Itsetehdyt ranskalaiset perunat
- Annosmäärä4 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Vegaaninen
- Kasvis (lakto-ovo)
- Maidoton
- Kananmunaton
Itse tehdyt ranskalaiset perunat onnistuvat hyvin myös uunissa. Tarjoa ranskikset esimerkiksi pihvin tai burgerin lisäkkeenä.
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Vegaaninen
- Kasvis (lakto-ovo)
- Maidoton
- Kananmunaton
Ainekset
4 annosta
n. 700 g | tai |
n. 2 rkl | öljyä tai |
1/4–1/2 tl | suolaa tai |
( 1 l | rypsiöljyä uppopaistamiseen) tai |
Valmistus
yli 60 min
Leikkaa perunat pitkittäin suikaleiksi. Pane perunatikut likoamaan kylmään veteen noin tunniksi.
Kuivaa perunat huolellisesti talouspaperilla. Pyörittele perunat öljyssä ja levitä tasaisesti pellille leivinpaperin päälle.
Paista ranskalaisia 225-asteisessa uunissa 30–35 minuuttia. Kääntele kypsennyksen loppupuolella ja nosta lopuksi uunin ylätasolle, jotta ranskalaiset saavat hieman väriä. Ripottele valmiiden ranskalaisten pinnalle suolaa.
Voit myös uppopaistaa ranskalaiset. Kahdesti uppopaistamalla saat perunoista rapeammat. Kuumenna öljy ensin 160–170-asteiseksi ja friteeraa ranskalaisia erissä 3 minuuttia. Nosta reikakauhalla kuumasta öljystä ja laita valumaan talouspaperin päälle.
Kuumenna öljy 180-asteiseksi ja kypsennä vielä 2–3 minuuttia/erä, kunnes ranskalaiset ovat sisältä kypsiä ja pinnalta rapeita. Nostele valmiit ranskalaiset reikäkauhan avulla valumaan talouspaperille. Mausta suolalla ja tarjoa heti. Tarjoa lisäksi esimerkiksi dippiä ranskalaisille.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min4,0(26 arviota)
- yli 60 min3,8(206 arviota)
- yli 60 min4,1(73 arviota)
- 30 - 60 min3,6(38 arviota)
- 30 - 60 min4,3(47 arviota)
- 30 - 60 min3,9(164 arviota)
- yli 60 min
- yli 60 min4,9(11 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,7 (168 arviota)
- Kokeiltu1 vuosi sittenOli kyllä tosi helppo tehdä, ja olivat todella hyviä ketsupin kanssa. Mausteeksi pistin chiliä sekä suolaa.
- Lihapulla2 vuotta sittenHyvä ohje, vaikka sainkin palohälyttimen huutamaan ranskiksia paistaessa :,D. Uuniin pohjalle oli jäänyt jotain.. Paistoin myös lihapullia, mutta otin ne pellilta n.20min jälkeen ja jatkoin ranskisten paistoa. Tuli hyviä varsinkin, kun siirteli ne rasvaisen lihapullista tihkuneen nesteen päälle, sekä myös rapeita. Tein vielä lisukkeeksi perus kermaviili didin. Tortilloista ylijäänyt salsa maistuu myös näitten kanssa!
- K-Kuluttajapalvelu2 vuotta sittenHenna, palautteesi välittyy resepteistä vastaaville henkilöille.
- Ranetyttö2 vuotta sittenHyviä ranskalaisia tuli! Lisäksi tehtiin itse kastikkeet ja ostettiin valmis Vöner. 5/5 ruokaa.
- xd3 vuotta sittenfeewr
- XD3 vuotta sittenKokeilin reseptiä, mutta en pannut niitä likoamaan (koska siihen menee ihan liian paljon aikaa), mutta hyviä tuli kuitenkin