Sitruunainen marenkikakku
Sitruunaisen marenkikakun täytteenä on lemon curdia ja pinnalla ihana passionkastike. Pavlova-tyylinen kakku on gluteeniton. Resepti vain noin 0,40 €/annos.*
- 12 annosta
- yli 60 min
- 205 kcal / annos (85g)
Ainekset
12 annosta
Marenki
- 4kananmunan valkuaista
- 2dlsokeria
Sitruunatäyte
- 1/2dlsitruunanmehua
- 1tlsitruunankuorta raastettuna
- 2dlvettä
- 3/4dlsokeria
- 2rklmaissitärkkelystä (Maizena)
- 2kananmunan keltuaista
- 1/2rklvoita
Passionkastike
- 4passionhedelmää
- 3/4dlappelsiinitäysmehua
- 4rkltomusokeria
Lisäksi
- ripausvanilliinisokeria
Valmistus
yli 60 min- Valmista marenki. Vaahdota valkuaiset puhtaassa, kuivassa kulhossa kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri vähän kerrallaan koko ajan vatkaten, kunnes vaahto on sileää ja kiiltävää. Marenki on valmista, kun se pysyy ylösalaisin käännetyssä kulhossa.
- Laita valkuaisvaahto pursottimeen. Piirrä leivinpaperiin kaksi ympyrää esimerkiksi ruokalautasen avulla (halkaisija n. 20cm). Käännä leivinpaperi ylösalaisin, jottei piirros tartu marenkeihin. Pursota valkuaisvaahto pellille leivinpaperin päälle kahdeksi pyöreäksi levyksi. Ripottele marenkilevyjen päälle pähkinärouhetta.
- Paista marenkeja 125-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla noin tunnin ajan, kunnes marengit ovat rapeita ja irtoavat hyvin leivinpaperista. Nosta ritilälle jäähtymään.
- Mittaa rasvaa lukuunottamatta kaikki sitruunatäytteen ainekset kattilaan. Kuumenna kokoajan sekoittaen, kunnes seos saostuu. Lisää rasva ja sekoita.
- Valmista passionkastike. Puolita passionhedelmät ja lusikoi hedelmäliha kattilaan. Lisää appelsiinitäysmehu ja tomusokeri. Kiehauta kastike. Nosta kattila liedeltä ja jäähdytä kylmäksi.
- Vaahdota kerma ja makeuta vanilliinisokerilla. Levitä jäähtynyt sitruunatäyte ja noin puolet kermavaahdosta marenkilevyn päälle. Nosta toinen marenkilevy kanneksi ja pursota loput kermavaahdosta marenkikakun pinnalle. Valuta passiokastike marenkikakun pinnalle. Tarjoa marenkikakku pian täyttämisen jälkeen, ettei marenki menetä rapeuttaan.
Tiesitkö että...
Vinkki! Jos täytettä jää yli, pursota se ruusukkeiksi marenkilevyjen rinnalle. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 4/2015. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Sesongit Leivonta ja jälkiruoat Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per annos 85g100 g
- 205 kcal858 kJ
- Proteiinia 3 g
- Hiilihydraatteja27 g
- Rasvaa10 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi
Ei irronnut marenki tunnin paistamisen jälkeen leivinpaperista. Passiokastikettakin oli kyllä reilusti. Ei voinut kaikkea käyttää, ellei sitten halua sen valuvan tarjottimenkin yli. Maku oli kuitenkin hyvä.