Nakkikeitto
Perinteinen nakkikeitto on monen lempparikeitto. Uutta makua nakkikeittoon tuo herkullinen persiljapesto, joka maistuu leivän päällä tai keiton joukossa. Noin. 2,70€/annos.*
4 annosta30 - 60 min
Ainekset
4 annosta
- 1pkt(350 g)HK Aito nakkeja tuhti sawu
- 1rklrypsiöljyä
- 5-6(500 g)Pirkka kiinteää perunaa (vihreä pussi)
- 3-4(250 g)porkkanaa
- 1lvettä
- 3rklPirkka kasvisfondia
- 2laakerinlehteä
- 1ps(200 g)Pirkka keittojuureksia (pakaste)
Persiljapesto
- 1dlPirkka auringonkukansiemeniä
- 1ruukkupersiljaa
- 1dlrypsiöljyä
- 1valkosipulinkynsi hienonnettuna
- 100g(2 dl)emmentalia raastettuna
- ripaussuolaa
- ripausmustapippuria
Lisäksi
- (persiljaa)
- Oululainen Jälkiuuni ohut ruispaloja
Valmistus
30 - 60 min- Paahda auringonkukansiemenet kevyesti kuivalla pannulla, jäähdytä ne. Hienonna peston ainekset sauva- tai tehosekoittimella. Lisää tarvittaessa tilkka vettä tai öljyä.
- Paloittele nakit ja ruskista ne halutessasi. Pese, kuori ja paloittele perunat ja porkkanat. Kuullota kasviksia öljyssä kattilassa.
- Lisää kiehautettu vesi ja kasvisfondi. Mausta maustepippurilla ja laakerinlehdillä. Anna kiehua 15-20 minuuttia. Lisää keittojuurekset ja jatka kypsentämistä vielä noin 5 minuuttia.
- Lisää nakit keittoon. Ripottele halutessasi keiton pinnalle persiljaa. Tarjoa persiljapesto leivän päällä tai keiton kanssa.
Kommentoi
Ei oo kun nakkeja jotka ihan jäässä . Perunaa ,sipulii siis vihreetä ja mausteena lihaliemikuutio , suolaa en tiiä mitä siihen pitää olla. Psaako näistä minkäänlaista ? Pakaste vihannes pusseha ei oo kun ois sulaneet. .