• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Suklaaruudut

Suklaaruudut
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • yli 60 min
  • 510 kcal / 100 g

Ainekset

    • 170gpehmeää voita
    • 170gtummaa suklaata
    • 150gmanteli- ja/tai pähkinärouhetta
    • 1 1/2dlsokeria
    • 3rklvettä
    • 1kananmuna
    • 1rklkonjakkia
    • 165gPirkka kaurakeksejä

Koristeluun

    • pekaanipähkinöitä

Valmistus

yli 60 min
  1. Voitele leivinpaperi öljyllä ja vuoraa sillä uunipannu. Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Vatkaa voi ja sulatettu suklaa vaahdoksi. Lisää joukkoon pähkinä- ja mantelirouhe.
  2. Mittaa kattilaan sokeri ja 3 rkl vettä, kuumenna kunnes sokeri sulaa ja jatka keittämistä. Kokeile tipauttamalla lientä kylmään veteen ja kun se hyytyy pisaraksi, ota kattila liedeltä ja anna jäähtyä vähän aikaa.
  3. Lisää suklaaseos voimakkaasti vatkaten, kunnes massa on tasaista. Lisää muna ja konjakki.
  4. Murenna keksit monitoimikoneella tai kaulimen avulla muovipussissa ja sekoita joukkoon. Kaada taikina leivinpaperille ja tasoita.
  5. Peitä levy ja anna jäähtyä yön yli jääkaapissa. Leikkaa levy vinoneliöiksi juuri ennen tarjoilua ja koristele pecanpähkinöillä.

Kategoriat

Ravintosisältö per 100 g

  • 510 kcal2 130 kJ
  • Proteiinia5 g
  • Hiilihydraatteja40 g
  • Rasvaa36 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille