Jäädytetty valkosuklaajuustokakku
Jäädytetyn valkosuklaajuustokakun voit tehdä valmiiksi pakastimeen. Koristele kauden marjoilla ja hedelmillä. Resepti vain noin 0,60 €/annos.*
14 annostayli 60 min250 kcal / annos (75g)
Ainekset
14 annosta
Pohja
- 1ps(125 g)Pirkka hasselpähkinärouhetta
- 1dlsokeria
- 3kananmunan valkuaista
Täyte
- 1/2dlsokeria
- 3kananmunan keltuaista
- 100gvalkosuklaata, gluteenitonta
- 1pkt(180 g)Pirkka maustamatonta tuorejuustoa
- 2tlvanilliinisokeria
- 1rklsitruunanmehua
Pinnalle
- 1kiivi
Valmistus
yli 60 min- Vatkaa valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon hasselpähkinärouhe. Kiinnitä leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle. Voitele vuoan alareuna. Levitä marenkiseos tasaisesti vuoan pohjalle. Paista uunin alatasossa 175 asteessa noin 30 minuuttia.
- Vatkaa sokeri ja keltuaiset keskenään vaahdoksi. Vaahdota kerma. Sulata valkosuklaa mikrossa (250 W) 20 sekuntia kerrallaan. Sekoita välillä, jotta suklaa sulaa tasaisesti.
- Sekoita tuorejuuston joukkoon sulatettu suklaa. Mausta vanilliinisokerilla ja sitruunanmehulla. Sekoita joukkoon myös muna-sokerivaahto. Lisää lopuksi kermavaahto. Kaada seos jäähtyneelle pohjalle. Pakasta yön yli.
- Nosta kakku tarjoiluvadille hetki ennen tarjoamista. Vatkaa kerma vaahdoksi ja pursota koristeeksi kakun pintaan reunoja myöten. Koristele kakku kiivillä tai muilla hedelmillä tai marjoilla.
Tiesitkö että...
*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 4/2015. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat Pääraaka-aineet Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per annos 75g100 g
- 250 kcal1 040 kJ
- Proteiinia 4 g
- Hiilihydraatteja13 g
- Rasvaa20 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi
Huippu resepti! Hasselpähkinän sijaan käytin mantelia. Tulen tekemään jatkossakin.
Mitä mittayksikköä vaniliinisokerin kanssa tulisi käyttää? 3 teelusikallista varmaan?
Nuoritäti, mittayksikkö on teelusikka. Kiitos huomiosta, korjaamme asian reseptiin!
Todella hyvä