Vegaaninen juureslaatikko
- Annosmäärä6 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
- Gluteeniton
- Vegaaninen
- Kasvis (lakto-ovo)
- Maidoton
- Kananmunaton
Vegaaninen juureslaatikko sopii joulupöydän vegaaniseksi pääruoaksi tai lisäkkeeksi. Rapean pinnan alta löytyy meheviä, kauraruoassa muhineita juureksia.
- Gluteeniton
- Vegaaninen
- Kasvis (lakto-ovo)
- Maidoton
- Kananmunaton
Ainekset
6 annosta
2–3 (300 g) | tai |
2–3 (300 g) | tai |
2–3 (300 g) | porkkanaa tai |
1 dl | tuoretta basilikaa tai |
2 rkl | tuoretta rosmariinia tai |
2 rkl | tuoretta timjamia tai |
1 tl | suolaa tai |
1/2 tl | mustapippuria tai |
2 prk (à 250 g) | tai |
1/2 pkt (à 250 g) | tai |
2 rkl | oliiviöljyä tai |
1 rkl | tuoretta rosmariinia tai |
1 dl | manteleita rouhittuna tai |
Ravintosisältö
Energia | 817 kJ / 196 kcal |
Rasva | 13,3 g |
josta tyydyttynyttä | 1,3 g |
Hiilihydraatit | 13,9 g |
josta sokereita | 7 g |
Proteiini | 4,5 g |
Suola | 0,9 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
Kuori perunat, punajuuret ja porkkanat. Leikkaa hyvin ohuiksi viipaleiksi esimerkiksi mandoliinileikkurilla tai juustohöylällä. Hienonna yrtit.
Lado öljytyn uunivuoan pohjalle yhteen reunaan noin neljäsosa punajuurista, keskelle perunoita ja toiseen reunaan porkkanoita.
Ripottele juuresten päälle osa suolasta, pippurista ja yrteistä. Lisää päälle kerros juureksia samoin kuin äsken ja mausteita. Jatka näin, kunnes kaikki kasvikset on käytetty.