SushiTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Sushi

  • Annosmäärän. 50 kpl
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Laktoositon
  • Maidoton
  • Kananmunaton
Sushirullat eli makisushit on täytetty lohella, kurkulla ja avokadolla. Vaihtele täytteitä makusi mukaan.
  • Laktoositon
  • Maidoton
  • Kananmunaton

Ainekset

n. 50 kpl
2 1/2 dl (250 g)
 
sushiriisiä
tai
5 levyä
 
sushi nori merilevää
tai
2–3 rkl
 
riisiviinietikkaa
tai
3/4 rkl
 
sokeria
tai
3/4 tl
 
suolaa
tai
2 tl
 
wasabitahnaa
tai
1/2–1 pkt (à 150 g)
 
tai
n. 50 g
 
kurkkua
tai
1/2
 
Pirkka syöntikypsää avokadoa
tai

Lisäksi

 
soijakastiketta
tai
 
wasabia
tai
 
tai

Ravintosisältö

Energia
692 kJ / 165 kcal
Rasva
2,9 g
josta tyydyttynyttä
0,5 g
Hiilihydraatit
28,9 g
josta sokereita
1,7 g
Proteiini
4,4 g
Suola
1,2 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min

Mittaa riisi siivilään. Huuhdo juoksevan kylmän veden alla, kunnes vesi on kirkasta. Kaada riisi kattilaan ja lisää kylmää vettä niin, että riisi peittyy. Anna seistä 20 minuuttia ja siivilöi vesi pois kattilasta.

Lisää 4 dl vettä ja kuumenna kiehuvaksi ilman kantta. Hauduta riisiä kannen alla miedolla lämmöllä 10 minuuttia, kunnes kaikki vesi on imeytynyt riisiin. Vältä kannen nostamista, äläkä sekoita riisiä keittämisen aikana.

Ota kattila pois liedeltä. Sekoita riisiviinietikka, sokeri ja suola keskenään. Mausta riisi etikkaseoksella. (Voit myös maustaa riisin vain riisiviinietikalla.) Levitä riisi laakealle vadille ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

Suikaloi graavikirjolohi ja kurkku pitkittäin. Halkaise avokado, poista kivi ja koverra hedelmäliha kuoresta esimerkiksi lusikalla. Suikaloi avokado.

Aseta merilevämatto tuorekelmun tai bambumaton päälle. Levitä riisiä ohueksi kerrokseksi kahteen kolmasosaan merilevämatosta. Sipaise riisin keskelle ohuelti wasabia. Asettele lohta, kurkkua ja avokadoa riisin keskelle pitkittäin.

Kääri kelmun tai maton avulla tiukaksi rullaksi. Kostuta tarvittaessa merilevämaton reuna veteen kastetulla sormella, jotta reuna tarttuu paremmin kiinni. Tee samoin muut sushirullat. Leikkaa rullat terävällä veitsellä 10 osaan. (Kostuta tarvittaessa veitsi vedellä.) Tarjoa makisushit soijakastikkeen, wasabin ja inkiväärin kanssa.

Vinkki! Kasvismakit valmistuvat, kun korvaat graavikalan porkkanasuikaleilla.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • House of Asia Sushi Nori merilevä 6kpl
    Hinta 2,55/kpl
    0,43/kpl
  • Kikkoman Maustekastike sushiriisille 125ml Gluteeniton
    Hinta 2,29/kpl
    18,32/l
  • House of Asia Wasabitahna 43g
    Hinta 3,19/kpl
    74,19/kg
  • Snäxi minikurkku 200g Suomi 1lk
    Hinta 3,49/kpl
    17,45/kg
  • Avokado luomu
    Hinta n. 2,15/kpl
    11,95/kg
  • Kikkoman Gluteeniton Sushikastike 345g
    Hinta 5,35/kpl
    15,51/kg
  • Pirkka sushi inkivääri 100g
    Hinta 2,85/kpl
    28,50/kg
  • House of Asia Wakame kuivattu merilevä 30g
    Hinta 3,79/kpl
    126,33/kg
  • Kikkoman Mirin Fu maustekastike 125ml makea ruuanvalmistuskastike
    Hinta 2,29/kpl
    18,32/l
  • Kalaneuvos graavikirjolohifilee siivu 150g
    Etuhinta 7,49/kpl
    49,93/kg
    norm. 7,99/kpl (53,27/kg)
  • Kurkku Suomi
    Hinta n. 0,87/kpl
    2,49/kg
  • Kurkku Suomi
    Hinta n. 1,29/kpl
    3,69/kg
  • Pirkka syöntikypsä avokado 1lk
    Hinta n. 1,58/kpl
    7,89/kg
  • Pirkka Parhaat avokadokuutio 250g pakaste
    Hinta 3,39/kpl
    13,56/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 4,0 (457 arviota)

  • Kotikokki
    1 vuosi sitten
    Olen etsinyt pitkään hyvää sushi riisi reseptiä ja tällä onnistui täydellisesti! Tein kaksinkertaisen reseptin ja riitti hyvin 10 noriin. Reseptin minimi määrät riitti hyvin etikkaseoksessa. Käytin puuroriisiä, toimii ihan yhtä hyvin ja on edullisempi kuin sushiriisi.
  • Mervi
    1 vuosi sitten
    Hei, hyvää tuli tuolla ohjeella, tein kaksinkertaisen määrän riisiä, ja silti ei riittänyt. Kun 30 sushiin, mutta ei se mitään..kun tein niitä missä on vain riisiä ja graavilohta päällä😆 Mutta teen seuraavalla kerralla vielä enemmän. Tein ihan puuro riisistä, kun pesin sen kunnolla että vesi kirkasta ,ainakin 6 kertaa, ja liotin ja kun rullaa, niin napakka puristus, ja jäähtyneellä riisillä, Kiitos ohjeesta😃
  • K-Kuluttajapalvelu
    2 vuotta sitten
    Jopo, nori-merilevää ei tarvitse liottaa tai kastella ennen riisin ja täytteiden lisäystä. Rullauksen jälkeen voi merilevämaton reunaa kostuttaa hiukan veteen kastetulla sormella, jotta reuna tarttuu paremmin kiinni.
  • Jopo
    2 vuotta sitten
    Tarvitseeko kuivattua nori-merilevää kosteuttaa ollenkaan esim. liottamalla vedessä?
  • Kokkikuutonen
    2 vuotta sitten
    Tällä ohjeella riisi onnistuu täydellisesti, vaikka käyttäisi puuroriisiä. Suosittelen.
  • Susi
    2 vuotta sitten
    Puuroriisi on ihan passeli näihin.
  • Nälkäinen
    2 vuotta sitten
    Hyvä resepti. Oikein maukas. Lisäsin vielä surimipuikkoja näihin
  • K-Kuluttajapalvelu
    5 vuotta sitten
    Heinäonparas, kyseessä on todennäköisesti ollut Wakame merileväsalaatti. K-ruoka-sivustolta ei valitettavasti tällä hetkellä löydy merileväsalaatin reseptiä, mutta välitän tästä toiveen eteenpäin.
  • Heinäonparas
    5 vuotta sitten
    Mitä on se vihreä "heinä" ,mitä tarjoillaan sushi ravintoloissa, yleensä pikkukipossa inkiväärin ja vasabiastian vieressä? Mistä sitä saa ja miten se "duunataan" ennen tarjoilua?
  • K-Kuluttajapalvelu
    5 vuotta sitten
    se on sus-hi, Evira suosittelee kuumentamatta valmistettavien järvikalan ja makeanveden kalojen sekä niiden mädin pakastamista ennen käyttöä mahdollisen loisriskin vuoksi. Suomessa viljeltyä kirjolohta tai sampea tai Norjassa kasvatettua lohta ei tarvitse jäädyttää vaikka kala syötäisiin raakana.
  • pettynyt97
    6 vuotta sitten
    Hei! Ei kannata luottaa ohjeessa annettuihin määriin - laitoimme riisiviinietikkaa 2,5 rkl ja se oli aivan liikaa! Suosittelisin laittamaan etikkaa hyvin varovasti ja oman maun mukaan!
  • Sushiamatööri
    7 vuotta sitten
    Rullaamisen jälkeen sushirullat kannattaa laittaa muutamaksi minuutiksi jääkaappiin, niin kosteus imeytyy merilevään, tehden leikkaamisesta siistimpää, eikä levämatto repeile. Jokaisen leikkauksen jälkeen veitsi on hyvä kastaa kylmään veteen, niin sushi palat eivät tartu veitseen. Leikkaamisessa tulee muistaa että sahaava liike rikkoo sushin rakenteen. Yksi tasainen veto - terävällä veitsellä - riittää.