Hyppää sisältöön
Itsetehdyt ranskalaiset perunatTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Itsetehdyt ranskalaiset perunat

  • Annosmäärä4 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Laktoositon
  • Gluteeniton
  • Vegaaninen
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Maidoton
  • Kananmunaton
Itse tehdyt ranskalaiset perunat onnistuvat hyvin myös uunissa. Tarjoa ranskikset esimerkiksi pihvin tai burgerin lisäkkeenä.
  • Laktoositon
  • Gluteeniton
  • Vegaaninen
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Maidoton
  • Kananmunaton

Ainekset

4 annosta
n. 700 g
 
tai
n. 2 rkl
 
öljyä
tai
1/4–1/2 tl
 
suolaa
tai
( 1 l
 
rypsiöljyä uppopaistamiseen)
tai

Ravintosisältö

Energia
208 kJ / 50 kcal
Rasva
1,8 g
josta tyydyttynyttä
0,1 g
Hiilihydraatit
7,5 g
josta sokereita
0,3 g
Proteiini
0,9 g
Suola
0,1 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min
Leikkaa perunat pitkittäin suikaleiksi. Pane perunatikut likoamaan kylmään veteen noin tunniksi.
Kuivaa perunat huolellisesti talouspaperilla. Pyörittele perunat öljyssä ja levitä tasaisesti pellille leivinpaperin päälle.
Paista ranskalaisia 225-asteisessa uunissa 30–35 minuuttia. Kääntele kypsennyksen loppupuolella ja nosta lopuksi uunin ylätasolle, jotta ranskalaiset saavat hieman väriä. Ripottele valmiiden ranskalaisten pinnalle suolaa.
Voit myös uppopaistaa ranskalaiset. Kahdesti uppopaistamalla saat perunoista rapeammat. Kuumenna öljy ensin 160–170-asteiseksi ja friteeraa ranskalaisia erissä 3 minuuttia. Nosta reikakauhalla kuumasta öljystä ja laita valumaan talouspaperin päälle.
Kuumenna öljy 180-asteiseksi ja kypsennä vielä 2–3 minuuttia/erä, kunnes ranskalaiset ovat sisältä kypsiä ja pinnalta rapeita. Nostele valmiit ranskalaiset reikäkauhan avulla valumaan talouspaperille. Mausta suolalla ja tarjoa heti. Tarjoa lisäksi esimerkiksi dippiä ranskalaisille.
Huom! Ravintoarvot on laskettu uunissa paistetuille ranskalaisille.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Pirkka suomalainen kiinteä peruna 2 kg
    Hinta 2,29/kpl
    1,15/kg
  • Jozo jodioitu hienosuola 125g
    Hinta 0,99/kpl
    7,92/kg
  • Peruna kiinteä pesty/mullattu Suomi
    Hinta 1,39/kg
  • Pirkka Luomu suomalainen yleisperuna 1kg
    Hinta 2,09/kpl
    2,09/kg
  • Pysyvästi edullinen
    Keiju rypsiöljy 0,5l
    Hinta 2,15/kpl
    4,30/l
  • Neito rypsiöljy 500ml
    Hinta 4,25/kpl
    8,50/l
  • Jozo jodioitu hienosuola 600g
    Hinta 1,75/kpl
    2,92/kg
  • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    Hinta 1,19/kpl
    1,19/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 3,7 (216 arviota)

  • Alaviiva_🧋
    2 kuukautta sitten
    Oli ihan hyviä mutta aika kaun kestää tehdä.
  • Eino
    5 kuukautta sitten
    Hyvä voi tehdä myös myöhemin
  • :D
    6 kuukautta sitten
    Onko pakko laittaa öljyä sekaan ennen paistamista
  • Qwet
    1 vuosi sitten
    Really good fries
  • Y
    1 vuosi sitten
    Incredible
  • Kokeiltu
    3 vuotta sitten
    Oli kyllä tosi helppo tehdä, ja olivat todella hyviä ketsupin kanssa. Mausteeksi pistin chiliä sekä suolaa.
  • K-Kuluttajapalvelu
    4 vuotta sitten
    Henna, palautteesi välittyy resepteistä vastaaville henkilöille.
  • Ranetyttö
    4 vuotta sitten
    Hyviä ranskalaisia tuli! Lisäksi tehtiin itse kastikkeet ja ostettiin valmis Vöner. 5/5 ruokaa.
  • XD
    5 vuotta sitten
    Kokeilin reseptiä, mutta en pannut niitä likoamaan (koska siihen menee ihan liian paljon aikaa), mutta hyviä tuli kuitenkin