Jättikatkarapu-slideritTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Jättikatkarapu-sliderit

  • Annosmäärä8 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Laktoositon
  • Maidoton
  • Kananmunaton
Höyrytetyistä pehmeistä sämpylöistä valmistuu ihanat aasialaiset sliderit. Täytä sämpylät jättikatkaravuilla ja pikkelöidyillä kasviksilla.
  • Laktoositon
  • Maidoton
  • Kananmunaton

Ainekset

8 annosta

Höyrytetyt sämpylät

1 1/2 dl
 
vettä
tai
1 1/2 tl
 
kuivahiivaa
tai
2 rkl
 
rypsiöljyä
tai
3–4 dl
 
vehnäjauhoja
tai
1 tl
 
leivinjauhetta
tai
1 rkl
 
sokeria
tai
1/2 tl
 
suolaa
tai

Pikkelöidyt kasvikset

1 (100 g)
 
porkkana
tai
1/4 (100 g)
 
kurkkua
tai
4 (75 g)
 
retiisiä
tai
1 dl
 
riisiviinietikkaa
tai
3/4 dl
 
vettä
tai
2 rkl
 
sokeria
tai
1/4 tl
 
suolaa
tai

Lisäksi

300 g
 
tai
1 dl
 
majoneesia
tai
1 tl
 
sriracha-chilikastiketta
tai
 
tuoretta korianteria
tai
 
thai-basilikaa
tai

Ravintosisältö

Energia
1 070 kJ / 255 kcal
Rasva
13,9 g
josta tyydyttynyttä
1 g
Hiilihydraatit
23,7 g
josta sokereita
6,5 g
Proteiini
8,7 g
Suola
1,4 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min

Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi. Lisää kuivahiiva veteen ja sekoita, kunnes hiiva liukenee. Sekoita joukkoon myös öljy. Yhdistä 3 dl vehnäjauhoja, sokeri, leivinjauhe ja suola. Sekoita jauhoseos veteen ja alusta noin 5 minuuttia, kunnes taikina on kimmoisaa. Lisää vehnäjauhoja vähitellen tarpeen mukaan. Taikinan tulee olla kimmoisaa, mutta ei kovaa.

Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa peitettynä noin tunnin ajan.

Valmista taikinan kohotessa pikkelöidyt kasvikset. Kuori porkkanat ja suikaloi ohuiksi tikuiksi. Suikaloi kurkku, jätä kostein siemenosa käyttämättä. Suikaloi retiisit. Sekoita riisiviinietikka, vesi, sokeri ja suola. Siirrä kasvikset liemeen marinoitumaan noin 15 minuutiksi. Valuta kasvikset liemestä.

Kaada taikina jauhotetulla työtasolla. Jaa taikina kahdeksaan osaan. Pyöritä taikinapaloista pallot ja paina pallot rieskamaisiksi soikeiksi leipäsiksi. Taita lätystkä kahtia. Nosta kukin sämpylä pienen leivinpaperipalan päälle. Jätä kohoamaan peitettynä vielä 30 minuutiksi.

Laita vettä kiehumaan höyrytyskattilaan. Nosta 2–3 sämpylää leivinpapereineen kypsymään kannella peitettyyn kattilan höyrytysosaan noin 12 minuutiksi. Kypsennä kaikki sämpylät samoin.

Grillaa sulatetut jättikatkaravunpyrstöt grillissä nopeasti kypsiksi.

Mausta majoneesi srirachalla.

Halkaise höyrysämpylät ja täytä majoneesilla, katkaravuilla, kasviksilla ja yrteillä. Tarjoa heti.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Sunnuntai kuivahiiva 4x11 g
    Hinta 1,49/kpl
    33,86/kg
  • Pirkka rypsiöljy 450ml
    Hinta 2,25/kpl
    5,00/l
  • Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg puolikarkea
    Hinta 1,99/kpl
    1,99/kg
  • Dansukker Taloussokeri 1kg
    Hinta 1,55/kpl
    1,55/kg
  • Jozo jodioitu hienosuola 125g
    Hinta 0,99/kpl
    7,92/kg
  • Porkkana pesty Suomi
    Hinta n. 0,15/kpl
    1,49/kg
  • Pirkka riisiviinietikka 100ml
    Hinta 2,39/kpl
    23,90/l
  • Pirkka Parhaat jättikatkaravunpyrstöt 26-30 kpl 400 g ASC raakapakaste
    Hinta 9,95/kpl
    24,87/kg
  • Plussa-etu −53 %
    Hellmanns Real majoneesi 200g
    Plussa-kortilla
    Etuhinta 1,79/kpl
    8,95/kg
    Ilman Plussa-korttia 3,85/kpl (19,25/kg)
  • Go-Tan salaatti- ja pokekastike 140ml Sriracha Lime
    Hinta 3,79/kpl
    27,07/l
  • Järvikylä Korianteri rasia 20g
    Hinta 2,99/kpl
  • Pirkka kuivahiiva 4x11g
    Hinta 1,19/kpl
    27,05/kg
  • Sunnuntai kuivahiiva 10x11 g
    Hinta 3,15/kpl
    28,64/kg
  • Keiju rypsiöljy 0,5l
    Hinta 2,35/kpl