Jättikatkarapu-sliderit
- Annosmäärä8 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
- Laktoositon
- Maidoton
- Kananmunaton
- Laktoositon
- Maidoton
- Kananmunaton
Ainekset
Höyrytetyt sämpylät | |
---|---|
1 1/2 dl | vettä tai |
1 1/2 tl | kuivahiivaa tai |
2 rkl | rypsiöljyä tai |
3–4 dl | vehnäjauhoja tai |
1 tl | leivinjauhetta tai |
1 rkl | sokeria tai |
1/2 tl | suolaa tai |
Pikkelöidyt kasvikset | |
1 (100 g) | porkkana tai |
1/4 (100 g) | kurkkua tai |
4 (75 g) | retiisiä tai |
1 dl | riisiviinietikkaa tai |
3/4 dl | vettä tai |
2 rkl | sokeria tai |
1/4 tl | suolaa tai |
Lisäksi | |
300 g | tai |
1 dl | majoneesia tai |
1 tl | sriracha-chilikastiketta tai |
tuoretta korianteria tai | |
thai-basilikaa tai |
Ravintosisältö
Energia | 1 070 kJ / 255 kcal |
Rasva | 13,9 g |
josta tyydyttynyttä | 1 g |
Hiilihydraatit | 23,7 g |
josta sokereita | 6,5 g |
Proteiini | 8,7 g |
Suola | 1,4 g |
Valmistus
Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi. Lisää kuivahiiva veteen ja sekoita, kunnes hiiva liukenee. Sekoita joukkoon myös öljy. Yhdistä 3 dl vehnäjauhoja, sokeri, leivinjauhe ja suola. Sekoita jauhoseos veteen ja alusta noin 5 minuuttia, kunnes taikina on kimmoisaa. Lisää vehnäjauhoja vähitellen tarpeen mukaan. Taikinan tulee olla kimmoisaa, mutta ei kovaa.
Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa peitettynä noin tunnin ajan.
Valmista taikinan kohotessa pikkelöidyt kasvikset. Kuori porkkanat ja suikaloi ohuiksi tikuiksi. Suikaloi kurkku, jätä kostein siemenosa käyttämättä. Suikaloi retiisit. Sekoita riisiviinietikka, vesi, sokeri ja suola. Siirrä kasvikset liemeen marinoitumaan noin 15 minuutiksi. Valuta kasvikset liemestä.
Kaada taikina jauhotetulla työtasolla. Jaa taikina kahdeksaan osaan. Pyöritä taikinapaloista pallot ja paina pallot rieskamaisiksi soikeiksi leipäsiksi. Taita lätystkä kahtia. Nosta kukin sämpylä pienen leivinpaperipalan päälle. Jätä kohoamaan peitettynä vielä 30 minuutiksi.
Laita vettä kiehumaan höyrytyskattilaan. Nosta 2–3 sämpylää leivinpapereineen kypsymään kannella peitettyyn kattilan höyrytysosaan noin 12 minuutiksi. Kypsennä kaikki sämpylät samoin.
Grillaa sulatetut jättikatkaravunpyrstöt grillissä nopeasti kypsiksi.
Mausta majoneesi srirachalla.
Halkaise höyrysämpylät ja täytä majoneesilla, katkaravuilla, kasviksilla ja yrteillä. Tarjoa heti.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
- Sunnuntai kuivahiiva 4x11 gHinta 1,49/kpl33,86/kg
- Pirkka rypsiöljy 450mlHinta 2,25/kpl5,00/l
- Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg puolikarkeaHinta 1,99/kpl1,99/kg
- Dansukker Taloussokeri 1kgHinta 1,55/kpl1,55/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Porkkana pesty SuomiHinta n. 0,15/kpl1,49/kg
- Pirkka riisiviinietikka 100mlHinta 2,39/kpl23,90/l
- Pirkka Parhaat jättikatkaravunpyrstöt 26-30 kpl 400 g ASC raakapakasteHinta 9,95/kpl24,87/kg
- Plussa-etu −53 %Hellmanns Real majoneesi 200gPlussa-kortillaEtuhinta 1,79/kpl8,95/kgIlman Plussa-korttia 3,85/kpl (19,25/kg)
- Go-Tan salaatti- ja pokekastike 140ml Sriracha LimeHinta 3,79/kpl27,07/l
- Järvikylä Korianteri rasia 20gHinta 2,99/kpl
- Pirkka kuivahiiva 4x11gHinta 1,19/kpl27,05/kg
- Sunnuntai kuivahiiva 10x11 gHinta 3,15/kpl28,64/kg
- Keiju rypsiöljy 0,5lHinta 2,35/kpl