Itsetehdyt ranskalaiset perunat
Itse tehdyt ranskalaiset perunat onnistuvat hyvin myös uunissa. Tarjoa ranskikset esimerkiksi pihvin tai burgerin lisäkkeenä. Noin 0,85 €/annos*
- 4 annosta
- yli 60 min
Ainekset
4 annosta
- n. 2rklöljyä
- 1/4-1/2tlsuolaa
- ( 1 lrypsiöljyä uppopaistamiseen)
Valmistus
yli 60 min- Leikkaa perunat pitkittäin suikaleiksi. Pane perunatikut likoamaan kylmään veteen noin tunniksi.
- Kuivaa perunat huolellisesti talouspaperilla. Pyörittele perunat öljyssä ja levitä tasaisesti pellille leivinpaperin päälle.
- Paista ranskalaisia 225-asteisessa uunissa 30-35 minuuttia. Kääntele kypsennyksen loppupuolella ja nosta lopuksi uunin ylätasolle, jotta ranskalaiset saavat hieman väriä. Ripottele valmiiden ranskalaisten pinnalle suolaa.
- Voit myös uppopaistaa ranskalaiset. Kahdesti uppopaistamalla saat perunoista rapeammat. Kuumenna öljy ensin 160-170-asteiseksi ja friteeraa ranskalaisia erissä 3 minuuttia. Nosta reikakauhalla kuumasta öljystä ja laita valumaan talouspaperin päälle.
- Kuumenna öljy 180-asteiseksi ja kypsennä vielä 2-3 minuuttia/erä, kunnes ranskalaiset ovat sisältä kypsiä ja pinnalta rapeita. Nostele valmiit ranskalaiset reikäkauhan avulla valumaan talouspaperille. Mausta suolalla ja tarjoa heti. Tarjoa lisäksi esimerkiksi dippiä ranskalaisille.
Tiesitkö että...
*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 10/2018. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Sesongit Teemat Erityisruokavaliot
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi
Hyvä ohje, vaikka sainkin palohälyttimen huutamaan ranskiksia paistaessa :,D. Uuniin pohjalle oli jäänyt jotain.. Paistoin myös lihapullia, mutta otin ne pellilta n.20min jälkeen ja jatkoin ranskisten paistoa. Tuli hyviä varsinkin, kun siirteli ne rasvaisen lihapullista tihkuneen nesteen päälle, sekä myös rapeita. Tein vielä lisukkeeksi perus kermaviili didin. Tortilloista ylijäänyt salsa maistuu myös näitten kanssa!
Henna, palautteesi välittyy resepteistä vastaaville henkilöille.
Miten reseptiin menevä aika voi olla vain 30-60 minuuttia? Perunoiden liottamiseenhan menee jo tuo 60 minuuttia, ja paistamiseen lisäksi 30-35 minuuttia. Vaikka jättäisi pilkkomisen, kuivaamisen, öljyämisen ja suolaamisen tekemättä, niin aikaa menisi siis vähintään puolitoista tuntia. Ihmetyttää, miksi näihin resepteihin todella usein merkitään hyvin harhaanjohtavat valmistusajat. Hyvä jos saa 15 minuutin reseptin tunnissa tehtyä.
Hyviä ranskalaisia tuli! Lisäksi tehtiin itse kastikkeet ja ostettiin valmis Vöner. 5/5 ruokaa.
feewr
Kokeilin reseptiä, mutta en pannut niitä likoamaan (koska siihen menee ihan liian paljon aikaa), mutta hyviä tuli kuitenkin