Tomaattiset jauhelihapyörykät ja maissisalsa Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Tomaattiset jauhelihapyörykät ja maissisalsa

  • Annosmäärä4–5 annosta
  • Valmistusaikaalle 30 min
Maukkaat tomaattiset jauhelihapyörykät ja maissisalsa valmistuvat nopeasti. Makea chilikastike maustaa salsan lempeän tuliseksi.

    Ainekset

    4–5 annosta
    400 g
     
    tai
    2 dl
     
    tai
    1 dl
     
    korppujauhoja
    tai
    1
     
    kananmuna
    tai
    1 (100 g)
     
    sipuli
    tai
    1/2 rkl
     
    öljyä
    tai
    1 tl
     
    suolaa
    tai
    1 tl
     
    oreganoa
    tai
    1/2 tl
     
    mustapippuria
    tai

    Maissisalsa

    1 ps (200 g)
     
    tai
    1 (100 g)
     
    tomaatti
    tai
    1/2 (n. 50 g)
     
    sipulia
    tai
    1/4–1/2 dl
     
    tai
    1/4 tl
     
    mustapippuria
    tai

    Ravintosisältö

    Energia
    943 kJ / 226 kcal
    Rasva
    11,6 g
    josta tyydyttynyttä
    5,2 g
    Hiilihydraatit
    15 g
    josta sokereita
    5,3 g
    Proteiini
    14,8 g
    Suola
    1,2 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    alle 30 min

    Sekoita paseerattu tomaatti ja korppujauhot. (Voit pakastaa loput tomaatista.) Anna turvota noin 5 minuuttia.

    Lisää muna, hienonnettu ja rasvassa kuullotettu sipuli, mausteet ja jauheliha. Sekoita taikina tasaiseksi ja muotoile siitä pyöryköitä veteen kostutetuin käsin. Kypsennä 200-asteisessa uunissa leivinpaperin päällä 15–20 minuuttia.

    Maissisalsaa varten sulata maissit mikrossa (600 W/n. 2 min). Kuutioi tomaatti ja hienonna sipuli. Lisää ne maissin joukkoon. Mausta chilikastikkeella ja mustapippurilla. Anna salsan maustua viileässä ennen tarjoamista. Tarjoa lisäksi perunoita.