Sitruunainen marenkikakkuTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Sitruunainen marenkikakku

Sitruunaisen marenkikakun täytteenä on lemon curdia ja pinnalla ihana passionkastike. Pavlova-tyylinen kakku on gluteeniton. Resepti vain noin 0,40 €/annos.*

  • 12 annosta
  • yli 60 min
  • 205 kcal / annos (85g)

Ainekset

12 annosta

Marenki

Sitruunatäyte

    • 1/2dlsitruunanmehua
    • 1tlsitruunankuorta raastettuna
    • 2dlvettä
    • 3/4dlsokeria
    • 2rklmaissitärkkelystä (Maizena)
    • 2kananmunan keltuaista
    • 1/2rklvoita

Passionkastike

    • 4passionhedelmää
    • 3/4dlappelsiinitäysmehua
    • 4rkltomusokeria

Lisäksi

Valmistus

yli 60 min
  1. Valmista marenki. Vaahdota valkuaiset puhtaassa, kuivassa kulhossa kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri vähän kerrallaan koko ajan vatkaten, kunnes vaahto on sileää ja kiiltävää. Marenki on valmista, kun se pysyy ylösalaisin käännetyssä kulhossa.
  2. Laita valkuaisvaahto pursottimeen. Piirrä leivinpaperiin kaksi ympyrää esimerkiksi ruokalautasen avulla (halkaisija n. 20cm). Käännä leivinpaperi ylösalaisin, jottei piirros tartu marenkeihin. Pursota valkuaisvaahto pellille leivinpaperin päälle kahdeksi pyöreäksi levyksi. Ripottele marenkilevyjen päälle pähkinärouhetta.
  3. Paista marenkeja 125-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla noin tunnin ajan, kunnes marengit ovat rapeita ja irtoavat hyvin leivinpaperista. Nosta ritilälle jäähtymään.
  4. Mittaa rasvaa lukuunottamatta kaikki sitruunatäytteen ainekset kattilaan. Kuumenna kokoajan sekoittaen, kunnes seos saostuu. Lisää rasva ja sekoita.
  5. Valmista passionkastike. Puolita passionhedelmät ja lusikoi hedelmäliha kattilaan. Lisää appelsiinitäysmehu ja tomusokeri. Kiehauta kastike. Nosta kattila liedeltä ja jäähdytä kylmäksi.
  6. Vaahdota kerma ja makeuta vanilliinisokerilla. Levitä jäähtynyt sitruunatäyte ja noin puolet kermavaahdosta marenkilevyn päälle. Nosta toinen marenkilevy kanneksi ja pursota loput kermavaahdosta marenkikakun pinnalle. Valuta passiokastike marenkikakun pinnalle. Tarjoa marenkikakku pian täyttämisen jälkeen, ettei marenki menetä rapeuttaan.

Tiesitkö että...

Vinkki! Jos täytettä jää yli, pursota se ruusukkeiksi marenkilevyjen rinnalle. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 4/2015. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Ravintosisältö per annos 85g100 g

  • 205 kcal858 kJ
  • Proteiinia 3 g
  • Hiilihydraatteja27 g
  • Rasvaa10 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla

Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Iso Omena
Vaihda
  • Pirkka kananmuna 10 kpl/ 580 g
    Pirkka kananmuna 10 kpl/ 580 g
    1,49/kpl2,57/kg
  • Pirkka kananmunia 15 kpl/1020 g
    Pirkka kananmunia 15 kpl/1020 g
    2,65/kpl2,60/kg
  • K-Menu kananmunia 10 kpl/580 g
    K-Menu kananmunia 10 kpl/580 g
    1,39/kpl2,40/kg
  • Pirkka sokeri 1 kg
    Pirkka sokeri 1 kg
    0,85/kpl
  • Dansukker Taloussokeri 1kg
    Dansukker Taloussokeri 1kg
    0,99/kpl
  • Dansukker Siro erikoishieno sokeri 1 kg
    Dansukker Siro erikoishieno sokeri 1 kg
    1,35/kpl
  • Pirkka hasselpähkinärouhe 125g
    Pirkka hasselpähkinärouhe 125g
    2,39/kpl19,12/kg
  • Dr. Oetker Hasselpähkinärouhe 50g
    Dr. Oetker Hasselpähkinärouhe 50g
    1,69/kpl33,80/kg
  • Meira Hasselpähkinärouhe 80g pussi
    Meira Hasselpähkinärouhe 80g pussi
    2,89/kpl36,12/kg
  • Sitruuna kg
    Sitruuna kg
    0,43/kpl2,29/kg