Sushi
- Annosmäärän. 50 kpl
- Valmistusaikayli 60 min
- Laktoositon
- Maidoton
- Kananmunaton
- Laktoositon
- Maidoton
- Kananmunaton
Ainekset
2 1/2 dl (250 g) | Blue Dragon sushiriisiä tai |
5 levyä | sushi nori merilevää tai |
2–3 rkl | Blue Dragon riisiviinietikkaa tai |
3/4 rkl | sokeria tai |
3/4 tl | suolaa tai |
2 tl | Blue Dragon wasabitahnaa tai |
1/2–1 pkt (à 150 g) | graavikirjolohta tai |
n. 50 g | kurkkua tai |
1/2 | Pirkka syöntikypsää avokadoa tai |
Lisäksi | |
---|---|
soijakastiketta tai | |
wasabia tai | |
tai |
Ravintosisältö
Energia | 691 kJ / 165 kcal |
Rasva | 2,8 g |
josta tyydyttynyttä | 0,5 g |
Hiilihydraatit | 28,9 g |
josta sokereita | 1,7 g |
Proteiini | 4,6 g |
Suola | 0,8 g |
Valmistus
Mittaa riisi siivilään. Huuhdo juoksevan kylmän veden alla, kunnes vesi on kirkasta. Kaada riisi kattilaan ja lisää kylmää vettä niin, että riisi peittyy. Anna seistä 20 minuuttia ja siivilöi vesi pois kattilasta.
Lisää 4 dl vettä ja kuumenna kiehuvaksi ilman kantta. Hauduta riisiä kannen alla miedolla lämmöllä 10 minuuttia, kunnes kaikki vesi on imeytynyt riisiin. Vältä kannen nostamista, äläkä sekoita riisiä keittämisen aikana.
Ota kattila pois liedeltä. Sekoita riisiviinietikka, sokeri ja suola keskenään. Mausta riisi etikkaseoksella. (Voit myös maustaa riisin vain riisiviinietikalla.) Levitä riisi laakealle vadille ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
Suikaloi graavikirjolohi ja kurkku pitkittäin. Halkaise avokado, poista kivi ja koverra hedelmäliha kuoresta esimerkiksi lusikalla. Suikaloi avokado.
Aseta merilevämatto tuorekelmun tai bambumaton päälle. Levitä riisiä ohueksi kerrokseksi kahteen kolmasosaan merilevämatosta. Sipaise riisin keskelle ohuelti wasabia. Asettele lohta, kurkkua ja avokadoa riisin keskelle pitkittäin.
Kääri kelmun tai maton avulla tiukaksi rullaksi. Kostuta tarvittaessa merilevämaton reuna veteen kastetulla sormella, jotta reuna tarttuu paremmin kiinni. Tee samoin muut sushirullat. Leikkaa rullat terävällä veitsellä 10 osaan. (Kostuta tarvittaessa veitsi vedellä.) Tarjoa makisushit soijakastikkeen, wasabin ja inkiväärin kanssa.
Vinkki! Kasvismakit valmistuvat, kun korvaat graavikalan porkkanasuikaleilla.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
- Pirkka syöntikypsä avokado 1lkHinta n. 1,70/kpl8,49/kg
- Pirkka sokeri 1 kgHinta 1,49/kpl1,49/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Pirkka japanilainen soijakastike 150mlHinta 2,09/kpl13,93/l
- Pirkka riisiviinietikka 100mlHinta 2,39/kpl23,90/l
- Pirkka Parhaat wasabi 43gHinta 2,49/kpl57,91/kg
- Pirkka Parhaat nori merilevä 14gHinta 2,25/kpl160,71/kg
- Pirkka Parhaat sushiriisi 500gHinta 3,19/kpl6,38/kg
- Pirkka sushi inkivääri 100gHinta 2,85/kpl28,50/kg
- Merivuoren tuorekurkku Suomi kgHinta n. 1,05/kpl2,99/kg
- Kurkku SuomiHinta n. 1,05/kpl2,99/kg
- Dansukker Taloussokeri 1kgHinta 1,59/kpl1,59/kg
- K-Menu sokeri 1 kgHinta 1,39/kpl1,39/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Pirkka kiinalainen soijakastike 150mlHinta 1,49/kpl9,93/l
- Pirkka japanilainen soijakastike 150ml suolaa vähennettyHinta 2,79/kpl18,60/l
- Yutaka Japanilainen riisiviinietikka 150mlHinta 3,25/kpl21,67/l
- Blue Dragon wasabitahna 45gHinta 5,09/kpl113,11/kg
- Yutaka Wasabi piparjuuritahna 43gHinta 3,49/kpl81,16/kg
- Saitaku Nori Merilevä 14gHinta 2,89/kpl206,43/kg
- Yutaka sushi nori-merilevä 11gHinta 2,39/kpl217,27/kg
- Oishii Yamato sushiriisi 1kgHinta 3,65/kpl3,65/kg
- Yutaka Sushi riisi 500gHinta 4,09/kpl8,18/kg
- Blue Dragon Sushi inkivääri 145/95gHinta 4,45/kpl46,84/kg
- GP Sushi inkivääri 190g luomuEtuhinta 3,99/kpl33,81/kgnorm. 4,85/kpl
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min3,9(136 arviota)
- yli 60 min4,0(36 arviota)
- yli 60 min4,2(17 arviota)
- yli 60 min3,7(33 arviota)
- 30 - 60 min4,2(28 arviota)
- 30 - 60 min4,6(59 arviota)
- yli 60 min3,6(21 arviota)
- yli 60 min4,0(7 arviota)
Arvostele resepti
- Kotikokki5 kuukautta sittenOlen etsinyt pitkään hyvää sushi riisi reseptiä ja tällä onnistui täydellisesti! Tein kaksinkertaisen reseptin ja riitti hyvin 10 noriin. Reseptin minimi määrät riitti hyvin etikkaseoksessa. Käytin puuroriisiä, toimii ihan yhtä hyvin ja on edullisempi kuin sushiriisi.
- Mervi8 kuukautta sittenHei, hyvää tuli tuolla ohjeella, tein kaksinkertaisen määrän riisiä, ja silti ei riittänyt. Kun 30 sushiin, mutta ei se mitään..kun tein niitä missä on vain riisiä ja graavilohta päällä😆 Mutta teen seuraavalla kerralla vielä enemmän. Tein ihan puuro riisistä, kun pesin sen kunnolla että vesi kirkasta ,ainakin 6 kertaa, ja liotin ja kun rullaa, niin napakka puristus, ja jäähtyneellä riisillä, Kiitos ohjeesta😃
- K-Kuluttajapalvelu1 vuosi sittenJopo, nori-merilevää ei tarvitse liottaa tai kastella ennen riisin ja täytteiden lisäystä. Rullauksen jälkeen voi merilevämaton reunaa kostuttaa hiukan veteen kastetulla sormella, jotta reuna tarttuu paremmin kiinni.
- Jopo1 vuosi sittenTarvitseeko kuivattua nori-merilevää kosteuttaa ollenkaan esim. liottamalla vedessä?
- Kokkikuutonen1 vuosi sittenTällä ohjeella riisi onnistuu täydellisesti, vaikka käyttäisi puuroriisiä. Suosittelen.
- Susi1 vuosi sittenPuuroriisi on ihan passeli näihin.
- Nälkäinen1 vuosi sittenHyvä resepti. Oikein maukas. Lisäsin vielä surimipuikkoja näihin
- K-Kuluttajapalvelu4 vuotta sittenHeinäonparas, kyseessä on todennäköisesti ollut Wakame merileväsalaatti. K-ruoka-sivustolta ei valitettavasti tällä hetkellä löydy merileväsalaatin reseptiä, mutta välitän tästä toiveen eteenpäin.
- Heinäonparas4 vuotta sittenMitä on se vihreä "heinä" ,mitä tarjoillaan sushi ravintoloissa, yleensä pikkukipossa inkiväärin ja vasabiastian vieressä? Mistä sitä saa ja miten se "duunataan" ennen tarjoilua?
- K-Kuluttajapalvelu5 vuotta sittense on sus-hi, Evira suosittelee kuumentamatta valmistettavien järvikalan ja makeanveden kalojen sekä niiden mädin pakastamista ennen käyttöä mahdollisen loisriskin vuoksi. Suomessa viljeltyä kirjolohta tai sampea tai Norjassa kasvatettua lohta ei tarvitse jäädyttää vaikka kala syötäisiin raakana.
- pettynyt975 vuotta sittenHei! Ei kannata luottaa ohjeessa annettuihin määriin - laitoimme riisiviinietikkaa 2,5 rkl ja se oli aivan liikaa! Suosittelisin laittamaan etikkaa hyvin varovasti ja oman maun mukaan!
- Sushiamatööri6 vuotta sittenRullaamisen jälkeen sushirullat kannattaa laittaa muutamaksi minuutiksi jääkaappiin, niin kosteus imeytyy merilevään, tehden leikkaamisesta siistimpää, eikä levämatto repeile. Jokaisen leikkauksen jälkeen veitsi on hyvä kastaa kylmään veteen, niin sushi palat eivät tartu veitseen. Leikkaamisessa tulee muistaa että sahaava liike rikkoo sushin rakenteen. Yksi tasainen veto - terävällä veitsellä - riittää.