Jättikatkarapu-slideritTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Jättikatkarapu-sliderit

  • Annosmäärä8 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Laktoositon
  • Maidoton
  • Kananmunaton
Höyrytetyistä pehmeistä sämpylöistä valmistuu ihanat aasialaiset sliderit. Täytä sämpylät jättikatkaravuilla ja pikkelöidyillä kasviksilla.
  • Laktoositon
  • Maidoton
  • Kananmunaton

Ainekset

8 annosta

Höyrytetyt sämpylät

1 1/2 dl
 
vettä
tai
1 1/2 tl
 
kuivahiivaa
tai
2 rkl
 
rypsiöljyä
tai
3–4 dl
 
vehnäjauhoja
tai
1 tl
 
leivinjauhetta
tai
1 rkl
 
sokeria
tai
1/2 tl
 
suolaa
tai

Pikkelöidyt kasvikset

1 (100 g)
 
porkkana
tai
1/4 (100 g)
 
kurkkua
tai
4 (75 g)
 
retiisiä
tai
1 dl
 
riisiviinietikkaa
tai
3/4 dl
 
vettä
tai
2 rkl
 
sokeria
tai
1/4 tl
 
suolaa
tai

Lisäksi

300 g
 
tai
1 dl
 
majoneesia
tai
1 tl
 
sriracha-chilikastiketta
tai
 
tuoretta korianteria
tai
 
thai-basilikaa
tai

Ravintosisältö

Energia
1 122 kJ / 268 kcal
Rasva
14 g
josta tyydyttynyttä
0,9 g
Hiilihydraatit
23,7 g
josta sokereita
6,5 g
Proteiini
11,2 g
Suola
1,1 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min

Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi. Lisää kuivahiiva veteen ja sekoita, kunnes hiiva liukenee. Sekoita joukkoon myös öljy. Yhdistä 3 dl vehnäjauhoja, sokeri, leivinjauhe ja suola. Sekoita jauhoseos veteen ja alusta noin 5 minuuttia, kunnes taikina on kimmoisaa. Lisää vehnäjauhoja vähitellen tarpeen mukaan. Taikinan tulee olla kimmoisaa, mutta ei kovaa.

Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa peitettynä noin tunnin ajan.

Valmista taikinan kohotessa pikkelöidyt kasvikset. Kuori porkkanat ja suikaloi ohuiksi tikuiksi. Suikaloi kurkku, jätä kostein siemenosa käyttämättä. Suikaloi retiisit. Sekoita riisiviinietikka, vesi, sokeri ja suola. Siirrä kasvikset liemeen marinoitumaan noin 15 minuutiksi. Valuta kasvikset liemestä.

Kaada taikina jauhotetulla työtasolla. Jaa taikina kahdeksaan osaan. Pyöritä taikinapaloista pallot ja paina pallot rieskamaisiksi soikeiksi leipäsiksi. Taita lätystkä kahtia. Nosta kukin sämpylä pienen leivinpaperipalan päälle. Jätä kohoamaan peitettynä vielä 30 minuutiksi.

Laita vettä kiehumaan höyrytyskattilaan. Nosta 2–3 sämpylää leivinpapereineen kypsymään kannella peitettyyn kattilan höyrytysosaan noin 12 minuutiksi. Kypsennä kaikki sämpylät samoin.

Grillaa sulatetut jättikatkaravunpyrstöt grillissä nopeasti kypsiksi.

Mausta majoneesi srirachalla.

Halkaise höyrysämpylät ja täytä majoneesilla, katkaravuilla, kasviksilla ja yrteillä. Tarjoa heti.