Paahtopaisti ja salsa verde -perunasalaatti
- Annosmäärän. 15 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Maidoton
- Kananmunaton
Paahtopaisti ja salsa verde -perunasalaatti sopii hyvin juhlatarjottavaksi, koska ne tarjotaan kylminä.
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Maidoton
- Kananmunaton
Ainekset
n. 15 annosta
- n. 1 kg naudan paahtopaistia
- 1/2 tl suolaa
- 1/2 tl mustapippuria
- 1 1/2 kg Pirkka kiinteitä perunoita (vihreä pussi)
Salsa verde
- 2 ruukkua tuoretta persiljaa
- 2 ruukkua tuoretta basilikaa
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 dl Pirkka ekstra-neitsytoliiviöljyä
- 4 rkl Pirkka kapriksia
- 4 rkl sitruunanmehua
- ripaus mustapippuria
- 2 rkl vettä
- 12 (n. 50 g) Pirkka anjovisfilettä
Ravintosisältö
- Energia588 kJ / 141 kcal
- Rasva4,8 g
- josta tyydyttynyttä1,1 g
- Hiilihydraatit13,4 g
- josta sokereita0,8 g
- Proteiini10,3 g
- Suola0,5 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
- Ota paahtopaisti jääkaapista huoneenlämpöön noin tunti ennen kypsentämistä. Kuivaa paistin pinta. Kuumenna pannussa tilkka öljyä ja ruskista nopeasti lihan pinta joka puolelta.
- Nosta paisti vuokaan ja työnnä lihalämpömittari sivusta paistin keskelle paksuimpaan kohtaan. Kypsennä 125-asteisessa uunissa, kunnes paistin sisälämpötila on halutun asteinen. Kun sisälämpötila on 55–60 astetta, paisti on sisältä punertava (medium). Kun sisälämpötila on 60–65 astetta, paisti on kypsä (well done). Aikaa kuluu noin 1–1 1/2 tuntia/kg.
- Ripottele kypsän lihan pinnalle suolaa ja pippuria. Kääri paisti folioon ja anna vetäytyä 1/2 tuntia. Nosta paisti sen jälkeen jääkaappiin ja anna jäähtyä yön yli.
- Keitä perunat kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Jäähdytä, kuori ja paloittele ne.
- Soseuta salsa verden ainekset tasaiseksi seokseksi sauvasekoittimella tai monitoimikoneella. Voit käyttää yrtit varsineen. Jos kastike vaikuttaa liian paksulta, lisää hieman vettä.
- Perunasalaattia varten sekoita puolet salsa verdestä (noin 1 1/2 dl) paloiteltujen perunoiden joukkoon. Anna maustua jääkaapissa noin tunti ennen tarjoamista. Laita loppu kastike tarjolle erikseen paahtopaistin kanssa.
Vinkki! Salsa verde säilyy jääkaapissa muutamia päiviä. Oliiviöljyä lisäämällä, saat siitä salaatinkastikkeen.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Voisit pitää myös näistä
- alle 30 min3,8(39 arviota)
- 30 - 60 min4,0(31 arviota)
- 30 - 60 min3,8(8 arviota)
- yli 60 min4,5(57 arviota)
- yli 60 min3,5(413 arviota)
- yli 60 min3,7(33 arviota)
- Arkiston aarreyli 60 min3,9(28 arviota)
- 30 - 60 min3,0(7 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,4 (12 arviota)