Munakoisopasta eli Pasta alla Norma
Munakoisopasta eli Pasta alla Norma on klassikkoruoka suoraan Italiasta! Kasvispasta syntyy alle puolessa tunnissa ja vie kielen mennessään.
4 annostaalle 30 min157 kcal / 100 g
Ainekset
4 annosta
- 1(400 g)munakoiso
- 1iso (150 g)sipuli
- 1-2valkosipulinkynttä
- 2-3rkloliiviöljyä
- 1tlk(500 g)Pirkka paseerattua tomaattia
- 1tlsuolaa
- 1/2tlmustapippuria
- ripaussokeria
- 1dlvihreitä oliiveja
- 1pkt(125 g/220 g)Pirkka Parhaat Mozzarella di Bufala -juustoa
- tuoretta basilikaa
Valmistus
alle 30 min- Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan.
- Kuutioi munakoiso, hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Ruskista munakoisot pienissä erissä öljyssä ja siirrä ne lautaselle.
- Kuullota sipuli ja valkosipulit. Lisää munakoisot, paseerattu tomaatti, mausteet ja puolitetut oliivit. Hauduta kannen alla 10-15 minuuttia.
- Viipaloi tai revi mozzarella. Hienonna basilika.
- Annostele valutettu pasta ja munakoisokastike lautasille. Ripottele annosten päälle mozzarellaa ja basilikaa.
Katso video
Tiesitkö että...
Vinkki! Pastaan sopii myös ricottajuusto.Kategoriat
Pääraaka-aineet Teemat Ruokalajit Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per 100 g
- 157 kcal658 kJ
- Proteiinia 5,24 g
- Hiilihydraatteja21,4 g
- Rasvaa5,45 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi
Tosi herkullista. Käytin tomaattimurskaa ja lisäsin hieman pastankeitinvettä.
Tosi hyvää!!
Virheellinen vinkki, että tähän voisi käyttää ricottaa. Pasta alla Normaan käytetään aina ricotta salata -juustoa, joka on tavallista ricottaa kovempaa ja suolattu juusto, eikä pehmeä lusikoitava, kuten "pelkkä" ricotta. Norma on 1800-luvulla kehitetty resepti, jonka nimi viittaa Bellinin oopperaan "Norma".