• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Kreikkalainen peruna-appelsiinisalaatti

Kreikkalainen peruna-appelsiinisalaatti saa makeutta appelsiinista ja rapeutta paahdetuista pinjansiemenistä.
Kreikkalainen peruna-appelsiinisalaatti
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 10 annosta
  • yli 60 min
  • 193 kcal / annos (180g)

Ainekset

10 annosta
    • 1kgPirkka kiinteitä perunoita (vihreä pussi)
    • pieni pala (100 g)juuriselleriä
    • 1pienipunasipuli
    • 2appelsiinia

Kastike

    • 1/2dloliiviöljyä
    • 4rklomenaviinietikkaa
    • 1-2valkosipulinkynttä murskattuna
    • 3/4tlsuolaa
    • 1/2tltimjamia
    • 1/4tlchilijauhetta
    • 1/4tlmustapippuria

Pinnalle

Valmistus

yli 60 min
  1. Keitä perunat kypsiksi suolalla (noin 1 l vettä/1 tl suolaa) maustetussa vedessä. Kuori ja kuutioi perunat. Suikaloi selleri.
  2. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja kaada perunoiden ja sellerien joukkoon. Anna marinoitua jääkaapissa vähintään kaksi tuntia, mielellään yön yli.
  3. Leikkaa punasipuli renkaiksi ja appelsiinit viipaleiksi. Puolita oliivit. Lado salaattiainekset kerroksittain laakealle vadille.
  4. Koristele paistinpannulla ilman rasvaa paahdetuilla pinjansiemenillä tai pitkittäin leikatuilla ja paahdetuilla manteleilla.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 180g100 g

  • 193 kcal806 kJ
  • Proteiinia3,1 g
  • Hiilihydraatteja20,5 g
  • Rasvaa9 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille