Sitruunainen marenkikakku
- Annosmäärä12 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
- Gluteeniton
Sitruunaisen marenkikakun täytteenä on lemon curdia ja pinnalla ihana passionkastike. Pavlova-tyylinen kakku on gluteeniton.
- Gluteeniton
Ainekset
12 annosta
Marenki | |
---|---|
4 | kananmunan valkuaista tai |
2 dl | sokeria tai |
1/2 dl | tai |
Sitruunatäyte | |
1/2 dl | sitruunanmehua tai |
1 tl | sitruunankuorta raastettuna tai |
2 dl | vettä tai |
3/4 dl | sokeria tai |
2 rkl | maissitärkkelystä (Maizena) tai |
2 | kananmunan keltuaista tai |
1/2 rkl | voita tai |
Passionkastike | |
4 | passionhedelmää tai |
3/4 dl | appelsiinitäysmehua tai |
4 rkl | tomusokeria tai |
Lisäksi | |
1 tlk (2 dl) | tai |
ripaus | vanilliinisokeria tai |
Ravintosisältö
Energia | 1 065 kJ / 255 kcal |
Rasva | 11,2 g |
josta tyydyttynyttä | 5,2 g |
Hiilihydraatit | 33,3 g |
josta sokereita | 31,9 g |
Proteiini | 3,4 g |
Suola | 0,1 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
Valmista marenki. Vaahdota valkuaiset puhtaassa, kuivassa kulhossa kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri vähän kerrallaan koko ajan vatkaten, kunnes vaahto on sileää ja kiiltävää. Marenki on valmista, kun se pysyy ylösalaisin käännetyssä kulhossa.
Laita valkuaisvaahto pursottimeen. Piirrä leivinpaperiin kaksi ympyrää esimerkiksi ruokalautasen avulla (halkaisija n. 20cm). Käännä leivinpaperi ylösalaisin, jottei piirros tartu marenkeihin. Pursota valkuaisvaahto pellille leivinpaperin päälle kahdeksi pyöreäksi levyksi. Ripottele marenkilevyjen päälle pähkinärouhetta.
Paista marenkeja 125-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla noin tunnin ajan, kunnes marengit ovat rapeita ja irtoavat hyvin leivinpaperista. Nosta ritilälle jäähtymään.
Mittaa rasvaa lukuunottamatta kaikki sitruunatäytteen ainekset kattilaan. Kuumenna kokoajan sekoittaen, kunnes seos saostuu. Lisää rasva ja sekoita.
Valmista passionkastike. Puolita passionhedelmät ja lusikoi hedelmäliha kattilaan. Lisää appelsiinitäysmehu ja tomusokeri. Kiehauta kastike. Nosta kattila liedeltä ja jäähdytä kylmäksi.
Vaahdota kerma ja makeuta vanilliinisokerilla. Levitä jäähtynyt sitruunatäyte ja noin puolet kermavaahdosta marenkilevyn päälle. Nosta toinen marenkilevy kanneksi ja pursota loput kermavaahdosta marenkikakun pinnalle. Valuta passiokastike marenkikakun pinnalle. Tarjoa marenkikakku pian täyttämisen jälkeen, ettei marenki menetä rapeuttaan.
Vinkki! Jos täytettä jää yli, pursota se ruusukkeiksi marenkilevyjen rinnalle.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pysyvästi edullinenDansukker Taloussokeri 1kgHinta 1,39/kpl1,39/kg
- Pirkka hasselpähkinärouhe 125gHinta 2,69/kpl21,52/kg
- Pirkka Luomu sitruunaHinta n. 0,68/kpl3,99/kg
- Maizena maissitärkkelys jauho 400 gHinta 2,89/kpl7,23/kg
- Valio Eila voi 200g laktoositon vähäsuolainenHinta 2,95/kpl14,75/kg
- God Morgon täysmehu 250ml appelsiiniHinta 1,69/kpl6,76/l
- Dansukker Luomu tomusokeri 500gHinta 2,79/kpl5,58/kg
- Pirkka laktoositon vispikerma 36% 2dlHinta 1,35/kpl6,75/l
- Pirkka vanilliinisokeri 100gHinta 1,15/kpl11,50/kg
- Pirkka kananmuna 6 kpl/ 348 gHinta 1,49/kpl4,28/kg
- Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 gHinta 1,69/kpl4,14/kg
- Pirkka sokeri 1 kgHinta 1,25/kpl1,25/kg
- K-Menu sokeri 1kgHinta 0,99/kpl0,99/kg
- Dr. Oetker Hasselpähkinärouhe 50gHinta 1,99/kpl39,80/kg
- Meira Hasselpähkinärouhe 80g pussiHinta 3,25/kpl40,63/kg
- Pirkka sitruunaHinta n. 0,47/kpl2,49/kg
- Juustoportti Kirnuvoi 200gHinta 2,99/kpl14,95/kg
- Valio voi 200 g normaalisuolainenHinta 2,59/kpl12,95/kg
- PassionHinta n. 0,76/kpl18,95/kg
- Innocent appelsiinimehu ilman hedelmälihaa 250mlHinta 1,89/kpl7,16/l
- Tropicana appelsiinimehu hedelmälihalla 0,25lHinta 1,85/kpl7,40/l
- Pysyvästi edullinenDansukker Tomusokeri 500gHinta 1,29/kpl2,58/kg