Jäädytetty suklaajuustokakku
- Annosmäärä12 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
Ainekset
Pohja | |
---|---|
10 kpl (n. 140 g) | tai |
1/2 dl (25 g) | mantelirouhetta tai |
75 g | voita tai |
Täyte | |
2 | tai |
1 dl | tai |
1 rs (180 g) | tai |
1 tlk (200 g) | tai |
1 levy (200 g) | tai |
1 rkl | konjakkia tai |
Karpalokastike | |
1 ps (220 g) | tai |
1 (n. 1 1/2 dl) | ison appelsiinin mehu tai |
n. 1 dl | tai |
Valmistus
Kiinnitä irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjan ja reunan väliin leivinpaperi.
Murskaa keksit ja mantelirouhe tehosekoittimessa tai monitoimikoneessa. Sulata voi ja sekoita se murun joukkoon.
Painele keksimuru vuoan pohjalle leivinpaperin päälle. Nosta vuoka jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.
Vaahdota munat ja sokeri. Vatkaa myös kerma vaahdoksi.
Sulata suklaa mikroaaltouunissa. Sekoita tuorejuuston joukkoon sulatettu suklaa ja muna-sokerivaahto. Mausta konjakilla. Lisää lopuksi kermavaahto.
Kaada seos keksipohjalle ja nosta vuoka pakastimeen. Pakasta yön yli.
Kaada appelsiinista puristettu mehu kattilaan. Lisää joukkoon karpalot ja sokeri. Keitä noin 10 minuuttia. Soseuta karpalot sauvasekoittimella. Anna kastikkeen jäähtyä.
Nosta suklaajäädykekakku tarjoiluvadille hetki ennen tarjoilua. Tarjoa karpalokastikkeen kanssa.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
- Valio voi 400g pöytärasia normaalisuolainen vlaktHinta 4,55/kpl11,37/kg
- Pirkka mantelirouhe 125gHinta 2,85/kpl22,80/kg
- Pirkka digestive 400gHinta 1,79/kpl4,48/kg
- K-Menu kananmunia 10 kpl/580 gHinta 1,89/kpl3,26/kg
- Pirkka sokeri 1 kgHinta 1,49/kpl1,49/kg
- Pirkka tuorejuusto maustamaton 180g laktoositonHinta 2,19/kpl12,17/kg
- Pirkka laktoositon vispikerma 36% 2dl UHTHinta 1,29/kpl6,45/l
- Pakkasmarja Karpaloita 200 gHinta 2,55/kpl12,75/kg
- Pirkka appelsiiniHinta n. 0,21/kpl0,79/kg
- Valio Eila voi 200g laktoositon vähäsuolainenHinta 2,99/kpl14,95/kg
- Valio palavoi 500g normaalisuolainenHinta 3,99/kpl7,98/kg
- Sallinen Mantelirouhe 100gHinta 2,10/kpl21,00/kg
- Meira Mantelirouhe 250g pussiHinta 6,35/kpl25,40/kg
- K-Menu Digestive keksi 400gHinta 1,39/kpl3,47/kg
- LU Digestive Classic keksi 400gHinta 2,59/kpl6,48/kg
- Pirkka kananmuna 6 kpl/ 348 gHinta 1,49/kpl4,28/kg
- Dansukker Taloussokeri 1kgHinta 1,59/kpl1,59/kg
- K-Menu sokeri 1 kgHinta 1,39/kpl1,39/kg
- Philadelphia original tuorejuusto 200g maustamatonHinta 2,49/kpl12,45/kg
- Creme Bonjour 200g Maustamaton laktoositonHinta 2,49/kpl12,45/kg
- Juustoportti vispikerma 3,3dl laktoositon UHTHinta 3,39/kpl10,27/l
- Valio Eila vispikerma 2dl laktoositon UHTHinta 2,59/kpl12,95/l
- Fazer leivontasuklaa 70% 100g PremiumHinta 2,09/kpl20,90/kg
- Nestlé dessert noir 205g tumma suklaa leivontasuklaaHinta 4,29/kpl20,93/kg
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min4,0(115 arviota)
- yli 60 min3,0(1 arvio)
- yli 60 min4,8(45 arviota)
- yli 60 min4,1(48 arviota)
- yli 60 min4,5(17 arviota)
- yli 60 min2,5(6 arviota)
- yli 60 min3,9(46 arviota)
- yli 60 min4,6(219 arviota)
Arvostele resepti
- Jaakko3 vuotta sittenRiittääkö tuo määrä Digestive keksejä oikeasti tuon 24cm irtopohjavuokaan?🤔🧐
- K-Kuluttajapalvelu3 vuotta sittenJaakko, resepti on testattu K-koekeittiöllämme ohjeessa mainituilla raaka-ainemäärillä. Huomiothan että digestivekeksien lisäksi pohjaan tulee myös 1/2dl mantelirouhetta. Voit toki halutessasi lisätä digestivekeksien määrää, jos haluat kakun pohjasta paksumman.
- Jaakko3 vuotta sittenHei! Kysyisin että miten säilyttää tarjoilun jälkeen jos jää yli? 🙂
- K-Kuluttajapalvelu3 vuotta sittenJaakko, kakku kannattaa säilyttää jääkaapissa.
- Jaakko3 vuotta sittenVoiko jättää konjakin pois ja käyttää tummansuklaan tilalla maitosuklaata? 🙂
- K-Kuluttajapalvelu3 vuotta sittenJaakko, halutessaan konjakin voi jättää pois ja käyttää maitosuklaata, mutta se toki hiukan vaikuttaa makuun. Reseptiä ei ole myöskään ole testattu niin K-Koekeittiöllä.
- suklaata!5 vuotta sitten10 + ilman konjakkia tehty ja maitosuklaalla. hyvää on.