Hyppää sisältöön
SeitankinkkuTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Seitankinkku

  • Annosmäärä6 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Laktoositon
  • Vegaaninen
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Maidoton
  • Kananmunaton
Seitankinkku valmistetaan maustetuista gluteeni- ja kikhernejauhoista uunissa paistamalla. Koristele ja nauti seitankinkku perinteisen joulukinkun tapaan.
  • Laktoositon
  • Vegaaninen
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Maidoton
  • Kananmunaton

Ainekset

6 annosta
  • 4 dl gluteenijauhoja
  • 2 dl kikhernejauhoja
  • 1 1/2 rkl garam masala -mausteseosta
  • 1 rkl Pirkka valkosipulimurskaa
  • 1 rkl paprikajauhetta
  • 1/2 dl öljyä
  • 1 tl mustapippuria
  • 3 dl kiehuvaa vettä
  • 1 Knorr kasvisliemikuutio
  • 2 rkl Pirkka japanilaista soijakastiketta

Kuorruttamiseen

  • 1 1/2 rkl Maille Dijon sinappia
  • 1 1/2 rkl siirappia

Ravintosisältö

  • Energia
    1 005 kJ / 240 kcal
  • Rasva
    8,3 g
  • josta tyydyttynyttä
    0,8 g
  • Hiilihydraatit
    13,3 g
  • josta sokereita
    3,7 g
  • Proteiini
    27,2 g
  • Suola
    1,4 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min
  1. Kuullota pannulla tilkassa öljyä garam masala, valkosipulimurska ja paprikajauhe.
  2. Sekoita keskenään gluteeni- ja kikhernejauhot sekä mustapippuri. Lisää sekaan kasvisliemi, loppu öljystä, valkosipuli-mausteseos ja soijakastike.
  3. Muotoile seoksesta pallo ja vaivaa palloa muutama minuutti. Muotoile paksuhkoksi pötköksi. Kääri pötkö folioon ja nosta uunivuokaan.
  4. Paista uunin keskitasolla 175 asteessa 1 tunti ja 15 minuuttia. Avaa foliopaperi.
  5. Sivele päälle sinapin ja siirapin seos ja alenna lämpötila 150 asteeseen. Paista edelleen noin 10 minuuttia.
  6. Anna jäähtyä. Nosta viileään. Parhaimmillaan seitankinkku on viileässä säilytettynä seuraavana päivänä. Tarjoa kylmänä tai lämpimänä

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 3,8 (278 arviota)

  • LeivottuSeitan
    6 kuukautta sitten
    Seitan onnistui, tulen tekemään tämän myös uudelleen! Mausteiden paahtaminen tuotti hyvät hajut keittiöön, sekä pitkulaksi pötköksi tekeminen onnistui. Kikhernejauhot tuottaa oikein hyvää proteiinia, tulin jo parista palasta täyteen. Kannattaa muuten käyttää muovista alustaa tai leivinpaperilla päällystettyä alustaa, kun seitania ns. ”leipoo”. En laittanut koristeita seitaniin sen valmistuessa. Suosin tämän kanssa tosin sinihomejuustoa jos ei ole täysvegaani, tuo makua enemmän.
  • Lihamies
    6 kuukautta sitten
    Ei vakuuttanut
  • Vegeirkku
    7 kuukautta sitten
    Resepti on muuntelukelpoinen ja samalla reseptillä tekee vaihtoehto leivänpääliset..aina voi muuttaa vähän mausteita..
  • K-Kuluttajapalvelu
    7 kuukautta sitten
    Syysmyrsky, garam masalan voi korvata joulumausteilla (esim. kaneli, inkivääri ja maustepippuri), jos ei pidä garam masalassa juustokuminan ja kardemumman mausta. Määrä voi kuitenkin olla hiukan pienempi. Seitaniin voi lisätä myös savupaprikaa tai savuaromia. Lisää makua saa myös esimerkiksi tomaattisoseesta.
  • Syysmyrsky
    7 kuukautta sitten
    En oikein pidä garam Masala mausteseoksesta, olisiko vinkkiä toiseen mausteeseen?
  • Vegaani
    1 vuosi sitten
    On harhaanjohtavaa käyttää sanaa kinkku, vaikka tuote ei sisällä kinkkua. Elintarvikkeita ei pitäisi kutsua harhaanjohtavilla nimillä, jotka antavat väärän kuvan tuotteen sisällöstä.
  • Jummi Jammi
    3 vuotta sitten
    Tämä on tosi herkullista. Olen tehnyt tätä jo useampana jouluna. Kiitos reseptistä!
  • Ei jatkoon
    3 vuotta sitten
    Todella kuivaa ja garam masala maistuu liian voimakkaasti. Menee alas ruskeakastikkeen kanssa, mutta en tee uudestaan tällä reseptillä.
  • Kinkku vai ei
    3 vuotta sitten
    söin ravintolassa seitankinkkua ensimmäistä kertaa ja makuelämys oli todellinen pettymys. Ulkonäkö erinomainen ja koostumus hyvä, mutta maku mauton ja kuiva. Valitettavasti oli iso pettymys, mutta miksi nimenä on seitankinkku.
  • Oinas
    3 vuotta sitten
    Voiko kikhernejauhon korvata jollain Low-Fodmap-ruoavalioon sopivalla jauholla? :)
  • K-Kuluttajapalvelu
    3 vuotta sitten
    Oinas, valitettavasti tässä tapauksessa ei ole mahdollista antaa kikhernejauhoille korvaajaa. Seitankinkun sijasta voit halutessasi kokeilla esimerkiksi Vöner jouluvarrasta, mikäli se soveltuu ruokavalioosi.
  • Lihaani
    4 vuotta sitten
    Reseptin mukaan tein, taikinasta tuli ihan liian löysä, piti lisätä paljon enemmän jauhoja.
  • Mei
    4 vuotta sitten
    Tietysti on taas niin, että kommentit eivät liity tähän reseptiin millään tavalla, on vain öyhöttäviä lihansyöjiä nillittämässä kasvisruuasta. Ja minkä takia vegaanin pitää tehdä kinkusta kopio? No esimerkiksi siksi, että lihaa voi olla syömättä monesta syystä. Minä en syö lihaa siksi, koska se kuormittaa kamalasti ilmastoa. Tykkään kyllä lihan mausta. Mieluusti söisin lihaa sen maun vuoksi, mutta ilmasto menee kyllä omien mielihalujeni edelle. Vastakysymys kommenttikentässä huuteleville lihavöyhkääjille: miksi ihmeessä luette kasvisproteiinireseptejä, jos kaikki kasvisruoka kerran on niin vastenmielistä? Hankkikaa mieluummin joku harrastus, ottakaa vaikka pianotunteja. Resepti on muuten hyvä, suosittelen!
  • Pirjo
    6 vuotta sitten
    Eiköhän ole jokaisen oma asia mitä suuhunsa pistää, oli se sitten sian ahteria tai seitanpaistia . Kasvissyöjäkin tarvitsee joulupöytään jotain proteiinipitoista syötävää oli se sitten mitä tahansa, vaikka linssimureketta. Itse haluan kyllä mutustaa joulunpyhinä vanhaa kunnon seitan"kinkkua" 😉