• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Jääkellarin sitruunalohi ja wasabi-hernekastike

Jääkellarin sitruunalohi ja wasabi-hernekastike
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 10 annosta
  • yli 60 min
  • 126 kcal / annos (75g)

Ainekset

10 annosta
    • 600glohifileetä
    • 8dlvettä
    • 3/4dlkarkeaa merisuolaa
    • 2rklsitruunanmehua
    • 2tlsitruunan raastettua kuorta
    • 10kokonaista mustapippuria
    • 2laakerinlehteä

Kastike

    • 1/2dlvettä
    • 1prk(150 g)crème fraîchea (ranskankerma)
    • 1tlwasabi- tai piparjuuritahnaa
    • ripaussuolaa
    • ripausmustapippuria

Koristeeksi

    • 1sitruuna

Valmistus

yli 60 min
  1. Kiehauta puolet vedestä. Lisää suola ja sekoita, kunnes suola on liuennut. Sekoita joukkoon sitruunanmehu ja kuoriraaste, mausteet ja loppu vesi kylmänä. Jäähdytä liemi jääkaapissa.
  2. Poista lohesta ruodot ja siirrä lohi pieneen vuokaan nahkapuoli ylöspäin. Kaada päälle kylmää lientä, kunnes kala peittyy. Peitä vuoka kelmulla ja nosta jääkaappiin. Anna maustua vuorokauden ajan.
  3. Kaada liemi pois ja pyyhi lohen pinta varovasti talouspaperilla. Leikkaa filee noin 1/2 cm:n viipaleiksi ja asettele tarjolle. Raasta sitruunan kuorta koristeeksi.
  4. Kiehauta herneet ja vesi, kaada ne tehosekoittimeen ja soseuta. Lisää muut ainekset, sekoita ja anna jäähtyä jääkaapissa. Tarjoa kastike erikseen.

Ravintosisältö perannos 75g100 g

  • 126 kcal528 kJ
  • Proteiinia11 g
  • Hiilihydraatteja1 g
  • Rasvaa9 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille