• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Jääkellarin lohi ja tilliletut

Marinoi lohifilee suolaisella maustevedellä ja valmista lohen kaveriksi suolaisia lettuja.
Jääkellarin lohi ja tilliletut
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 10 annosta
  • yli 60 min
  • 335 kcal / annos (160g)

Ainekset

10 annosta
    • 600glohifileetä

Liemi

Tilliletut

Paistamiseen

    • juoksevaa rasvaseosta

Koristeeksi

Lisäksi

Valmistus

yli 60 min
  1. Kiehauta puolet vedestä. Lisää suola ja sekoittele, kunnes suola on liuennut. Lisää mausteet ja loppu vesi kylmänä. Jäähdytä liemi jääkaappikylmäksi.
  2. Poista lohesta ruodot ja siirrä lohi pieneen vuokaan nahkapuoli ylöspäin. Kaada kylmä liemi päälle, niin että kala peittyy. Peitä vuoka kelmulla ja nosta jääkaappiin. Anna maustua 1 vuorokausi.
  3. Kaada liemi pois ja pyyhi lohi kuivaksi talouspaperilla. Leikkaa filee ohuiksi viipaleiksi ja asettele tarjolle. Koristele tillillä.
  4. Sekoita ohukaisjauheseos ja vesi keskenään. Lisää joukkoon tilli. Paista isoja lettuja ja tarjoa lohen kanssa. Tarjoa lisäksi turkkilaista jogurttia tai ranskankermaa.

Tiesitkö että...

Vinkki! Lohi maistuu myös uusien perunoiden tai ruisleivän kanssa.

Ravintosisältö perannos 160g100 g

  • 335 kcal1 400 kJ
  • Proteiinia15 g
  • Hiilihydraatteja25 g
  • Rasvaa19 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille