• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Jauheliha-fetajuustokääröt ja kirpeä kastike

Jauheliha-fetajuustokääröt ja kirpeä kastike
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4 annosta
  • 30 - 60 min
  • 124 kcal / 100 g

Ainekset

4 annosta
    • 400gPirkka naudan jauhelihaa 10 %
    • 1dlkorppujauhoja
    • 2dlvettä
    • 1pienisipuli
    • 1/2rklöljyä
    • 1kananmuna
    • 1/2tlsuolaa
    • 1/2tlmustapippuria tai pippurisekoitusta

Täyte

    • n. 150gsalaattijuustokuutioita
    • 1ruukkutuoretta basilikaa

Kastike

    • 1tlk(150 g)crème fraîchea (ranskankerma) tai kermaviiliä
    • 2-3rklmaustekurkkua hienonnettuna
    • 2-3rklkapriksia hienonnettuna
    • 2-3rklsipulia hienonnettuna

Lisäksi

    • 4uuniperunaa (Rosamunda)

Valmistus

30 - 60 min
  1. Sekoita korppujauhot veteen ja anna turvota noin 10 minuuttia. Kuori hienonna sipuli. Kuullota sipuli pannulla rasvassa tai kypsennä mikroaaltouunissa täysteholla (650 W) pari minuuttia.
  2. Lisää korppujauhoihin sipuli, muna, mausteet ja jauheliha. Sekoita taikina tasaiseksi.
  3. Levitä murekeseos kylmällä vedellä kastellulle työlaudalle vajaan sentin paksuiseksi levyksi (30x30 cm). Leikkaa levy ruuduiksi (10x10 cm) ja levitä niille salaattijuustokuutiot ja basilikan lehtiä. Rullaa kääryleet kiinni ja asettele uunipannulle leivinpaperin päälle. Kypsennä 200 asteessa noin 20 minuuttia.
  4. Sekoita kaikki kastikeen ainekset keskenään.
  5. Valmista uuniperunat. Pese ja pistele uuniperunat. Esikypsennä perunoita mikroaaltouunissa täysteholla (650 W) noin 10 minuuttia. Siirrä perunat uuniin noin 20 minuutiksi fetakääröjen kanssa. Näin saat perunoihin rapean kuoren.

Ravintosisältö per 100 g

  • 124 kcal519 kJ
  • Proteiinia9,01 g
  • Hiilihydraatteja5,61 g
  • Rasvaa7,21 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille2