Jäädytetty vadelma-marenkikakku Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Jäädytetty vadelma-marenkikakku

  • Annosmäärä12 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Gluteeniton
Jäädytetyn vadelma-marenkikakun voit tehdä hyvissä ajoin pakastimeen.
  • Gluteeniton

Ainekset

12 annosta

Pohjat (3 kpl)

4
 
kananmunan valkuaista
tai
2 dl
 
sokeria
tai
1 tl
 
maissitärkkelystä (Maizena)
tai
1 tl
 
valkoviinietikkaa
tai
1 dl
 
tai

Täyte

200 g (4 dl)
 
tai
1/2 dl
 
vettä
tai
1/2 dl
 
sokeria
tai
4
 
kananmunan keltuaista
tai
2 dl
 
kevytmaitoa
tai
2 rkl
 
maissitärkkelystä (Maizena)
tai
20 g
 
voita
tai
3 dl
 
kuohukermaa
tai

Koristeeksi

2 dl
 
kuohukermaa
tai
1 tl
 
sokeria
tai
1 tl
 
tai
 
tuoreita vadelmia, mansikoita ja/tai
tai
 
pensasmustikoita
tai

Ravintosisältö

Energia
1 099 kJ / 263 kcal
Rasva
18,1 g
josta tyydyttynyttä
9,9 g
Hiilihydraatit
21 g
josta sokereita
18,8 g
Proteiini
4,1 g
Suola
0,1 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min

Käyttäessäsi kiertoilmauunia voit tehdä kaikki pohjat samalla kertaa. Jos paistat tavallisessa uunissa, leivo pohjat kahdessa erässä. (Puolesta annoksesta suurin pohja ja toisesta puolikkaasta kaksi pienempää).

Piirrä kahdelle leivinpaperille 3 lautasen avulla ympyrät, joiden halkaisijat ovat 26, 23 ja 20 cm.

Vatkaa valkuaisia, kunnes ne alkavat vaahtoutua. Sekoita sokeri ja maissitärkkelys ja lisää vähitellen valkuaisten joukkoon koko ajan vatkaten. Vatkaa joukkoon viinietikka ja kääntele sekaan mantelirouhe. Levitä marenkitaikina ympyröihin.

Paista pohjia 125-asteisessa uunissa noin tunti. Anna pohjien jäähtyä pellillä ja irrota jäähtyneinä lastan avulla.

Kiehauta vadelmat, vesi ja sokeri pinnoitetussa kattilassa. Keitä 2 minuuttia välillä sekoittaen. Sekoita keltuaiset, maito ja maissitärkkelys keskenään. Nosta vadelmakattila liedeltä ja sekoita joukkoon keltuaisseos. Kiuhauta seos koko ajan sekoittaen. Ota kattila liedeltä ja lisää voi. Nosta kattila kylmään vesihauteeseen ja anna jäähtyä. Sekoita välillä.

Vaahdota kerma ja sekoita jäähtyneen kiisselin joukkoon. Siirrä suurin marenkilevy lastan avulla pakastuksen kestävälle alustalle. Levitä 1/2 täytteestä levyn päälle. Täytä näin toinenkin marenkipohja. Pienin pohja tulee päällimmäiseksi.

Siirrä marenki pakastimeen ja anna jäätyä vähintään 4 tuntia tai mielellään yön yli.

Ota kakku huoneenlämpöön noin 45 minuuttia ennen tarjoamista. Älä peitä kuvulla.

Koristele sokerilla ja vaniljasokerilla maustetulla kermavaahdolla ja tuoreilla marjoilla juuri ennen tarjoamista.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Pirkka mantelirouhe 125g
    Hinta 2,85/kpl
    22,80/kg
  • Pirkka vadelma 200 g pakaste
    Hinta 1,85/kpl
    9,25/kg
  • Arla kevytmaito 1l luomu
    Hinta 1,20/kpl
    1,20/l
  • Valio Keittiön kuohukerma 3,3 dl laktoositon
    Hinta 2,99/kpl
    9,06/l
  • Pirkka vaniljasokeri 100g
    Hinta 2,69/kpl
    26,90/kg
  • Pensasmustikka 125g
    Hinta 1,99/kpl
    15,92/kg
  • Valio Keittiön kuohukerma 0,5l
    Hinta 4,09/kpl
    8,18/l
  • Pensasmustikka 125g
    Hinta 1,99/kpl
    15,92/kg
  • Pensasmustikka 500g MA/ES 1lk
    Hinta 6,99/kpl
    13,98/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 3,8 (24 arviota)