• Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio
  • Sesongit ja teemat
Itsetehdyt ranskalaiset perunatTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Itsetehdyt ranskalaiset perunat

Itse tehdyt ranskalaiset perunat onnistuvat hyvin myös uunissa. Tarjoa ranskikset esimerkiksi pihvin tai burgerin lisäkkeenä. Noin 0,85 €/annos*

  • 4 annosta
  • 30 - 60 min

Ainekset

4 annosta
    • n. 700gPirkka kiinteitä perunoita (vihreä pussi)
    • n. 2rklöljyä
    • 1/4-1/2tlsuolaa
    • ( 1 lrypsiöljyä uppopaistamiseen)

Valmistus

30 - 60 min
  1. Leikkaa perunat pitkittäin suikaleiksi. Pane perunatikut likoamaan kylmään veteen noin tunniksi.
  2. Kuivaa perunat huolellisesti talouspaperilla. Pyörittele perunat öljyssä ja levitä tasaisesti pellille leivinpaperin päälle.
  3. Paista ranskalaisia 225-asteisessa uunissa 30-35 minuuttia. Kääntele kypsennyksen loppupuolella ja nosta lopuksi uunin ylätasolle, jotta ranskalaiset saavat hieman väriä. Ripottele valmiiden ranskalaisten pinnalle suolaa.
  4. Voit myös uppopaistaa ranskalaiset. Kahdesti uppopaistamalla saat perunoista rapeammat. Kuumenna öljy ensin 160-170-asteiseksi ja friteeraa ranskalaisia erissä 3 minuuttia. Nosta reikakauhalla kuumasta öljystä ja laita valumaan talouspaperin päälle.
  5. Kuumenna öljy 180-asteiseksi ja kypsennä vielä 2-3 minuuttia/erä, kunnes ranskalaiset ovat sisältä kypsiä ja pinnalta rapeita. Nostele valmiit ranskalaiset reikäkauhan avulla valumaan talouspaperille. Mausta suolalla ja tarjoa heti. Tarjoa lisäksi esimerkiksi dippiä ranskalaisille.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 10/2018. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 7 arvostelua