Itsetehdyt ranskalaiset perunatTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Itsetehdyt ranskalaiset perunat

  • Annosmäärä4 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Laktoositon
  • Gluteeniton
  • Vegaaninen
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Maidoton
  • Kananmunaton
Itse tehdyt ranskalaiset perunat onnistuvat hyvin myös uunissa. Tarjoa ranskikset esimerkiksi pihvin tai burgerin lisäkkeenä.
  • Laktoositon
  • Gluteeniton
  • Vegaaninen
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Maidoton
  • Kananmunaton

Ainekset

4 annosta
n. 700 g
 
tai
n. 2 rkl
 
öljyä
tai
1/4–1/2 tl
 
suolaa
tai
( 1 l
 
rypsiöljyä uppopaistamiseen)
tai

Valmistus

yli 60 min
Leikkaa perunat pitkittäin suikaleiksi. Pane perunatikut likoamaan kylmään veteen noin tunniksi.
Kuivaa perunat huolellisesti talouspaperilla. Pyörittele perunat öljyssä ja levitä tasaisesti pellille leivinpaperin päälle.
Paista ranskalaisia 225-asteisessa uunissa 30–35 minuuttia. Kääntele kypsennyksen loppupuolella ja nosta lopuksi uunin ylätasolle, jotta ranskalaiset saavat hieman väriä. Ripottele valmiiden ranskalaisten pinnalle suolaa.
Voit myös uppopaistaa ranskalaiset. Kahdesti uppopaistamalla saat perunoista rapeammat. Kuumenna öljy ensin 160–170-asteiseksi ja friteeraa ranskalaisia erissä 3 minuuttia. Nosta reikakauhalla kuumasta öljystä ja laita valumaan talouspaperin päälle.
Kuumenna öljy 180-asteiseksi ja kypsennä vielä 2–3 minuuttia/erä, kunnes ranskalaiset ovat sisältä kypsiä ja pinnalta rapeita. Nostele valmiit ranskalaiset reikäkauhan avulla valumaan talouspaperille. Mausta suolalla ja tarjoa heti. Tarjoa lisäksi esimerkiksi dippiä ranskalaisille.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Pirkka suomalainen kiinteä peruna 2 kg
    Pirkka suomalainen kiinteä peruna 2 kg
    2,29/kpl
    1,15/kg
  • Peruna yleis pesty
    Peruna yleis pesty
    0,13/kpl
    1,29/kg
  • Pirkka rypsiöljy 450ml
    Pirkka rypsiöljy 450ml
    2,29/kpl
    5,09/l
  • Pirkka rypsiöljy 900ml
    Pirkka rypsiöljy 900ml
    3,99/kpl
    4,43/l
  • Pirkka kylmäpuristettu rypsiöljy 500ml
    Pirkka kylmäpuristettu rypsiöljy 500ml
    3,49/kpl
    6,98/l
  • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    1,19/kpl
    1,19/kg
  • Pirkka Parhaat Himalajan suola 500g
    Pirkka Parhaat Himalajan suola 500g
    2,59/kpl
    5,18/kg
  • Meira ruokasuola 1kg jodioitu
    Meira ruokasuola 1kg jodioitu
    1,09/kpl
    1,09/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 3,7 (168 arviota)

  • Kokeiltu
    1 vuosi sitten
    Oli kyllä tosi helppo tehdä, ja olivat todella hyviä ketsupin kanssa. Mausteeksi pistin chiliä sekä suolaa.
  • Lihapulla
    2 vuotta sitten
    Hyvä ohje, vaikka sainkin palohälyttimen huutamaan ranskiksia paistaessa :,D. Uuniin pohjalle oli jäänyt jotain.. Paistoin myös lihapullia, mutta otin ne pellilta n.20min jälkeen ja jatkoin ranskisten paistoa. Tuli hyviä varsinkin, kun siirteli ne rasvaisen lihapullista tihkuneen nesteen päälle, sekä myös rapeita. Tein vielä lisukkeeksi perus kermaviili didin. Tortilloista ylijäänyt salsa maistuu myös näitten kanssa!
  • K-Kuluttajapalvelu
    2 vuotta sitten
    Henna, palautteesi välittyy resepteistä vastaaville henkilöille.
  • Ranetyttö
    2 vuotta sitten
    Hyviä ranskalaisia tuli! Lisäksi tehtiin itse kastikkeet ja ostettiin valmis Vöner. 5/5 ruokaa.
  • xd
    3 vuotta sitten
    feewr
  • XD
    3 vuotta sitten
    Kokeilin reseptiä, mutta en pannut niitä likoamaan (koska siihen menee ihan liian paljon aikaa), mutta hyviä tuli kuitenkin