Jauhelihakebakot ja salsakastikeTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Jauhelihakebakot ja salsakastike

  • Annosmäärä4 annosta
  • Valmistusaikaalle 30 min
Jauhelihakebakkojen kanssa maistuu miedon tulinen salsakastike.

    Ainekset

    4 annosta
    400 g
     
    tai
    1
     
    kananmuna
    tai
    3/4 tl
     
    suolaa
    tai
    1/2 tl
     
    mustapippuria
    tai
    1 tl
     
    basilikaa tai oreganoa
    tai
    1 rkl
     
    sinappia
    tai
    1–2 rkl
     
    tai

    Salsakastike

    1
     
    pieni sipuli
    tai
    n. 50 g (4 kpl)
     
    vihreitä peperoneja (säilyke)
    tai
    20 kpl
     
    vihreitä, kivettömiä oliiveja
    tai
    1/2 tlk (à 500 g)
     
    tai
    1/4 tl
     
    suolaa
    tai
    1/4–1/2 tl
     
    chilijauhetta
    tai

    Lisäksi

    8
     
    varrastikkua
    tai

    Ravintosisältö

    Energia
    1 774 kJ / 427 kcal
    Rasva
    27 g
    josta tyydyttynyttä
    13,2 g
    Hiilihydraatit
    13,5 g
    josta sokereita
    11,1 g
    Proteiini
    31,4 g
    Suola
    3,8 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    alle 30 min

    Sekoita kananmuna ja mausteet jauhelihan joukkoon.

    Liota varrastikkuja vedessä ennen käyttöä. Muotoile taikinasta käsin varrastikkujen ympärille 10–15 cm:n pituiset tangot.

    Kypsennä kebakoita 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia tai grillaa välillä käännellen, kunnes liha on kypsää ja kebakkojen väri kauniin ruskea.

    Valmista salsakastike. Kuori sipuli ja poista peperoneista kannat. Pane kaikki ainekset tehosekoittimeen tai monitoimikoneeseen ja sekoita tasaiseksi. Mausta kastike ripauksella suolaa ja maun mukaan chilijauheella.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin