Hyppää sisältöön
Vegaaninen juureslaatikkoTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Vegaaninen juureslaatikko

  • Annosmäärä6 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Gluteeniton
  • Vegaaninen
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Maidoton
  • Kananmunaton
Vegaaninen juureslaatikko sopii joulupöydän vegaaniseksi pääruoaksi tai lisäkkeeksi. Rapean pinnan alta löytyy meheviä, kauraruoassa muhineita juureksia.
  • Gluteeniton
  • Vegaaninen
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Maidoton
  • Kananmunaton

Ainekset

6 annosta
2–3 (300 g)
 
tai
2–3 (300 g)
 
tai
2–3 (300 g)
 
porkkanaa
tai
1 dl
 
tuoretta basilikaa
tai
2 rkl
 
tuoretta rosmariinia
tai
2 rkl
 
tuoretta timjamia
tai
1 tl
 
suolaa
tai
1/2 tl
 
mustapippuria
tai
2 prk (à 250 g)
 
tai
1/2 pkt (à 250 g)
 
tai
2 rkl
 
oliiviöljyä
tai
1 rkl
 
tuoretta rosmariinia
tai
1 dl
 
manteleita rouhittuna
tai

Ravintosisältö

Energia
817 kJ / 196 kcal
Rasva
13,3 g
josta tyydyttynyttä
1,3 g
Hiilihydraatit
13,9 g
josta sokereita
7 g
Proteiini
4,5 g
Suola
0,9 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min
Kuori perunat, punajuuret ja porkkanat. Leikkaa hyvin ohuiksi viipaleiksi esimerkiksi mandoliinileikkurilla tai juustohöylällä. Hienonna yrtit.
Lado öljytyn uunivuoan pohjalle yhteen reunaan noin neljäsosa punajuurista, keskelle perunoita ja toiseen reunaan porkkanoita.
Ripottele juuresten päälle osa suolasta, pippurista ja yrteistä. Lisää päälle kerros juureksia samoin kuin äsken ja mausteita. Jatka näin, kunnes kaikki kasvikset on käytetty.