• Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio
  • Sesongit ja teemat
Jauheliha-juurespihvitTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Jauheliha-juurespihvit

Nämä juureksilla kevennetyt jauhelihapihvit maistuvat myös perheen pienimmille. Noin 0,90€/annos*

  • 4 annosta
  • alle 30 min

Ainekset

4 annosta
    • 1(100 g)pieni palsternakka tai juuripersilja
    • 1(50 g)pieni sipuli
    • tilkka rypsiöljyä paistamiseen
    • 400gPirkka suomalaista nauta-sikajauhelihaa (20 %)
    • 1tlPirkka soijakastiketta
    • 1/2tlsuolaa
    • 1/3tlmustapippuria rouhittuna

Valmistus

alle 30 min
  1. Kuori juuripersilja tai palsternakka. Raasta juures hienoksi kulhoon.
  2. Kuori sipuli. Lohko pariin palaan ja pane lohkot monitoimikoneen kulhoon. Käytä hienoksi tai hienonna sipuli veitsellä.
  3. Kuullota sipuli pannulla öljyssä pehmeän läpikuultavaksi. Kumoa kulhoon juuresraasteen sekaan.
  4. Lisää kulhoon jauheliha, soijakastike, suola ja mustapippuri.
  5. Sekoita jauhelihataikina tasaiseksi. Muotoile taikinasta kuusi pihviä.
  6. Paista pihvit keskilämmöllä öljyssä paistinpannulla kauniin ruskeiksi ja kypsiksi eli noin 2-3 minuuttia molemmin puolin. Tarjoa esimerkiksi perunasoseen ja salaatin kanssa.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 5/2018. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 25 arvostelua