Jauhelihasukkulat ja porkkanatagliatelle
- Annosmäärä4 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
- Kananmunaton
Tarjoa pitkulaiset jauhelihapyörykät porkkanatagliatellen kanssa.
- Kananmunaton
Ainekset
4 annosta
1 rs (400 g) | nauta-sikajauhelihaa tai |
1 dl | couscousia tai |
1 dl | vettä tai |
1 | sipuli tai |
2 dl | yrttejä hienonnettuna (esim. persiljaa tai |
basilikaa, tai | |
timjamia) tai | |
1 tl | öljyä tai |
1 1/2 tl | suolaa tai |
1/2 tl | mustapippuria tai |
Porkkanatagliatelle | |
---|---|
4 | Pirkka porkkanaa tai |
1 | pieni purjo tai |
1 rkl | öljyä tai |
1 tlk (200 g) | tai |
1 tl | currya tai |
1/2 tl | suolaa tai |
1/2–1 dl | tilliä hienonnettuna tai |
Ravintosisältö
Energia | 684 kJ / 164 kcal |
Rasva | 11,5 g |
josta tyydyttynyttä | 4,9 g |
Hiilihydraatit | 7 g |
josta sokereita | 3,1 g |
Proteiini | 7,4 g |
Suola | 1,2 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
30 - 60 min
Kypsennä couscous pakkauksen ohjeen mukaan. Hienonna kuorittu sipuli. Kypsennä sipulit tilkassa öljyä mikroaaltouunissa täysteholla 1–2 minuuttia. Sekoita jauhelihan joukkoon jäähtynyt couscous, sipuli ja yrtit. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
Muotoile taikinasta vedellä kostutetuin käsin 12 pitkulaista pyörykkää ja pane ne pellille leivinpaperin päälle. Kypsennä 200-asteisessa uunissa 15 minuuttia. Voit kypsentää sukkulat myös pannulla paistaen.
Suikaloi kuoritut porkkanat kuorimaveitsellä. Leikkaa myös halkaistu, huuhdottu purjo suikaleiksi. Kuullota porkkana- ja purjosuikaleet paistokasarissa tilkassa öljyä. Jatka hauduttamista kannen alla noin viisi minuuttia.
Mausta ranskankerma currylla ja suolalla. Sekoita ranskankerma porkkana- ja purjosuikaleiden joukkoon ja kuumenna. Hienonna päälle runsaasti tilliä. Tarjoa jauhelihasukkulat porkkanatagliatellen ja raikkaan salaatin kanssa.
Vinkki! Voit valmistaa reseptin myös naudan jauhelihasta tai sika-nautajauhelihasta.