Seitankinkku
Seitankinkku valmistetaan maustetuista gluteeni- ja kikhernejauhoista uunissa paistamalla. Koristele ja nauti seitankinkku perinteisen joulukinkun tapaan. Noin 1,00 €/annos*
- 6 annosta
- yli 60 min
Ainekset
6 annosta
- 4dlgluteenijauhoja
- 2dlkikhernejauhoja
- 1 1/2rklgaram masala -mausteseosta
- 1rklPirkka valkosipulimurskaa
- 1rklpaprikajauhetta
- 1/2dlöljyä
- 1tlmustapippuria
- 3dlkiehuvaa vettä
- 1Knorr kasvisliemikuutio
Kuorruttamiseen
- 1 1/2rklMaille Dijon sinappia
- 1 1/2rklsiirappia
Valmistus
yli 60 min- Kuullota pannulla tilkassa öljyä garam masala, valkosipulimurska ja paprikajauhe.
- Sekoita keskenään gluteeni- ja kikhernejauhot sekä mustapippuri. Lisää sekaan kasvisliemi, loppu öljystä, valkosipuli-mausteseos ja soijakastike.
- Muotoile seoksesta pallo ja vaivaa palloa muutama minuutti. Muotoile paksuhkoksi pötköksi. Kääri pötkö folioon ja nosta uunivuokaan.
- Paista uunin keskitasolla 175 asteessa 1 tunti ja 15 minuuttia. Avaa foliopaperi.
- Sivele päälle sinapin ja siirapin seos ja alenna lämpötila 150 asteeseen. Paista edelleen noin 10 minuuttia.
- Anna jäähtyä. Nosta viileään. Parhaimmillaan seitankinkku on viileässä säilytettynä seuraavana päivänä. Tarjoa kylmänä tai lämpimänä
Tiesitkö että...
*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 12/2018. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Sesongit Pääraaka-aineet Ruokalajit Erityisruokavaliot
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi
Reseptin mukaan tein, taikinasta tuli ihan liian löysä, piti lisätä paljon enemmän jauhoja.
Tietysti on taas niin, että kommentit eivät liity tähän reseptiin millään tavalla, on vain öyhöttäviä lihansyöjiä nillittämässä kasvisruuasta. Ja minkä takia vegaanin pitää tehdä kinkusta kopio? No esimerkiksi siksi, että lihaa voi olla syömättä monesta syystä. Minä en syö lihaa siksi, koska se kuormittaa kamalasti ilmastoa. Tykkään kyllä lihan mausta. Mieluusti söisin lihaa sen maun vuoksi, mutta ilmasto menee kyllä omien mielihalujeni edelle. Vastakysymys kommenttikentässä huuteleville lihavöyhkääjille: miksi ihmeessä luette kasvisproteiinireseptejä, jos kaikki kasvisruoka kerran on niin vastenmielistä? Hankkikaa mieluummin joku harrastus, ottakaa vaikka pianotunteja. Resepti on muuten hyvä, suosittelen!
Eiköhän ole jokaisen oma asia mitä suuhunsa pistää, oli se sitten sian ahteria tai seitanpaistia . Kasvissyöjäkin tarvitsee joulupöytään jotain proteiinipitoista syötävää oli se sitten mitä tahansa, vaikka linssimureketta. Itse haluan kyllä mutustaa joulunpyhinä vanhaa kunnon seitan"kinkkua" 😉
Minkä ihmeen takia pitää vegaanin tehdä kinkusta kopio ? Huono sellainen vielä. Eikö vegaani voi luopua kinkusta vaan syömällä jotain muuta.
Houkuttelevampi vegaaninen kinkun vaihtoehto on Strömsön paistettu selleri kuin tämä seitan.