• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Tomaattiset jauhelihapyörykät ja maissisalsa

Maukkaat tomaattiset jauhelihapyörykät ja maissisalsa valmistuvat nopeasti. Makea chilikastike maustaa salsan lempeän tuliseksi. Resepti vain noin 1,20 €/annos.
Tomaattiset jauhelihapyörykät ja maissisalsa
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4-5 annosta
  • alle 30 min
  • 238 kcal / annos (180g)

    Ainekset

    4-5 annosta
      • 400gPirkka naudan jauhelihaa
      • 1dlkorppujauhoja
      • 1kananmuna
      • 1(100 g)sipuli
      • 1/2rklöljyä
      • 1tlsuolaa
      • 1tloreganoa
      • 1/2tlmustapippuria

    Maissisalsa

    Valmistus

    alle 30 min
    1. Sekoita paseerattu tomaatti ja korppujauhot. (Voit pakastaa loput tomaatista.) Anna turvota noin 5 minuuttia.
    2. Lisää muna, hienonnettu ja rasvassa kuullotettu sipuli, mausteet ja jauheliha. Sekoita taikina tasaiseksi ja muotoile siitä pyöryköitä veteen kostutetuin käsin. Kypsennä 200-asteisessa uunissa leivinpaperin päällä 15-20 minuuttia.
    3. Maissisalsaa varten sulata maissit mikrossa (600 W/n. 2 min). Kuutioi tomaatti ja hienonna sipuli. Lisää ne maissin joukkoon. Mausta chilikastikkeella ja mustapippurilla. Anna salsan maustua viileässä ennen tarjoamista. Tarjoa lisäksi perunoita.

    Ravintosisältö perannos 180g100 g

    • 238 kcal995 kJ
    • Proteiinia20,5 g
    • Hiilihydraatteja20,7 g
    • Rasvaa7,7 g

    Lisätietoa reseptistä

    Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

    Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

    Kommentoi

    Arvosana reseptille4