• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Svea mamman jauhelihapihvit

Svea mamman jauhelihapihvit
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4 annosta
  • 30 - 60 min
  • 460 kcal / annos (200g)

Ainekset

4 annosta
    • 500gnaudan jauhelihaa
    • 1dlkorppujauhoja
    • 1dlvettä
    • 1dlkevytkermaa
    • 1rs(100 g)anjovisfileitä
    • 1/2dlPirkka tulista sinappia
    • 1kananmuna
    • n. 50gkevät- tai nippusipulia
    • mustapippurirouhetta

Valmistus

30 - 60 min
  1. Mittaa kulhoon korppujauhot. Sekoita joukkoon vesi ja kerma. Lisää joukkoon valutetut ja hienonnetut anjovikset, sinappi, muna, hienonnettu kevätsipuli, mustapippuri ja jauheliha. Sekoita mureketaikina tasaiseksi.
  2. Muotoile mureke kostutetulla leikkuulaudalla tasaiseksi tangoksi. Jaa tanko 10 osaan. Taputtele jauhelihasta pihvejä leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
  3. Paista 200 asteessa noin 15 minuuttia. Ripottele pinnalle hienonnettua kevätsipulia. Tarjoa uusien perunoiden ja salaatin kanssa.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 200g100 g

  • 460 kcal1 920 kJ
  • Proteiinia35 g
  • Hiilihydraatteja13 g
  • Rasvaa29 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille