Jäädytetty vadelma-marenkikakku
- Annosmäärä12 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
- Gluteeniton
- Gluteeniton
Ainekset
Pohjat (3 kpl) | |
---|---|
4 | kananmunan valkuaista tai |
2 dl | sokeria tai |
1 tl | maissitärkkelystä (Maizena) tai |
1 tl | valkoviinietikkaa tai |
1 dl | tai |
Täyte | |
200 g (4 dl) | tai |
1/2 dl | vettä tai |
1/2 dl | sokeria tai |
4 | kananmunan keltuaista tai |
2 dl | kevytmaitoa tai |
2 rkl | maissitärkkelystä (Maizena) tai |
20 g | voita tai |
3 dl | kuohukermaa tai |
Koristeeksi | |
2 dl | kuohukermaa tai |
1 tl | sokeria tai |
1 tl | tai |
tuoreita vadelmia, mansikoita ja/tai tai | |
pensasmustikoita tai |
Ravintosisältö
Energia | 1 099 kJ / 263 kcal |
Rasva | 18,1 g |
josta tyydyttynyttä | 9,9 g |
Hiilihydraatit | 21 g |
josta sokereita | 18,8 g |
Proteiini | 4,1 g |
Suola | 0,1 g |
Valmistus
Käyttäessäsi kiertoilmauunia voit tehdä kaikki pohjat samalla kertaa. Jos paistat tavallisessa uunissa, leivo pohjat kahdessa erässä. (Puolesta annoksesta suurin pohja ja toisesta puolikkaasta kaksi pienempää).
Piirrä kahdelle leivinpaperille 3 lautasen avulla ympyrät, joiden halkaisijat ovat 26, 23 ja 20 cm.
Vatkaa valkuaisia, kunnes ne alkavat vaahtoutua. Sekoita sokeri ja maissitärkkelys ja lisää vähitellen valkuaisten joukkoon koko ajan vatkaten. Vatkaa joukkoon viinietikka ja kääntele sekaan mantelirouhe. Levitä marenkitaikina ympyröihin.
Paista pohjia 125-asteisessa uunissa noin tunti. Anna pohjien jäähtyä pellillä ja irrota jäähtyneinä lastan avulla.
Kiehauta vadelmat, vesi ja sokeri pinnoitetussa kattilassa. Keitä 2 minuuttia välillä sekoittaen. Sekoita keltuaiset, maito ja maissitärkkelys keskenään. Nosta vadelmakattila liedeltä ja sekoita joukkoon keltuaisseos. Kiuhauta seos koko ajan sekoittaen. Ota kattila liedeltä ja lisää voi. Nosta kattila kylmään vesihauteeseen ja anna jäähtyä. Sekoita välillä.
Vaahdota kerma ja sekoita jäähtyneen kiisselin joukkoon. Siirrä suurin marenkilevy lastan avulla pakastuksen kestävälle alustalle. Levitä 1/2 täytteestä levyn päälle. Täytä näin toinenkin marenkipohja. Pienin pohja tulee päällimmäiseksi.
Siirrä marenki pakastimeen ja anna jäätyä vähintään 4 tuntia tai mielellään yön yli.
Ota kakku huoneenlämpöön noin 45 minuuttia ennen tarjoamista. Älä peitä kuvulla.
Koristele sokerilla ja vaniljasokerilla maustetulla kermavaahdolla ja tuoreilla marjoilla juuri ennen tarjoamista.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
- Dansukker Taloussokeri 1kgHinta 1,55/kpl1,55/kg
- Maizena maissitärkkelys jauho 400 gHinta 2,89/kpl7,23/kg
- Plussa-etu −31 %Druvan valkoviinietikka 300mlPlussa-kortillaEtuhinta 1,99/kpl6,63/lIlman Plussa-korttia 2,89/kpl (9,63/l)
- Pirkka mantelirouhe 125gHinta 1,99/kpl15,92/kg
- Pirkka vadelma 200 g pakasteHinta 1,85/kpl9,25/kg
- Valio Eila voi 200g laktoositon vähäsuolainenHinta 2,95/kpl14,75/kg
- Juustoportti kuohukerma 3,3dl laktoositonHinta 2,95/kpl8,94/l
- Pirkka vaniljasokeri 100gHinta 2,69/kpl26,90/kg
- Pirkka kananmuna 6 kpl/ 348 gHinta 1,49/kpl4,28/kg
- Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 gHinta 1,69/kpl