,99/kpl35,36/kg
- Pirkka Dijon -sinappi 210gHinta 2,55/kpl12,14/kg
- K-Menu kasvisliemivalmiste 120gHinta 0,89/kpl7,42/kg
- Pirkka rypsiöljy 450mlHinta 2,19/kpl4,87/l
- Pirkka japanilainen soijakastike 150mlHinta 1,99/kpl13,27/l
- Govinda kikhernejauho 350g luomu gluteenitonHinta 4,15/kpl11,86/kg
- Sevan Kikhernejauho 600gHinta 3,95/kpl6,58/kg
- Valkoliekki Valkosipulimurska 175gHinta 3,95/kpl22,57/kg
- Dansukker tumma siirappi 750gHinta 2,59/kpl3,45/kg
- Pirkka mustapippuri 21g kokonainenHinta 0,85/kpl40,48/kg
- Meira Mustapippuri 60g kokonainenHinta 2,45/kpl40,83/kg
- K-Menu Paprika jauhettu 250gHinta 4,39/kpl17,56/kg
- Meira paprikajauhe savustettu 22gHinta 1,29/kpl58,64/kg
- Santa Maria Indian Garam Masala mausteseos, purkki 33gHinta 3,35/kpl101,52/kg
- Meira Garam Masala 36g tlk maustes sltonHinta 1,79/kpl49,72/kg
- Maille Dijon sinappi 230g hunajaHinta 3,29/kpl14,30/kg
- Maille Dijon Originale sinappi 215 gHinta 3,09/kpl14,37/kg
- Plussa-etu −20 %Maggi 80g Kasvisliemi 8 palaaPlussa-kortillaEtuhinta 1,11/kpl13,88/kgIlman Plussa-korttia 1,39/kpl
- Knorr kasvisliemikuutio 10x10gHinta 1,59/kpl15,90/kg
- Pirkka rypsiöljy 900mlHinta 3,99/kpl4,43/l
- Neito rypsiöljy 500mlHinta 4,35/kpl8,70/l
- Pirkka kiinalainen soijakastike 150mlHinta 1,49/kpl9,93/l
- Pirkka japanilainen soijakastike 150ml suolaa vähennettyHinta 2,69/kpl17,93/l
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min4,0(109 arviota)
- 30 - 60 min3,5(44 arviota)
- 30 - 60 min4,6(518 arviota)
- yli 60 min4,2(63 arviota)
- yli 60 min4,0(57 arviota)
- 30 - 60 min4,2(124 arviota)
- 30 - 60 min4,3(421 arviota)
- yli 60 min3,2(77 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,9 (253 arviota)
- Jummi Jammi1 vuosi sittenTämä on tosi herkullista. Olen tehnyt tätä jo useampana jouluna. Kiitos reseptistä!
- Ei jatkoon1 vuosi sittenTodella kuivaa ja garam masala maistuu liian voimakkaasti. Menee alas ruskeakastikkeen kanssa, mutta en tee uudestaan tällä reseptillä.
- Kinkku vai ei1 vuosi sittensöin ravintolassa seitankinkkua ensimmäistä kertaa ja makuelämys oli todellinen pettymys. Ulkonäkö erinomainen ja koostumus hyvä, mutta maku mauton ja kuiva. Valitettavasti oli iso pettymys, mutta miksi nimenä on seitankinkku.
- Oinas1 vuosi sittenVoiko kikhernejauhon korvata jollain Low-Fodmap-ruoavalioon sopivalla jauholla? :)
- K-Kuluttajapalvelu1 vuosi sittenOinas, valitettavasti tässä tapauksessa ei ole mahdollista antaa kikhernejauhoille korvaajaa. Seitankinkun sijasta voit halutessasi kokeilla esimerkiksi Vöner jouluvarrasta, mikäli se soveltuu ruokavalioosi.
- Lihaani2 vuotta sittenReseptin mukaan tein, taikinasta tuli ihan liian löysä, piti lisätä paljon enemmän jauhoja.
- Mei2 vuotta sittenTietysti on taas niin, että kommentit eivät liity tähän reseptiin millään tavalla, on vain öyhöttäviä lihansyöjiä nillittämässä kasvisruuasta. Ja minkä takia vegaanin pitää tehdä kinkusta kopio? No esimerkiksi siksi, että lihaa voi olla syömättä monesta syystä. Minä en syö lihaa siksi, koska se kuormittaa kamalasti ilmastoa. Tykkään kyllä lihan mausta. Mieluusti söisin lihaa sen maun vuoksi, mutta ilmasto menee kyllä omien mielihalujeni edelle. Vastakysymys kommenttikentässä huuteleville lihavöyhkääjille: miksi ihmeessä luette kasvisproteiinireseptejä, jos kaikki kasvisruoka kerran on niin vastenmielistä? Hankkikaa mieluummin joku harrastus, ottakaa vaikka pianotunteja. Resepti on muuten hyvä, suosittelen!
- Pirjo4 vuotta sittenEiköhän ole jokaisen oma asia mitä suuhunsa pistää, oli se sitten sian ahteria tai seitanpaistia . Kasvissyöjäkin tarvitsee joulupöytään jotain proteiinipitoista syötävää oli se sitten mitä tahansa, vaikka linssimureketta. Itse haluan kyllä mutustaa joulunpyhinä vanhaa kunnon seitan"kinkkua" 😉
- Minna14 vuotta sittenMinkä ihmeen takia pitää vegaanin tehdä kinkusta kopio ? Huono sellainen vielä. Eikö vegaani voi luopua kinkusta vaan syömällä jotain muuta.
- Ansku4 vuotta sittenHoukuttelevampi vegaaninen kinkun vaihtoehto on Strömsön paistettu selleri kuin tämä seitan.