Jauhelihakebakot ja salsakastike
- Annosmäärä4 annosta
- Valmistusaikaalle 30 min
Jauhelihakebakkojen kanssa maistuu miedon tulinen salsakastike.
Ainekset
4 annosta
400 g | tai |
1 | kananmuna tai |
3/4 tl | suolaa tai |
1/2 tl | mustapippuria tai |
1 tl | basilikaa tai oreganoa tai |
1 rkl | sinappia tai |
1–2 rkl | tai |
Salsakastike | |
---|---|
1 | pieni sipuli tai |
n. 50 g (4 kpl) | vihreitä peperoneja (säilyke) tai |
20 kpl | vihreitä, kivettömiä oliiveja tai |
1/2 tlk (à 500 g) | tai |
1/4 tl | suolaa tai |
1/4–1/2 tl | chilijauhetta tai |
Lisäksi | |
8 | varrastikkua tai |
Ravintosisältö
Energia | 1 774 kJ / 427 kcal |
Rasva | 27 g |
josta tyydyttynyttä | 13,2 g |
Hiilihydraatit | 13,5 g |
josta sokereita | 11,1 g |
Proteiini | 31,4 g |
Suola | 3,8 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
alle 30 min
Sekoita kananmuna ja mausteet jauhelihan joukkoon.
Liota varrastikkuja vedessä ennen käyttöä. Muotoile taikinasta käsin varrastikkujen ympärille 10–15 cm:n pituiset tangot.
Kypsennä kebakoita 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia tai grillaa välillä käännellen, kunnes liha on kypsää ja kebakkojen väri kauniin ruskea.
Valmista salsakastike. Kuori sipuli ja poista peperoneista kannat. Pane kaikki ainekset tehosekoittimeen tai monitoimikoneeseen ja sekoita tasaiseksi. Mausta kastike ripauksella suolaa ja maun mukaan chilijauheella.