Jauhelihapasteijat
Jauhelihapasteijat ovat joulun klassikko. Rapeat piiraset maistuvat myös muissa juhlissa. Tee rahka-voitaikina itse tai oikaise valmiilla lehtitaikinalla.
- 20 annosta
- yli 60 min
Ainekset
20 annosta
- 1prk(250 g)Pirkka laktoositonta maitorahkaa
- 250ghuoneenlämpöistä Pirkka Voita
- 4dlvehnäjauhoja
- 1 1/2tlleivinjauhetta
- 1/4tlsuolaa
Täyte
- 3/4dlpitkäjyväistä riisiä
- 1(80 g)sipuli
- 2valkosipulinkynttä
- 1rklrypsiöljyä
- 300gjauhelihaa
- 1tlsuolaa
- 1/2tlmustapippuria
- 1kananmuna
Voiteluun
- 1kananmuna
Valmistus
yli 60 min- Sekoita rahka ja voi kulhossa. Lisää jauhot, leivinjauhe ja suola. Sekoita nopeasti tasaiseksi, niin sitkoa ei ehdi muodostua. Muotoile taikina suorakaiteeksi ja kääri tuorekelmuun. Laita taikina kovettumaan vähintään 2 tunniksi jääkaappiin tai pakastimeen noin tunniksi.
- Keitä riisi kypsäksi. Hienonna sipuli ja valkosipuli.
- Kuumenna öljy paistinpannussa. Ruskista jauheliha. Lisää sipuli ja valkosipuli ja kypsennä muutama minuutti, kunnes sipuli on pehmennyt. Sekoita mausteet joukkoon.
- Yhdistä riisi ja jauheliha. Anna jäähtyä haaleaksi. Lisää sitten raaka muna joukkoon. Se sitoo täytteen ja pasteijoiden täyttäminen on helpompaa.
- Kauli kylmä taikina muutaman millin paksuiseksi suorakaiteen malliseksi levyksi. Voit myös jakaa taikinan kahtia, laita toinen puoli jääkaappiin odottamaan. Leikkaa levy neliön muotoisiksi (10 cm x 10 cm) paloiksi. Jaa täyte paloille. Sivele reunat vedellä ja taita kolmion muotoon. "Liimaa" reunat haarukalla painellen.
- Nosta pasteijat uunipellille leivinpaperin päälle. Voitele pinta munalla ja pistele haarukalla.
- Paista pasteijat 225-asteisessa uunissa 12-15 minuuttia, kunnes ne ovat kullanruskeita ja kypsiä.
Tiesitkö että...
Vinkki! Voit tehdä pasteijat myös valmiista lehtitaikinasta.Kategoriat
Sesongit Leivonta ja jälkiruoat Teemat
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi
Erittäin hyvä täyte!! Tein valmiisiin lehti- ja torttutaikinoihin. Nam! 😋