• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Kaalikääryleet

Kaalikääryleitä kannattaa tehdä iso annos, koska ne vain paranevat uudelleen lämmitettäessä. Pakasta osa tai kutsu ystävät syömään. N. 0,40€/annos*.
Kaalikääryleet
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 25 kpl
  • yli 60 min
  • 133 kcal / annos (110g)

Ainekset

25 kpl
    • 1(n. 2 kg)iso kaali
    • vettä + 1 tl suolaa
    • 1tlsuolaa
    • 3dlvettä
    • 1/2tlsuolaa
    • 400-500gPirkka naudan jauhelihaa (17 %)
    • tai
    • Pirkka nauta-sikajauhelihaa
    • 1dlkaalin keitinlientä
    • 1dlPirkka laktoositonta kevytkermaa (10 %)
    • 1iso sipuli
    • 1rklvoita tai margariinia
    • 2tlmeiramia
    • 1tlsuolaa
    • mustapippuria

Pinnalle

    • 2rklsiirappia
    • 1dlvettä
    • voinokareita

Valmistus

yli 60 min
  1. Pane vesi kiehumaan isoon kattilaan. Koverra kaalin kova kanta pois. Lisää kiehuvaan veteen suola ja kaali. Keitä kaali kypsäksi.
  2. Pane riisit kiehumaan suolalla maustettuun veteen ja keitä 10 minuuttia. Valuta riisit lävikössä. Mittaa kulhon pohjalle kaalin keitinlientä ja kerma. Sekoita joukkoon korppujauhot turpoamaan.
  3. Hienonna sipuli ja ruskista se kevyesti rasvassa paistinpannussa. Lisää korppujauhojen joukkoon jauheliha, riisit ja sipuli. Mausta seos meiramilla, suolalla ja mustapippurilla.
  4. Irrottele kaalinlehdet ja ohenna veitsellä paksuin lehtiruodin kohta. Levitä kaalinlehdet leikkuulaudalle. Nosta jokaiselle lehdelle reilu ruokalusikallinen täytettä ja kääri tiukaksi kääryleeksi. Lado kaalikääryleet voideltuun vuokaan vieriviereen. Valuta päälle siirappia ja kaada vuokaan vesi. Lisää pinnalle voinokareita.
  5. Paista aluksi 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia ja laske sitten uunin lämpö 175 asteeseen. Valele välillä paistoliemellä. Paista vielä 50-55 minuuttia. Tarjoa kaalikääryleet puolukkahillon kanssa.

Tiesitkö että...

Vinkki! Voit valmistaa kaalikääryleet myös sika-nautajauhelihasta. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 9/2013. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Ravintosisältö perannos 110g100 g

  • 133 kcal558 kJ
  • Proteiinia5,7 g
  • Hiilihydraatteja9,1 g
  • Rasvaa5,1 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille13
  • 50 vuotta kaalikääryleitä 5.9.2016

    Kaalikääryleitä varten en ruskista jauhelihaa enkä laita korppujauhoja. Sekoitan lihan, keitetyn riisin ja kaalin sisäosan, josta käärylettä ei voi enää kääriä, silputtuna ja laitan kaalinlehdelle ja käärin kääryleiksi. liha kypsyy kyllä 1 1/2 tunnissa hyvin uunissa.