Jauhelihakeitto

Jauhelihakeiton juurekset on tällä kertaa raastettu. Kaiva monitoimikone kaapista ja valmista keittoa iso kattilallinen. Resepti vain noin 1,00 €/annos
Jauhelihakeitto
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • n. 5 annosta
  • alle 30 min
  • 33,6 kcal / 100 g

Ainekset

n. 5 annosta
    • 1pkt(250 g)Pirkka naudan vähärasvaista jauhelihaa
    • 1(100 g)sipuli
    • 2(150 g)porkkanaa
    • 150glanttua
    • 1(150 g)palsternakka
    • 100gjuuriselleriä
    • 3(n. 300 g)perunaa
    • 12dlvettä
    • n. 1 1/2tlsuolaa
    • 1/2tlmustapippuria hienonnettuna
    • persiljaa hienonnettuna

Valmistus

alle 30 min
  1. Hienonna sipuli. Pese ja kuori kasvikset. Raasta porkkanat, lanttu, palsternakka ja selleri karkeaksi raasteeksi esimerkiksi monitoimikoneella. (Voit myös leikata ne pieniksi kuutioiksi.) Kuutioi perunat. Ruskista jauheliha omassa rasvassaan. Lisää sipulit kuullottumaan.
  2. Kiehauta vesi. Lisää jauheliha, vihannekset, tomaattipyree, meirami, suola ja pippuri.
  3. Keitä 10-15 minuuttia, kunnes kasvikset ovat kypsiä. Lisää joukkoon halutessasi runsaasti hienonnettua persiljaa. Tarkista maku.

Tiesitkö että...

Vinkki! Voit lisätä jauhelihan keittoon pieninä nokareina, ilman ruskistusta.

Ravintosisältö per 100 g

  • 33,6 kcal141 kJ
  • Proteiinia2,64 g
  • Hiilihydraatteja3,54 g
  • Rasvaa0,96 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

2