• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Jauheliha-portobellot

Jauheliha-portobellot
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4 annosta
  • 30 - 60 min
  • 180 kcal / annos (170g)

Ainekset

4 annosta
    • 1dlvettä
    • 1/2dlkorppujauhoja
    • 200gnaudan jauhelihaa
    • 1pkt(250 g)portobelloja
    • 1pieni (noin 70 g)sipuli
    • n. 70g(1 dl)salaattijuustokuutioita
    • 1kananmuna
    • 1tloreganoa tai rosmariinia
    • n. 1/2tlsuolaa
    • ripausmustapippuria

Valmistus

30 - 60 min
  1. Mittaa vesi ja korppujauhot kulhoon. Anna turvota noin 10 minuuttia välillä sekoittaen.
  2. Poista sienistä jalat ja hienonna ne. Hienonna myös sipuli, salaattijuustokuutiot ja oliivit. Sekoita korppujauhoseokseen jauheliha, hienonnetut ainekset, muna ja mausteet.
  3. Muotoile murekemassasta pihvejä. Nosta pihvit portobellojen lakkien sisäpinnalle.
  4. Paista pihvit (muurinpohja)pannulla ensin lihapuolelta noin 5 minuuttia ja sitten sienipuolelta vielä noin 5 minuuttia. Peitä pannu kannella paistamisen aikana. Voit kypsentää pihvit myös 200-asteisessa uunissa. Paistoaika uunissa on noin 20 minuuttia. Tarjoa lisäksi perunoita ja salaattia.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 170g100 g

  • 180 kcal754 kJ
  • Proteiinia17 g
  • Hiilihydraatteja7 g
  • Rasvaa9 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 4 arvostelua