Seitankinkku
- Annosmäärä6 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
- Laktoositon
- Vegaaninen
- Kasvis (lakto-ovo)
- Maidoton
- Kananmunaton
Seitankinkku valmistetaan maustetuista gluteeni- ja kikhernejauhoista uunissa paistamalla. Koristele ja nauti seitankinkku perinteisen joulukinkun tapaan.
- Laktoositon
- Vegaaninen
- Kasvis (lakto-ovo)
- Maidoton
- Kananmunaton
Ainekset
6 annosta
- 4 dl gluteenijauhoja
- 2 dl kikhernejauhoja
- 1 1/2 rkl garam masala -mausteseosta
- 1 rkl Pirkka valkosipulimurskaa
- 1 rkl paprikajauhetta
- 1/2 dl öljyä
- 1 tl mustapippuria
- 3 dl kiehuvaa vettä
- 1 Knorr kasvisliemikuutio
- 2 rkl Pirkka japanilaista soijakastiketta
Kuorruttamiseen
- 1 1/2 rkl Maille Dijon sinappia
- 1 1/2 rkl siirappia
Ravintosisältö
- Energia1 005 kJ / 240 kcal
- Rasva8,3 g
- josta tyydyttynyttä0,8 g
- Hiilihydraatit13,3 g
- josta sokereita3,7 g
- Proteiini27,2 g
- Suola1,4 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
- Kuullota pannulla tilkassa öljyä garam masala, valkosipulimurska ja paprikajauhe.
- Sekoita keskenään gluteeni- ja kikhernejauhot sekä mustapippuri. Lisää sekaan kasvisliemi, loppu öljystä, valkosipuli-mausteseos ja soijakastike.
- Muotoile seoksesta pallo ja vaivaa palloa muutama minuutti. Muotoile paksuhkoksi pötköksi. Kääri pötkö folioon ja nosta uunivuokaan.
- Paista uunin keskitasolla 175 asteessa 1 tunti ja 15 minuuttia. Avaa foliopaperi.
- Sivele päälle sinapin ja siirapin seos ja alenna lämpötila 150 asteeseen. Paista edelleen noin 10 minuuttia.
- Anna jäähtyä. Nosta viileään. Parhaimmillaan seitankinkku on viileässä säilytettynä seuraavana päivänä. Tarjoa kylmänä tai lämpimänä
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pysyvästi edullinen
- Pysyvästi edullinen
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min4,0(118 arviota)
- 30 - 60 min3,6(48 arviota)
- Arkiston aarrealle 30 min3,9(34 arviota)
- yli 60 min3,3(70 arviota)
- yli 60 min3,2(90 arviota)
- yli 60 min4,5(232 arviota)
- yli 60 min4,2(65 arviota)
- yli 60 min3,9(61 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,8 (278 arviota)
- LeivottuSeitan6 kuukautta sittenSeitan onnistui, tulen tekemään tämän myös uudelleen! Mausteiden paahtaminen tuotti hyvät hajut keittiöön, sekä pitkulaksi pötköksi tekeminen onnistui. Kikhernejauhot tuottaa oikein hyvää proteiinia, tulin jo parista palasta täyteen. Kannattaa muuten käyttää muovista alustaa tai leivinpaperilla päällystettyä alustaa, kun seitania ns. ”leipoo”. En laittanut koristeita seitaniin sen valmistuessa. Suosin tämän kanssa tosin sinihomejuustoa jos ei ole täysvegaani, tuo makua enemmän.
- Lihamies6 kuukautta sittenEi vakuuttanut
- Vegeirkku7 kuukautta sittenResepti on muuntelukelpoinen ja samalla reseptillä tekee vaihtoehto leivänpääliset..aina voi muuttaa vähän mausteita..
- K-Kuluttajapalvelu7 kuukautta sittenSyysmyrsky, garam masalan voi korvata joulumausteilla (esim. kaneli, inkivääri ja maustepippuri), jos ei pidä garam masalassa juustokuminan ja kardemumman mausta. Määrä voi kuitenkin olla hiukan pienempi. Seitaniin voi lisätä myös savupaprikaa tai savuaromia. Lisää makua saa myös esimerkiksi tomaattisoseesta.
- Syysmyrsky7 kuukautta sittenEn oikein pidä garam Masala mausteseoksesta, olisiko vinkkiä toiseen mausteeseen?
- Vegaani1 vuosi sittenOn harhaanjohtavaa käyttää sanaa kinkku, vaikka tuote ei sisällä kinkkua. Elintarvikkeita ei pitäisi kutsua harhaanjohtavilla nimillä, jotka antavat väärän kuvan tuotteen sisällöstä.
- Jummi Jammi3 vuotta sittenTämä on tosi herkullista. Olen tehnyt tätä jo useampana jouluna. Kiitos reseptistä!
- Ei jatkoon3 vuotta sittenTodella kuivaa ja garam masala maistuu liian voimakkaasti. Menee alas ruskeakastikkeen kanssa, mutta en tee uudestaan tällä reseptillä.
- Kinkku vai ei3 vuotta sittensöin ravintolassa seitankinkkua ensimmäistä kertaa ja makuelämys oli todellinen pettymys. Ulkonäkö erinomainen ja koostumus hyvä, mutta maku mauton ja kuiva. Valitettavasti oli iso pettymys, mutta miksi nimenä on seitankinkku.
- Oinas3 vuotta sittenVoiko kikhernejauhon korvata jollain Low-Fodmap-ruoavalioon sopivalla jauholla? :)
- K-Kuluttajapalvelu3 vuotta sittenOinas, valitettavasti tässä tapauksessa ei ole mahdollista antaa kikhernejauhoille korvaajaa. Seitankinkun sijasta voit halutessasi kokeilla esimerkiksi Vöner jouluvarrasta, mikäli se soveltuu ruokavalioosi.
- Lihaani4 vuotta sittenReseptin mukaan tein, taikinasta tuli ihan liian löysä, piti lisätä paljon enemmän jauhoja.
- Mei4 vuotta sittenTietysti on taas niin, että kommentit eivät liity tähän reseptiin millään tavalla, on vain öyhöttäviä lihansyöjiä nillittämässä kasvisruuasta. Ja minkä takia vegaanin pitää tehdä kinkusta kopio? No esimerkiksi siksi, että lihaa voi olla syömättä monesta syystä. Minä en syö lihaa siksi, koska se kuormittaa kamalasti ilmastoa. Tykkään kyllä lihan mausta. Mieluusti söisin lihaa sen maun vuoksi, mutta ilmasto menee kyllä omien mielihalujeni edelle. Vastakysymys kommenttikentässä huuteleville lihavöyhkääjille: miksi ihmeessä luette kasvisproteiinireseptejä, jos kaikki kasvisruoka kerran on niin vastenmielistä? Hankkikaa mieluummin joku harrastus, ottakaa vaikka pianotunteja. Resepti on muuten hyvä, suosittelen!
- Pirjo6 vuotta sittenEiköhän ole jokaisen oma asia mitä suuhunsa pistää, oli se sitten sian ahteria tai seitanpaistia . Kasvissyöjäkin tarvitsee joulupöytään jotain proteiinipitoista syötävää oli se sitten mitä tahansa, vaikka linssimureketta. Itse haluan kyllä mutustaa joulunpyhinä vanhaa kunnon seitan"kinkkua" 😉