• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Tomaattiset jauhelihapyörykät ja maissisalsa

Maukkaat tomaattiset jauhelihapyörykät ja maissisalsa valmistuvat nopeasti. Makea chilikastike maustaa salsan lempeän tuliseksi. Resepti vain noin 1,20 €/annos.
Tomaattiset jauhelihapyörykät ja maissisalsa
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4-5 annosta
  • alle 30 min
  • 238 kcal / annos (180g)

Ainekset

4-5 annosta
    • 400gPirkka naudan jauhelihaa
    • 1dlkorppujauhoja
    • 1kananmuna
    • 1(100 g)sipuli
    • 1/2rklöljyä
    • 1tlsuolaa
    • 1tloreganoa
    • 1/2tlmustapippuria

Maissisalsa

Valmistus

alle 30 min
  1. Sekoita paseerattu tomaatti ja korppujauhot. (Voit pakastaa loput tomaatista.) Anna turvota noin 5 minuuttia.
  2. Lisää muna, hienonnettu ja rasvassa kuullotettu sipuli, mausteet ja jauheliha. Sekoita taikina tasaiseksi ja muotoile siitä pyöryköitä veteen kostutetuin käsin. Kypsennä 200-asteisessa uunissa leivinpaperin päällä 15-20 minuuttia.
  3. Maissisalsaa varten sulata maissit mikrossa (600 W/n. 2 min). Kuutioi tomaatti ja hienonna sipuli. Lisää ne maissin joukkoon. Mausta chilikastikkeella ja mustapippurilla. Anna salsan maustua viileässä ennen tarjoamista. Tarjoa lisäksi perunoita.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 180g100 g

  • 238 kcal995 kJ
  • Proteiinia20,5 g
  • Hiilihydraatteja20,7 g
  • Rasvaa7,7 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 7 arvostelua