JauhelihapasteijatTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Jauhelihapasteijat

  • Annosmäärä20 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
Jauhelihapasteijat ovat joulun klassikko. Rapeat piiraset maistuvat myös muissa juhlissa. Tee rahka-voitaikina itse tai oikaise valmiilla lehtitaikinalla.

    Ainekset

    20 annosta
    1 prk (250 g)
     
    tai
    250 g
     
    huoneenlämpöistä Pirkka Voita
    tai
    4 dl
     
    tai
    1 1/2 tl
     
    tai
    1/4 tl
     
    suolaa
    tai

    Täyte

    3/4 dl
     
    pitkäjyväistä riisiä
    tai
    1 (80 g)
     
    sipuli
    tai
    2
     
    valkosipulinkynttä
    tai
    1 rkl
     
    rypsiöljyä
    tai
    300 g
     
    jauhelihaa
    tai
    1 tl
     
    tai
    1 tl
     
    suolaa
    tai
    1/2 tl
     
    mustapippuria
    tai
    1
     
    kananmuna
    tai

    Voiteluun

    1
     
    kananmuna
    tai

    Ravintosisältö

    Energia
    1 945 kJ / 465 kcal
    Rasva
    32 g
    josta tyydyttynyttä
    18,5 g
    Hiilihydraatit
    27,6 g
    josta sokereita
    2 g
    Proteiini
    16,4 g
    Suola
    1,8 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    yli 60 min

    Sekoita rahka ja voi kulhossa. Lisää jauhot, leivinjauhe ja suola. Sekoita nopeasti tasaiseksi, niin sitkoa ei ehdi muodostua. Muotoile taikina suorakaiteeksi ja kääri tuorekelmuun. Laita taikina kovettumaan vähintään 2 tunniksi jääkaappiin tai pakastimeen noin tunniksi.

    Keitä riisi kypsäksi. Hienonna sipuli ja valkosipuli.

    Kuumenna öljy paistinpannussa. Ruskista jauheliha. Lisää sipuli ja valkosipuli ja kypsennä muutama minuutti, kunnes sipuli on pehmennyt. Sekoita mausteet joukkoon.

    Yhdistä riisi ja jauheliha. Anna jäähtyä haaleaksi. Lisää sitten raaka muna joukkoon. Se sitoo täytteen ja pasteijoiden täyttäminen on helpompaa.

    Kauli kylmä taikina muutaman millin paksuiseksi suorakaiteen malliseksi levyksi. Voit myös jakaa taikinan kahtia, laita toinen puoli jääkaappiin odottamaan. Leikkaa levy neliön muotoisiksi (10 cm x 10 cm) paloiksi. Jaa täyte paloille. Sivele reunat vedellä ja taita kolmion muotoon. "Liimaa" reunat haarukalla painellen.

    Nosta pasteijat uunipellille leivinpaperin päälle. Voitele pinta munalla ja pistele haarukalla.

    Paista pasteijat 225-asteisessa uunissa 12–15 minuuttia, kunnes ne ovat kullanruskeita ja kypsiä.

    Vinkki! Voit tehdä pasteijat myös valmiista lehtitaikinasta.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    • Pirkka laktoositon maitorahka 250g
      Hinta 1,39/kpl
      5,56/kg
    • Pirkka Suomalainen Puolikarkea Vehnäjauho 2kg
      Hinta 1,69/kpl
      0,85/kg
    • Pirkka leivinjauhe 100g
      Hinta 1,15/kpl
      11,50/kg
    • Ben's Original Pitkäjyväinen riisi keitinpusseissa 4x125g
      Hinta 2,79/kpl
      5,58/kg
    • Pirkka paprikajauhe 25g
      Hinta 0,55/kpl
      22,00/kg
    • Ben's Original Pitkäjyväinen riisi 1kg
      Hinta 3,99/kpl
      3,99/kg
    • K-Menu sipuli 500g Suomi 2lk
      Hinta 0,79/kpl
      1,58/kg
    • Sipuli 500g luomu NL/EG 2 lk
      Hinta 1,89/kpl
      3,78/kg
    • Valkosipuli 100g Espanja 1lk
      Hinta 1,09/kpl
      10,90/kg
    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti

    ka. 3,9 (100 arviota)

    • -
      3 vuotta sitten
      Erittäin hyvä täyte!! Tein valmiisiin lehti- ja torttutaikinoihin. Nam! 😋