• Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio
  • Sesongit ja teemat
Jättikatkarapu-slideritTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Jättikatkarapu-sliderit

Höyrytetyistä pehmeistä sämpylöistä valmistuu ihanat aasialaiset sliderit. Täytä sämpylät jättikatkaravuilla ja pikkelöidyillä kasviksilla.

  • 8 annosta
  • yli 60 min

Ainekset

8 annosta

Höyrytetyt sämpylät

    • 1 1/2dlvettä
    • 1 1/2tlkuivahiivaa
    • 2rklrypsiöljyä
    • 3-4dlvehnäjauhoja
    • 1tlleivinjauhetta
    • 1rklsokeria
    • 1/2tlsuolaa

Pikkelöidyt kasvikset

    • 1(100 g)porkkana
    • 1/4(100 g)kurkkua
    • 4(75 g)retiisiä
    • 1dlriisiviinietikkaa
    • 3/4dlvettä
    • 2rklsokeria
    • 1/4tlsuolaa

Lisäksi

    • 300graakoja, kuorittuja jättikatkaravunpyrstöjä (pakaste)
    • 1dlmajoneesia
    • 1tlsriracha-chilikastiketta
    • tuoretta korianteria
    • thai-basilikaa

Valmistus

yli 60 min
  1. Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi. Lisää kuivahiiva veteen ja sekoita, kunnes hiiva liukenee. Sekoita joukkoon myös öljy. Yhdistä 3 dl vehnäjauhoja, sokeri, leivinjauhe ja suola. Sekoita jauhoseos veteen ja alusta noin 5 minuuttia, kunnes taikina on kimmoisaa. Lisää vehnäjauhoja vähitellen tarpeen mukaan. Taikinan tulee olla kimmoisaa, mutta ei kovaa.
  2. Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa peitettynä noin tunnin ajan.
  3. Valmista taikinan kohotessa pikkelöidyt kasvikset. Kuori porkkanat ja suikaloi ohuiksi tikuiksi. Suikaloi kurkku, jätä kostein siemenosa käyttämättä. Suikaloi retiisit. Sekoita riisiviinietikka, vesi, sokeri ja suola. Siirrä kasvikset liemeen marinoitumaan noin 15 minuutiksi. Valuta kasvikset liemestä.
  4. Kaada taikina jauhotetulla työtasolla. Jaa taikina kahdeksaan osaan. Pyöritä taikinapaloista pallot ja paina pallot rieskamaisiksi soikeiksi leipäsiksi. Taita lätystkä kahtia. Nosta kukin sämpylä pienen leivinpaperipalan päälle. Jätä kohoamaan peitettynä vielä 30 minuutiksi.
  5. Laita vettä kiehumaan höyrytyskattilaan. Nosta 2-3 sämpylää leivinpapereineen kypsymään kannella peitettyyn kattilan höyrytysosaan noin 12 minuutiksi. Kypsennä kaikki sämpylät samoin.
  6. Grillaa sulatetut jättikatkaravunpyrstöt grillissä nopeasti kypsiksi.
  7. Mausta majoneesi srirachalla.
  8. Halkaise höyrysämpylät ja täytä majoneesilla, katkaravuilla, kasviksilla ja yrteillä. Tarjoa heti.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 27 arvostelua