Kaalikääryleet Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Kaalikääryleet

  • Annosmäärä25 kpl
  • Valmistusaikayli 60 min
Kaalikääryleitä kannattaa tehdä iso annos, koska ne vain paranevat uudelleen lämmitettäessä. Pakasta osa tai kutsu ystävät syömään.

    Ainekset

    25 kpl
    1 (n. 2 kg)
     
    iso kaali
    tai
     
    vettä + 1 tl suolaa
    tai
    1 tl
     
    suolaa
    tai
    1 dl
     
    tai
    3 dl
     
    vettä
    tai
    1/2 tl
     
    suolaa
    tai
    1 rs (400 g)
     
    1 rs (400 g)
     
    tai
    nauta-sikajauhelihaa
    tai
    1 dl
     
    tai
    1 dl
     
    kaalin keitinlientä
    tai
    1 dl
     
    tai
    1
     
    iso sipuli
    tai
    1 rkl
     
    voita tai margariinia
    tai
    2 tl
     
    meiramia
    tai
    1 tl
     
    suolaa
    tai
     
    mustapippuria
    tai

    Pinnalle

    2 rkl
     
    siirappia
    tai
    1 dl
     
    vettä
    tai
     
    voinokareita
    tai

    Ravintosisältö

    Energia
    366 kJ / 88 kcal
    Rasva
    3,4 g
    josta tyydyttynyttä
    1,8 g
    Hiilihydraatit
    8,8 g
    josta sokereita
    5 g
    Proteiini
    4,3 g
    Suola
    0,7 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    yli 60 min

    Pane vesi kiehumaan isoon kattilaan. Koverra kaalin kova kanta pois. Lisää kiehuvaan veteen suola ja kaali. Keitä kaali kypsäksi.

    Pane riisit kiehumaan suolalla maustettuun veteen ja keitä 10 minuuttia. Valuta riisit lävikössä.

    Mittaa kulhon pohjalle kaalin keitinlientä ja kerma. Sekoita joukkoon korppujauhot turpoamaan.

    Hienonna sipuli ja ruskista se kevyesti rasvassa paistinpannussa. Lisää korppujauhojen joukkoon jauheliha, riisit ja sipuli. Mausta seos meiramilla, suolalla ja mustapippurilla.

    Irrottele kaalinlehdet ja ohenna veitsellä paksuin lehtiruodin kohta. Levitä kaalinlehdet leikkuulaudalle. Nosta jokaiselle lehdelle reilu ruokalusikallinen täytettä ja kääri tiukaksi kääryleeksi.

    Lado kaalikääryleet voideltuun vuokaan vieriviereen. Valuta päälle siirappia ja kaada vuokaan vesi. Lisää pinnalle voinokareita.

    Paista aluksi 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia ja laske sitten uunin lämpö 175 asteeseen. Valele välillä paistoliemellä. Paista vielä 50–55 minuuttia. Tarjoa kaalikääryleet puolukkahillon kanssa.

    Vinkki! Voit valmistaa kaalikääryleet myös sika-nautajauhelihasta.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    • Pirkka puuroriisi 1kg
      Hinta 1,99/kpl
      1,99/kg
    • Pirkka korppujauho 320g
      Hinta 1,09/kpl
      3,41/kg
    • Pirkka laktoositon kevytkerma 2dl UHT
      Hinta 0,89/kpl
      4,45/l
    • Meillä jauhettu nauta/sikajauheliha 70/30 <10%
      Hinta 13,95/kg
    • K-Menu sipuli 500g Suomi 2lk
      Hinta 0,79/kpl
      1,58/kg
    • Sipuli 500g luomu NL/EG 2 lk
      Hinta 1,89/kpl
      3,78/kg
    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti

    ka. 3,9 (198 arviota)

    • Krisutiina
      7 kuukautta sitten
      Raaka jauheliha vaatii enemmän kuin 50 minuuttia paitsi jon nyt ihan pieniä kääryjä tekee. Ennen tehtiin noin 1.5-2 h uunissa 150-170C. Vuokaan lientä: liha/kasvis.
    • Minna
      8 kuukautta sitten
      Hei voiko sen täyteen tehdä edellisenä päivänä valmiiksi ?
    • Mira S
      1 vuosi sitten
      Heips! Itse pistin Keto hengessä kääryleet tuorepinaatin, lehtikaalen ja porkkanaraasteen kanssa. Tietty naudan jauhelihaa myös. Mausteina: valkosipuli, mustapippuri, chilihiutaleet ja hirveästi yrttejä tuoreena. Loraus kermaa ja mantelijauhetta. 2 munaa 400g lihaa. Käärykaali oli meillä kuorena. Saas nähdä 🤗
    • Riistakääryleet
      3 vuotta sitten
      Aiempaan kommenttiini lisäys vielä: ruskistin jauhelihan kunnolla pannulla ennen kääryleiden taittelua.
    • Riistakääryleet
      3 vuotta sitten
      Käytin 500g hirvenjauhelihaa ja laitoin mausteita runsaasti enemmän mm yhden lihaliemikuution. Jos uudestaan tekisin, niin laittaisin riisiä puolitoistakertaisena ja mausteita enemmän. Siirapin kanssa ei myöskään kannata pihtailla ja uunista tulleet kääryleet kannattaa vielä sivellä enemmällä siirapilla.
    • Elizabeth
      5 vuotta sitten
      Ja piti tulla vielä tänne selventämään, että tässä reseptissähän ei missään kohtaa käsketä ruskistamaan / paistamaan jauhelihaa, vaan vain sipuli paistetaan / kuullotetaan pannulla.
    • Elizabeth
      5 vuotta sitten
      Hyvä resepti, lisäsin myös valkopippuria ja pelkän veden sijasta uunivuokaan tuli kaalin keitinvettä ja puolikas lihaliemikuutio. Paljon parempi täyte, kuin iänikuinen riisi/kaalisilppu.
    • 50 vuotta kaalikääryleitä
      7 vuotta sitten
      Kaalikääryleitä varten en ruskista jauhelihaa enkä laita korppujauhoja. Sekoitan lihan, keitetyn riisin ja kaalin sisäosan, josta käärylettä ei voi enää kääriä, silputtuna ja laitan kaalinlehdelle ja käärin kääryleiksi. liha kypsyy kyllä 1 1/2 tunnissa hyvin uunissa.