K-Ruoka sovellus uudistuu! Lue lisää täältä.
SushiTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Sushi

Sushirullat eli makisushit on täytetty lohella, kurkulla ja avokadolla. Vaihtele täytteitä makusi mukaan.

Ainekset

n. 50 kpl
    • 2 1/2dl(250 g)Blue Dragon sushiriisiä
    • 5levyäsushi nori merilevää
    • 2-3rklBlue Dragon riisiviinietikkaa
    • 3/4rklsokeria
    • 3/4tlsuolaa
    • 2tlBlue Dragon wasabitahnaa
    • 1/2-1pkt(à 150 g)graavikirjolohta
    • n. 50gkurkkua

Lisäksi

    • soijakastiketta
    • wasabia
    • sushi inkiväärilastuja

Valmistus

yli 60 min
  1. Mittaa riisi siivilään. Huuhdo juoksevan kylmän veden alla, kunnes vesi on kirkasta. Kaada riisi kattilaan ja lisää kylmää vettä niin, että riisi peittyy. Anna seistä 20 minuuttia ja siivilöi vesi pois kattilasta.
  2. Lisää 4 dl vettä ja kuumenna kiehuvaksi ilman kantta. Hauduta riisiä kannen alla miedolla lämmöllä 10 minuuttia, kunnes kaikki vesi on imeytynyt riisiin. Vältä kannen nostamista, äläkä sekoita riisiä keittämisen aikana.
  3. Ota kattila pois liedeltä. Sekoita riisiviinietikka, sokeri ja suola keskenään. Mausta riisi etikkaseoksella. (Voit myös maustaa riisin vain riisiviinietikalla.) Levitä riisi laakealle vadille ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
  4. Suikaloi graavikirjolohi ja kurkku pitkittäin. Halkaise avokado, poista kivi ja koverra hedelmäliha kuoresta esimerkiksi lusikalla. Suikaloi avokado.
  5. Aseta merilevämatto tuorekelmun tai bambumaton päälle. Levitä riisiä ohueksi kerrokseksi kahteen kolmasosaan merilevämatosta. Sipaise riisin keskelle ohuelti wasabia. Asettele lohta, kurkkua ja avokadoa riisin keskelle pitkittäin.
  6. Kääri kelmun tai maton avulla tiukaksi rullaksi. Kostuta tarvittaessa merilevämaton reuna veteen kastetulla sormella, jotta reuna tarttuu paremmin kiinni. Tee samoin muut sushirullat. Leikkaa rullat terävällä veitsellä 10 osaan. (Kostuta tarvittaessa veitsi vedellä.) Tarjoa makisushit soijakastikkeen, wasabin ja inkiväärin kanssa.

Katso video

Tiesitkö että...

Vinkki! Kasvismakit valmistuvat, kun korvaat graavikalan porkkanasuikaleilla.

Kategoriat

Ravintosisältö per annos 15g100 g

  • 32,8 kcal137 kJ
  • Proteiinia 1,06 g
  • Hiilihydraatteja5,44 g
  • Rasvaa0,79 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla

Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Iso Omena
Vaihda
  • Yutaka Sushi riisi 500g
    Yutaka Sushi riisi 500g
    3,95/kpl
    7,90/kg
  • Saitaku Sushi Riisi 500g
    Saitaku Sushi Riisi 500g
    3,99/kpl
    7,98/kg
  • Blue Dragon sushiriisi 500g
    Blue Dragon sushiriisi 500g
    4,15/kpl
    8,30/kg
  • Saitaku Nori Merilevä 14g
    Saitaku Nori Merilevä 14g
    2,99/kpl
    213,57/kg
  • Blue Dragon Sushi Nori 5kpl paahdettu merilevä 11g
    Blue Dragon Sushi Nori 5kpl paahdettu merilevä 11g
    2,29/kpl
    208,18/kg
  • Yutaka sushi nori-merilevä 11g
    Yutaka sushi nori-merilevä 11g
    2,39/kpl
    217,27/kg
  • Pirkka riisiviinietikka 100ml
    Pirkka riisiviinietikka 100ml
    1,95/kpl
    19,50/l
  • Yutaka Mirin makea riisiviini 150ml
    Yutaka Mirin makea riisiviini 150ml
    3,59/kpl
    23,93/l
  • Yutaka Japanilainen riisiviinietikka 150ml
    Yutaka Japanilainen riisiviinietikka 150ml
    2,69/kpl
    17,93/l
  • Pirkka sokeri 1 kg
    Pirkka sokeri 1 kg
    0,95/kpl
    0,95/kg
  • Dansukker Taloussokeri 1kg
    Dansukker Taloussokeri 1kg
    0,99/kpl
    0,99/kg
  • Dansukker Siro erikoishieno sokeri 1 kg
    Dansukker Siro erikoishieno sokeri 1 kg
    1,39/kpl
    1,39/kg
  • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    0,79/kpl
    0,79/kg
  • Pirkka Parhaat Himalajan suola 500g
    Pirkka Parhaat Himalajan suola 500g
    2,35/kpl
    4,70/kg
  • Meira ruokasuola 1kg jodioitu
    Meira ruokasuola 1kg jodioitu
    0,95/kpl
    0,95/kg
  • Blue Dragon wasabitahna 45g
    Blue Dragon wasabitahna 45g
    3,19/kpl
    70,89/kg
  • Saitaku Wasabi Tahna  43g
    Saitaku Wasabi Tahna 43g
    3,39/kpl
    78,84/kg
  • Yutaka Wasabi piparjuuritahna 43g
    Yutaka Wasabi piparjuuritahna 43g
    3,49/kpl
    81,16/kg
  • Heimon Gourmet graavikirjolohifilee 150g
    Heimon Gourmet graavikirjolohifilee 150g
    5,99/kpl
    39,93/kg
  • Myrskylän Graavikirjolohifileviip. Speci
    Myrskylän Graavikirjolohifileviip. Speci
    52,99/kg
  • Kurkku Suomi
    Kurkku Suomi
    0,87/kpl
    2,49/kg
  • Pirkka luomu suomalainen pikkukurkku 150g 1lk
    Pirkka luomu suomalainen pikkukurkku 150g 1lk
    1,99/kpl
    13,27/kg
  • Pirkka syöntikypsä avokado 1lk
    Pirkka syöntikypsä avokado 1lk
    1,60/kpl
    7,99/kg
  • Avocado luomu
    Avocado luomu
    1,80/kpl
    9,99/kg
  • Pirkka japanilainen soijakastike 150ml
    Pirkka japanilainen soijakastike 150ml
    1,85/kpl
    12,33/l
  • Pirkka kiinalainen soijakastike 150ml
    Pirkka kiinalainen soijakastike 150ml
    1,29/kpl
    8,60/l
  • Pirkka Luomu japanilainen soijakastike 150ml
    Pirkka Luomu japanilainen soijakastike 150ml
    2,29/kpl
    15,27/l
  • Blue Dragon Sushi inkivääri 145/95g
    Blue Dragon Sushi inkivääri 145/95g
    3,99/kpl
    42,00/kg
  • Yutaka sushi 190/115g inkivääri
    Yutaka sushi 190/115g inkivääri
    4,55/kpl
    39,56/kg
  • Saitaku Sushi Inkivääri 190g
    Saitaku Sushi Inkivääri 190g
    4,95/kpl
    26,05/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Kommentoi

Arvosana reseptille371 arvostelua
  • Jopo19.4.2022

    Tarvitseeko kuivattua nori-merilevää kosteuttaa ollenkaan esim. liottamalla vedessä?

  • K-Kuluttajapalvelu19.4.2022

    Jopo, nori-merilevää ei tarvitse liottaa tai kastella ennen riisin ja täytteiden lisäystä. Rullauksen jälkeen voi merilevämaton reunaa kostuttaa hiukan veteen kastetulla sormella, jotta reuna tarttuu paremmin kiinni.

  • Kokkikuutonen28.3.2022

    Tällä ohjeella riisi onnistuu täydellisesti, vaikka käyttäisi puuroriisiä. Suosittelen.

  • Susi30.12.2021

    Puuroriisi on ihan passeli näihin.

  • Nälkäinen2.10.2021

    Hyvä resepti. Oikein maukas. Lisäsin vielä surimipuikkoja näihin

  • K-Kuluttajapalvelu22.12.2018

    Heinäonparas, kyseessä on todennäköisesti ollut Wakame merileväsalaatti. K-ruoka-sivustolta ei valitettavasti tällä hetkellä löydy merileväsalaatin reseptiä, mutta välitän tästä toiveen eteenpäin.

  • Heinäonparas22.12.2018

    Mitä on se vihreä "heinä" ,mitä tarjoillaan sushi ravintoloissa, yleensä pikkukipossa inkiväärin ja vasabiastian vieressä? Mistä sitä saa ja miten se "duunataan" ennen tarjoilua?

  • K-Kuluttajapalvelu22.6.2018

    se on sus-hi, Evira suosittelee kuumentamatta valmistettavien järvikalan ja makeanveden kalojen sekä niiden mädin pakastamista ennen käyttöä mahdollisen loisriskin vuoksi. Suomessa viljeltyä kirjolohta tai sampea tai Norjassa kasvatettua lohta ei tarvitse jäädyttää vaikka kala syötäisiin raakana.

  • se on sus -hi22.6.2018

    Hei, mikä juttu se oli että kalaa pitäisi seisottaa pakastimessa että madot kuolee tai jotain? ootteko tehneet niin? ostin justa herkullista tuoretta tonnikalaa kun onnistuin sellaista saamaan enkä millään viitsisi sitä panna pakkaseen... Pitääkö mun? Lohta en oo koskaan seisottanut mutta olenkin tehnyt sushin graavilohesta.

  • pettynyt9724.12.2017

    Hei! Ei kannata luottaa ohjeessa annettuihin määriin - laitoimme riisiviinietikkaa 2,5 rkl ja se oli aivan liikaa! Suosittelisin laittamaan etikkaa hyvin varovasti ja oman maun mukaan!

  • Sushiamatööri10.4.2017

    Rullaamisen jälkeen sushirullat kannattaa laittaa muutamaksi minuutiksi jääkaappiin, niin kosteus imeytyy merilevään, tehden leikkaamisesta siistimpää, eikä levämatto repeile. Jokaisen leikkauksen jälkeen veitsi on hyvä kastaa kylmään veteen, niin sushi palat eivät tartu veitseen. Leikkaamisessa tulee muistaa että sahaava liike rikkoo sushin rakenteen. Yksi tasainen veto - terävällä veitsellä - riittää.