Jäädytetty suklaajuustokakkuTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Jäädytetty suklaajuustokakku

  • Annosmäärä12 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
Jäädytetty suklaajuustokakku on herkullinen ja kätevä tarjottava, sillä sen voi valmistaa etukäteen pakastimeen odottamaan. Raikas karpalokastike kruunaa kakun.

    Ainekset

    12 annosta

    Pohja

    10 kpl (n. 140 g)
     
    tai
    1/2 dl (25 g)
     
    mantelirouhetta
    tai
    75 g
     
    voita
    tai

    Täyte

    2
     
    tai
    1 dl
     
    tai
    1 rs (180 g)
     
    tai
    1 tlk (200 g)
     
    tai
    1 levy (200 g)
     
    tai
    1 rkl
     
    konjakkia
    tai

    Karpalokastike

    1 ps (220 g)
     
    karpaloita
    tai
    1 (n. 1 1/2 dl)
     
    ison appelsiinin mehu
    tai
    n. 1 dl
     
    tai

    Ravintosisältö

    Energia
    1 287 kJ / 307 kcal
    Rasva
    19,3 g
    josta tyydyttynyttä
    10,4 g
    Hiilihydraatit
    27,7 g
    josta sokereita
    22,5 g
    Proteiini
    4,2 g
    Suola
    0,5 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    yli 60 min

    Kiinnitä irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjan ja reunan väliin leivinpaperi.

    Murskaa keksit ja mantelirouhe tehosekoittimessa tai monitoimikoneessa. Sulata voi ja sekoita se murun joukkoon.

    Painele keksimuru vuoan pohjalle leivinpaperin päälle. Nosta vuoka jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.

    Vaahdota munat ja sokeri. Vatkaa myös kerma vaahdoksi.

    Sulata suklaa mikroaaltouunissa. Sekoita tuorejuuston joukkoon sulatettu suklaa ja muna-sokerivaahto. Mausta konjakilla. Lisää lopuksi kermavaahto.

    Kaada seos keksipohjalle ja nosta vuoka pakastimeen. Pakasta yön yli.

    Kaada appelsiinista puristettu mehu kattilaan. Lisää joukkoon karpalot ja sokeri. Keitä noin 10 minuuttia. Soseuta karpalot sauvasekoittimella. Anna kastikkeen jäähtyä.

    Nosta suklaajäädykekakku tarjoiluvadille hetki ennen tarjoilua. Tarjoa karpalokastikkeen kanssa.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    • Pirkka digestive 400g
      Hinta 1,79/kpl
      4,48/kg
    • Dr. Oetker Mantelirouhe kuorittu 50g
      Hinta 1,89/kpl
      37,80/kg
    • Valio Eila voi 200g laktoositon vähäsuolainen
      Hinta 2,95/kpl
      14,75/kg
    • K-Menu kananmunia 10 kpl/580 g
      Hinta 1,83/kpl
      3,16/kg
    • Pirkka sokeri 1 kg
      Hinta 1,49/kpl
      1,49/kg
    • Pirkka tuorejuusto maustamaton 180g laktoositon
      Hinta 1,99/kpl
      11,06/kg
    • Pirkka laktoositon vispikerma 36% 2dl
      Hinta 1,39/kpl
      6,95/l
    • Pirkka tumma leivontasuklaa 200g RFA
      Hinta 2,35/kpl
      11,75/kg
    • Pakkasmarja Karpaloita 200 g
      Hinta 2,55/kpl
      12,75/kg
    • McVitie's Digestive Maitosuklaa 300g
      Hinta 2,59/kpl
      8,63/kg
    • K-Menu Digestive keksi 400g
      Hinta 0,65/kpl
      1,63/kg
    • Meira Mantelirouhe 80g pussi
      Hinta 2,65/kpl
      33,13/kg
    • Sallinen Mantelirouhe 100g
      Hinta 1,99/kpl
      19,90/kg
    • Juustoportti Kirnuvoi 200g
      Hinta 2,99/kpl
      14,95/kg
    • Valio voi 200 g normaalisuolainen
      Hinta 2,59/kpl
      12,95/kg
    • Pirkka kananmuna 6 kpl/ 348 g
      Hinta 1,49/kpl
      4,28/kg
    • Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 g
      Hinta 1,69/kpl
      4,14/kg
    • Plussa-etu
      Dansukker Taloussokeri 1kg
      Plussa-kortilla
      Etuhinta 2,89/2 kpl
      1,45/kg
      Ilman Plussa-korttia 1,55/kpl (1,55/kg)
    • K-Menu sokeri 1 kg
      Hinta 1,29/kpl
      1,29/kg
    • Philadelphia tuorejuusto 175g original laktoositon
      Hinta 2,35/kpl
      13,43/kg
    • Creme Bonjour 200g Maustamaton laktoositon
      Hinta 2,39/kpl
      11,95/kg
    • Flora Vispi 24% 2,5dl vähälaktoosinen
      Hinta 2,19/kpl
      8,76/l
    • Juustoportti vispikerma 0,5l laktoositon UHT
      Hinta 4,15/kpl
      8,30/l
    • Fazer leivontasuklaa 70% 100g Premium
      Hinta 2,39/kpl
      23,90/kg
    • Best Berry Suomalainen Karpalopakaste 400 g
      Hinta 5,99/kpl
      14,98/kg
    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti

    ka. 4,3 (60 arviota)

    • Jonna
      3 kuukautta sitten
      Voiko tätä tehdä jo 1-2 viikkoa ennen tarjoilua? :)
    • K-Kuluttajapalvelu
      3 kuukautta sitten
      Jonna, kakun voi hyvin tehdä valmiiksi pakastimeen 1-2 viikkoa etukäteen.
    • Suklainen
      3 kuukautta sitten
      Tämä on kaikkien suosikki ja tätä saan nyt leipoa ihan jokaiseen kissanristiäisiin ja kaikille perheenjäsenille.
    • M
      8 kuukautta sitten
      Hei! Tämä ei taida olla kakun alkuperäinen resepti, vaan joku uudistettu? Mantelia ja konjakkia ei ainakaan ollut reseptissä aikasemmin. Täällä kovasti kaipaillaan alkuperäistä... Olisiko sitä mahdollista saada?
    • K-Kuluttajapalvelu
      8 kuukautta sitten
      M, ohjetta ei ole muokattu. Konjakkia ei ole pakko lisätä, mikäli ei halua. Se on reseptissä makua antamassa.
    • SK
      8 kuukautta sitten
      Ohje muuntui helposti gluteenittomaksi ja maidottomaksi, ja maistui kaikille.
    • saru
      8 kuukautta sitten
      milloin tulee ottaa pakastimesta tarjolle
    • Mira
      8 kuukautta sitten
      Hei, ei kai kakkua voi nostaa suoraan pakastimesta tarjolle, kuten ohjeessa (Nosta suklaajäädykekakku tarjoiluvadille hetki ennen tarjoilua.) neuvotaan? Kuinka pitkä aika ennen tulisi nostaa huoneen lämpöön sulamaan?
    • Miksi aina manteleita
      8 kuukautta sitten
      Mitä mantelirouheen sijaan, kun on allerginen sille?
    • Jaakko
      4 vuotta sitten
      Riittääkö tuo määrä Digestive keksejä oikeasti tuon 24cm irtopohjavuokaan?🤔🧐
    • K-Kuluttajapalvelu
      4 vuotta sitten
      Jaakko, resepti on testattu K-koekeittiöllämme ohjeessa mainituilla raaka-ainemäärillä. Huomiothan että digestivekeksien lisäksi pohjaan tulee myös 1/2dl mantelirouhetta. Voit toki halutessasi lisätä digestivekeksien määrää, jos haluat kakun pohjasta paksumman.
    • Jaakko
      4 vuotta sitten
      Hei! Kysyisin että miten säilyttää tarjoilun jälkeen jos jää yli? 🙂
    • K-Kuluttajapalvelu
      4 vuotta sitten
      Jaakko, kakku kannattaa säilyttää jääkaapissa.
    • Jaakko
      4 vuotta sitten
      Voiko jättää konjakin pois ja käyttää tummansuklaan tilalla maitosuklaata? 🙂
    • K-Kuluttajapalvelu
      4 vuotta sitten
      Jaakko, halutessaan konjakin voi jättää pois ja käyttää maitosuklaata, mutta se toki hiukan vaikuttaa makuun. Reseptiä ei ole myöskään ole testattu niin K-Koekeittiöllä.
    • suklaata!
      6 vuotta sitten
      10 + ilman konjakkia tehty ja maitosuklaalla. hyvää on.