• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Kalkkuna-sitruspyörykät

Kalkkuna-sitruspyörykät
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 40 kpl
  • 30 - 60 min
  • 42 kcal / annos (30g)

Ainekset

40 kpl
    • 2pkt(à 250 g)kalkkunan jauhelihaa
    • 3/4dlkorppujauhoja
    • 1/2dlvettä
    • 2rklsitruunan mehua
    • 1sitruunan raastettu kuori
    • 2valkosipulinkynttä
    • 1kananmuna
    • 2-3rklpersiljaa hienonnettuna
    • 1tlsuolaa
    • 1/2tlsokeria
    • ripausmustapippuria

Valmistus

30 - 60 min
  1. Sekoita korppujauhot, vesi, sitruunan mehu ja kuori. Anna niiden turvota noin 5 minuuttia.
  2. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Lisää ne korppujauhoihin. Sekoita joukkoon jauheliha, muna ja mausteet. Vaivaa tasaiseksi taikinaksi.
  3. Muotoile taikinasta pieniä pyöryköitä vedellä kostutetuin tai öljytyin käsin. Paista pyöryköitä 225-asteisen uunin keskitasolla noin 12 minuuttia.

Tiesitkö että...

Vinkki! Kalkkunan jauhelihan voit korvata broilerin jauhelihalla.

Ravintosisältö perannos 30g100 g

  • 42 kcal174 kJ
  • Proteiinia6 g
  • Hiilihydraatteja2 g
  • Rasvaa1 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille