• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Jäädytetty vadelma-marenkikakku

Jäädytetyn vadelma-marenkikakun voit tehdä hyvissä ajoin pakastimeen.
Jäädytetty vadelma-marenkikakku
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 12 annosta
  • yli 60 min
  • 305 kcal / annos (115g)

Ainekset

12 annosta

Pohjat (3 kpl)

Täyte

    • 1/2dlvettä
    • 1/2dlsokeria
    • 4kananmunan keltuaista
    • 2dlkevytmaitoa
    • 2rklmaissitärkkelystä (Maizena)
    • 20gvoita
    • 3dlkuohukermaa

Koristeeksi

    • 2dlkuohukermaa
    • 1tlsokeria
    • 1tlvaniljasokeria
    • tuoreita vadelmia, mansikoita ja/tai
    • pensasmustikoita

Valmistus

yli 60 min
  1. Käyttäessäsi kiertoilmauunia voit tehdä kaikki pohjat samalla kertaa. Jos paistat tavallisessa uunissa, leivo pohjat kahdessa erässä. (Puolesta annoksesta suurin pohja ja toisesta puolikkaasta kaksi pienempää).
  2. Piirrä kahdelle leivinpaperille 3 lautasen avulla ympyrät, joiden halkaisijat ovat 26, 23 ja 20 cm.
  3. Vatkaa valkuaisia, kunnes ne alkavat vaahtoutua. Sekoita sokeri ja maissitärkkelys ja lisää vähitellen valkuaisten joukkoon koko ajan vatkaten. Vatkaa joukkoon viinietikka ja kääntele sekaan mantelirouhe. Levitä marenkitaikina ympyröihin.
  4. Paista pohjia 125-asteisessa uunissa noin tunti. Anna pohjien jäähtyä pellillä ja irrota jäähtyneinä lastan avulla.
  5. Kiehauta vadelmat, vesi ja sokeri pinnoitetussa kattilassa. Keitä 2 minuuttia välillä sekoittaen. Sekoita keltuaiset, maito ja maissitärkkelys keskenään. Nosta vadelmakattila liedeltä ja sekoita joukkoon keltuaisseos. Kiuhauta seos koko ajan sekoittaen. Ota kattila liedeltä ja lisää voi. Nosta kattila kylmään vesihauteeseen ja anna jäähtyä. Sekoita välillä.
  6. Vaahdota kerma ja sekoita jäähtyneen kiisselin joukkoon. Siirrä suurin marenkilevy lastan avulla pakastuksen kestävälle alustalle. Levitä 1/2 täytteestä levyn päälle. Täytä näin toinenkin marenkipohja. Pienin pohja tulee päällimmäiseksi.
  7. Siirrä marenki pakastimeen ja anna jäätyä vähintään 4 tuntia tai mielellään yön yli.
  8. Ota kakku huoneenlämpöön noin 45 minuuttia ennen tarjoamista. Älä peitä kuvulla.
  9. Koristele sokerilla ja vaniljasokerilla maustetulla kermavaahdolla ja tuoreilla marjoilla juuri ennen tarjoamista.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 115g100 g

  • 305 kcal1 280 kJ
  • Proteiinia5 g
  • Hiilihydraatteja23 g
  • Rasvaa21 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 8 arvostelua