Jauhelihapasteijat
Jauhelihapasteijat ovat joulun klassikko. Rapeat piiraset maistuvat myös muissa juhlissa. Tee rahka-voitaikina itse tai oikaise valmiilla lehtitaikinalla.
20 annostayli 60 min
Ainekset
20 annosta
- 1prk(250 g)Pirkka laktoositonta maitorahkaa
- 250ghuoneenlämpöistä Pirkka Voita
- 4dlvehnäjauhoja
- 1 1/2tlleivinjauhetta
- 1/4tlsuolaa
Täyte
- 3/4dlpitkäjyväistä riisiä
- 1(80 g)sipuli
- 2valkosipulinkynttä
- 1rklrypsiöljyä
- 300gjauhelihaa
- 1tlsuolaa
- 1/2tlmustapippuria
- 1kananmuna
Voiteluun
- 1kananmuna
Valmistus
yli 60 min- Sekoita rahka ja voi kulhossa. Lisää jauhot, leivinjauhe ja suola. Sekoita nopeasti tasaiseksi, niin sitkoa ei ehdi muodostua. Muotoile taikina suorakaiteeksi ja kääri tuorekelmuun. Laita taikina kovettumaan vähintään 2 tunniksi jääkaappiin tai pakastimeen noin tunniksi.
- Keitä riisi kypsäksi. Hienonna sipuli ja valkosipuli.
- Kuumenna öljy paistinpannussa. Ruskista jauheliha. Lisää sipuli ja valkosipuli ja kypsennä muutama minuutti, kunnes sipuli on pehmennyt. Sekoita mausteet joukkoon.
- Yhdistä riisi ja jauheliha. Anna jäähtyä haaleaksi. Lisää sitten raaka muna joukkoon. Se sitoo täytteen ja pasteijoiden täyttäminen on helpompaa.
- Kauli kylmä taikina muutaman millin paksuiseksi suorakaiteen malliseksi levyksi. Voit myös jakaa taikinan kahtia, laita toinen puoli jääkaappiin odottamaan. Leikkaa levy neliön muotoisiksi (10 cm x 10 cm) paloiksi. Jaa täyte paloille. Sivele reunat vedellä ja taita kolmion muotoon. "Liimaa" reunat haarukalla painellen.
- Nosta pasteijat uunipellille leivinpaperin päälle. Voitele pinta munalla ja pistele haarukalla.
- Paista pasteijat 225-asteisessa uunissa 12-15 minuuttia, kunnes ne ovat kullanruskeita ja kypsiä.
Katso video
Tiesitkö että...
Vinkki! Voit tehdä pasteijat myös valmiista lehtitaikinasta.Kategoriat
Sesongit Leivonta ja jälkiruoat Teemat
Kommentoi
Erittäin hyvä täyte!! Tein valmiisiin lehti- ja torttutaikinoihin. Nam! 😋