Jäädytetty vadelma-marenkikakku
- Annosmäärä12 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
- Gluteeniton
Jäädytetyn vadelma-marenkikakun voit tehdä hyvissä ajoin pakastimeen.
- Gluteeniton
Ainekset
12 annosta
Pohjat (3 kpl) | |
---|---|
4 | kananmunan valkuaista tai |
2 dl | sokeria tai |
1 tl | maissitärkkelystä (Maizena) tai |
1 tl | valkoviinietikkaa tai |
1 dl | tai |
Täyte | |
200 g (4 dl) | tai |
1/2 dl | vettä tai |
1/2 dl | sokeria tai |
4 | kananmunan keltuaista tai |
2 dl | kevytmaitoa tai |
2 rkl | maissitärkkelystä (Maizena) tai |
20 g | voita tai |
3 dl | kuohukermaa tai |
Koristeeksi | |
2 dl | kuohukermaa tai |
1 tl | sokeria tai |
1 tl | tai |
tuoreita vadelmia, mansikoita ja/tai tai | |
pensasmustikoita tai |
Valmistus
yli 60 min
Käyttäessäsi kiertoilmauunia voit tehdä kaikki pohjat samalla kertaa. Jos paistat tavallisessa uunissa, leivo pohjat kahdessa erässä. (Puolesta annoksesta suurin pohja ja toisesta puolikkaasta kaksi pienempää).
Piirrä kahdelle leivinpaperille 3 lautasen avulla ympyrät, joiden halkaisijat ovat 26, 23 ja 20 cm.
Vatkaa valkuaisia, kunnes ne alkavat vaahtoutua. Sekoita sokeri ja maissitärkkelys ja lisää vähitellen valkuaisten joukkoon koko ajan vatkaten. Vatkaa joukkoon viinietikka ja kääntele sekaan mantelirouhe. Levitä marenkitaikina ympyröihin.
Paista pohjia 125-asteisessa uunissa noin tunti. Anna pohjien jäähtyä pellillä ja irrota jäähtyneinä lastan avulla.
Kiehauta vadelmat, vesi ja sokeri pinnoitetussa kattilassa. Keitä 2 minuuttia välillä sekoittaen. Sekoita keltuaiset, maito ja maissitärkkelys keskenään. Nosta vadelmakattila liedeltä ja sekoita joukkoon keltuaisseos. Kiuhauta seos koko ajan sekoittaen. Ota kattila liedeltä ja lisää voi. Nosta kattila kylmään vesihauteeseen ja anna jäähtyä. Sekoita välillä.
Vaahdota kerma ja sekoita jäähtyneen kiisselin joukkoon. Siirr ä suurin marenkilevy lastan avulla pakastuksen kestävälle alustalle. Levitä 1/2 täytteestä levyn päälle. Täytä näin toinenkin marenkipohja. Pienin pohja tulee päällimmäiseksi.
Siirrä marenki pakastimeen ja anna jäätyä vähintään 4 tuntia tai mielellään yön yli.
Ota kakku huoneenlämpöön noin 45 minuuttia ennen tarjoamista. Älä peitä kuvulla.
Koristele sokerilla ja vaniljasokerilla maustetulla kermavaahdolla ja tuoreilla marjoilla juuri ennen tarjoamista.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min3,7(26 arviota)
- yli 60 min4,5(132 arviota)
- yli 60 min4,0(40 arviota)
- yli 60 min4,0(276 arviota)
- yli 60 min3,8(37 arviota)
- 30 - 60 min3,9(36 arviota)
- yli 60 min4,1(77 arviota)
- yli 60 min
Arvostele resepti
ka. 3,8 (23 arviota)