• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Sitruunainen marenkikakku

Sitruunaisen marenkikakun täytteenä on lemon curdia ja pinnalla ihana passionkastike. Pavlova-tyylinen kakku on gluteeniton. Resepti vain noin 0,40 €/annos.*
Sitruunainen marenkikakku
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 12 annosta
  • yli 60 min
  • 205 kcal / annos (85g)

Ainekset

12 annosta

Marenki

Sitruunatäyte

    • 1/2dlsitruunanmehua
    • 1tlsitruunankuoriraastetta
    • 2dlvettä
    • 3/4dlsokeria
    • 2rklmaissitärkkelysjauhoa
    • 2keltuaista
    • 1/2rklvoita

Passionkastike

    • 4passionhedelmää
    • 3/4dlappelsiinitäysmehua
    • 4rkltomusokeria

Lisäksi

Valmistus

yli 60 min
  1. Valmista marenki. Vaahdota valkuaiset puhtaassa, kuivassa kulhossa kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri vähän kerrallaan koko ajan vatkaten, kunnes vaahto on sileää ja kiiltävää. Marenki on valmista, kun se pysyy ylösalaisin käännetyssä kulhossa.
  2. Laita valkuaisvaahto pursottimeen. Piirrä leivinpaperiin kaksi ympyrää esimerkiksi ruokalautasen avulla (halkaisija n. 20cm). Käännä leivinpaperi ylösalaisin, jottei piirros tartu marenkeihin. Pursota valkuaisvaahto pellille leivinpaperin päälle kahdeksi pyöreäksi levyksi. Ripottele marenkilevyjen päälle pähkinärouhetta.
  3. Paista marenkeja 125-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla noin tunnin ajan, kunnes marengit ovat rapeita ja irtoavat hyvin leivinpaperista. Nosta ritilälle jäähtymään.
  4. Mittaa rasvaa lukuunottamatta kaikki sitruunatäytteen ainekset kattilaan. Kuumenna kokoajan sekoittaen, kunnes seos saostuu. Lisää rasva ja sekoita.
  5. Valmista passionkastike. Puolita passionhedelmät ja lusikoi hedelmäliha kattilaan. Lisää appelsiinitäysmehu ja tomusokeri. Kiehauta kastike. Nosta kattila liedeltä ja jäähdytä kylmäksi.
  6. Vaahdota kerma ja makeuta vanilliinisokerilla. Levitä jäähtynyt sitruunatäyte ja noin puolet kermavaahdosta marenkilevyn päälle. Nosta toinen marenkilevy kanneksi ja pursota loput kermavaahdosta marenkikakun pinnalle. Valuta passiokastike marenkikakun pinnalle. Tarjoa marenkikakku pian täyttämisen jälkeen, ettei marenki menetä rapeuttaan.

Tiesitkö että...

Vinkki! Jos täytettä jää yli, pursota se ruusukkeiksi marenkilevyjen rinnalle. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 4/2015. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 85g100 g

  • 205 kcal858 kJ
  • Proteiinia3 g
  • Hiilihydraatteja27 g
  • Rasvaa10 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 11 arvostelua