Munakoisopasta eli Pasta alla Norma
- Annosmäärä4 annosta
- Valmistusaikaalle 30 min
- Kasvis (lakto-ovo)
Munakoisopasta eli Pasta alla Norma on klassikkoruoka suoraan Italiasta! Kasvispasta syntyy alle puolessa tunnissa ja vie kielen mennessään.
- Kasvis (lakto-ovo)
Ainekset
4 annosta
- 300 g Pirkka pennepastaa
- 1 (400 g) munakoiso
- 1 iso (150 g) sipuli
- 1–2 valkosipulinkynttä
- 2–3 rkl oliiviöljyä
- 1 tlk (500 g) Pirkka paseerattua tomaattia
- 1 tl suolaa
- 1/2 tl mustapippuria
- ripaus sokeria
- 1 dl vihreitä oliiveja
- 1 pkt (220 g/125 g) Pirkka Parhaat Mozzarella di Bufala -juustoa
- tuoretta basilikaa
Ravintosisältö
- Energia541 kJ / 129 kcal
- Rasva4,2 g
- josta tyydyttynyttä1,6 g
- Hiilihydraatit17,5 g
- josta sokereita3,4 g
- Proteiini4,4 g
- Suola0,5 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
alle 30 min
- Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan.
- Kuutioi munakoiso, hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Ruskista munakoisot pienissä erissä öljyssä ja siirrä ne lautaselle.
- Kuullota sipuli ja valkosipulit. Lisää munakoisot, paseerattu tomaatti, mausteet ja puolitetut oliivit. Hauduta kannen alla 10–15 minuuttia.
- Viipaloi tai revi mozzarella. Hienonna basilika.
- Annostele valutettu pasta ja munakoisokastike lautasille. Ripottele annosten päälle mozzarellaa ja basilikaa.
Vinkki! Pastaan sopii myös ricottajuusto.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pysyvästi edullinen
Voisit pitää myös näistä
- alle 30 min4,4(61 arviota)
- Arkiston aarrealle 30 min3,8(52 arviota)
- Arkiston aarrealle 30 min3,9(98 arviota)
- 30 - 60 min4,0(95 arviota)
- alle 30 min4,0(25 arviota)
- alle 30 min4,2(17 arviota)
- alle 30 min4,8(14 arviota)
- alle 30 min4,4(122 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,1 (123 arviota)
- Herkkusuu1 vuosi sittenJestas, miten hyvää! Olisin voinut syödä kattilallisen. Oliivit vaihdoin mustiin kalamata-oliiveihin. Ensi kerralla kokeilen parmesaanin kera. Ehdottomasti jatkoon.
- Norma1 vuosi sittenSisiliassa meille tarjoiltiin Pasta alla Norma parmesaanin kanssa.
- Mervi4 vuotta sittenTosi herkullista. Käytin tomaattimurskaa ja lisäsin hieman pastankeitinvettä.
- Unelma 776 vuotta sittenTosi hyvää!!
- Asiantuntija6 vuotta sittenVirheellinen vinkki, että tähän voisi käyttää ricottaa. Pasta alla Normaan käytetään aina ricotta salata -juustoa, joka on tavallista ricottaa kovempaa ja suolattu juusto, eikä pehmeä lusikoitava, kuten "pelkkä" ricotta. Norma on 1800-luvulla kehitetty resepti, jonka nimi viittaa Bellinin oopperaan "Norma".