Itsetehdyt ranskalaiset perunat
- Annosmäärä4 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Vegaaninen
- Kasvis (lakto-ovo)
- Maidoton
- Kananmunaton
Itse tehdyt ranskalaiset perunat onnistuvat hyvin myös uunissa. Tarjoa ranskikset esimerkiksi pihvin tai burgerin lisäkkeenä.
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Vegaaninen
- Kasvis (lakto-ovo)
- Maidoton
- Kananmunaton
Ainekset
4 annosta
n. 700 g | tai |
n. 2 rkl | öljyä tai |
1/4–1/2 tl | suolaa tai |
( 1 l | rypsiöljyä uppopaistamiseen) tai |
Ravintosisältö
Energia | 208 kJ / 50 kcal |
Rasva | 1,8 g |
josta tyydyttynyttä | 0,1 g |
Hiilihydraatit | 7,5 g |
josta sokereita | 0,3 g |
Proteiini | 0,9 g |
Suola | 0,1 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
Leikkaa perunat pitkittäin suikaleiksi. Pane perunatikut likoamaan kylmään veteen noin tunniksi.
Kuivaa perunat huolellisesti talouspaperilla. Pyörittele perunat öljyssä ja levitä tasaisesti pellille leivinpaperin päälle.
Paista ranskalaisia 225-asteisessa uunissa 30–35 minuuttia. Kääntele kypsennyksen loppupuolella ja nosta lopuksi uunin ylätasolle, jotta ranskalaiset saavat hieman väriä. Ripottele valmiiden ranskalaisten pinnalle suolaa.
Voit myös uppopaistaa ranskalaiset. Kahdesti uppopaistamalla saat perunoista rapeammat. Kuumenna öljy ensin 160–170-asteiseksi ja friteeraa ranskalaisia erissä 3 minuuttia. Nosta reikakauhalla kuumasta öljystä ja laita valumaan talouspaperin päälle.
Kuumenna öljy 180-asteiseksi ja kypsennä vielä 2–3 minuuttia/erä, kunnes ranskalaiset ovat sisältä kypsiä ja pinnalta rapeita. Nostele valmiit ranskalaiset reikäkauhan avulla valumaan talouspaperille. Mausta suolalla ja tarjoa heti. Tarjoa lisäksi esimerkiksi dippiä ranskalaisille.
Huom! Ravintoarvot on laskettu uunissa paistetuille ranskalaisille.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pirkka suomalainen kiinteä peruna 2 kgHinta 2,29/kpl1,15/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Peruna kiinteä pesty/mullattu SuomiHinta 1,39/kg
- Pirkka Luomu suomalainen yleisperuna 1kgHinta 2,09/kpl2,09/kg
- Pysyvästi edullinenKeiju rypsiöljy 0,5lHinta 2,15/kpl4,30/l
- Neito rypsiöljy 500mlHinta 4,25/kpl8,50/l
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min3,8(271 arviota)
- yli 60 min4,0(81 arviota)
- yli 60 min4,4(12 arviota)
- yli 60 min
- 30 - 60 min3,2(10 arviota)
- yli 60 min3,6(16 arviota)
- alle 30 min3,9(126 arviota)
- yli 60 min4,0(31 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,7 (216 arviota)
- Alaviiva_🧋2 kuukautta sittenOli ihan hyviä mutta aika kaun kestää tehdä.
- Eino5 kuukautta sittenHyvä voi tehdä myös myöhemin
- :D6 kuukautta sittenOnko pakko laittaa öljyä sekaan ennen paistamista
- Qwet1 vuosi sittenReally good fries
- Y1 vuosi sittenIncredible
- Kokeiltu3 vuotta sittenOli kyllä tosi helppo tehdä, ja olivat todella hyviä ketsupin kanssa. Mausteeksi pistin chiliä sekä suolaa.
- K-Kuluttajapalvelu4 vuotta sittenHenna, palautteesi välittyy resepteistä vastaaville henkilöille.
- Ranetyttö4 vuotta sittenHyviä ranskalaisia tuli! Lisäksi tehtiin itse kastikkeet ja ostettiin valmis Vöner. 5/5 ruokaa.
- XD5 vuotta sittenKokeilin reseptiä, mutta en pannut niitä likoamaan (koska siihen menee ihan liian paljon aikaa), mutta hyviä tuli kuitenkin