Mango-rahkapullatTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Mango-rahkapullat

  • Annosmäärä12 kpl
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Kasvis (lakto-ovo)
Perinteiset rahkapullat saavat herkullisen uuden maun tuoreesta mangosta ja limetistä. Täyteläinen rahkatäyte valmistuu näppärästi.
  • Kasvis (lakto-ovo)

Ainekset

12 kpl
2 1/2 dl
 
maitoa
tai
25 g
 
1 ps (11 g)
 
tuorehiivaa
tai
Pirkka kuivahiivaa
tai
1
 
kananmuna
tai
1 dl
 
sokeria
tai
1/2 rkl
 
kardemummaa
tai
1 tl
 
suolaa
tai
n. 7 1/2 dl
 
tai
100 g
 
voita
tai

Täyte

1 tlk (250 g)
 
tai
1/2 dl
 
tai
1
 
kananmuna
tai
1/2 dl
 
sokeria
tai
1 1/2 tl
 
tai
1 tl
 
limetin raastettua kuorta
tai
1 (n. 450 g)
 
Pirkka syöntikypsä mango
tai

Voiteluun

1
 
kananmuna
tai

Ravintosisältö

Energia
1 147 kJ / 274 kcal
Rasva
9 g
josta tyydyttynyttä
5,2 g
Hiilihydraatit
37,9 g
josta sokereita
13,6 g
Proteiini
9,1 g
Suola
0,7 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min
Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Murenna hiiva maitoon ja sekoita muna joukkoon. (Jos käytät kuivahiivaa, katso ohje pakkauksesta.)
Lisää sokeri, kardemumma ja suola. Lisää jauhoja vähitellen ja vaivaa taikina hyvin. Lisää pehmeä rasva alustamisen loppuvaiheessa. Alusta taikinaa, kunnes se irtoaa kädestä ja kulhon reunoista.
Kohota lämpimässä paikassa lähes kaksinkertaiseksi, noin 45 minuuttia.
Leivo taikinasta 12 pikkupullaa ja jaa ne kahdelle pellille. Kohota pullat liinan alla, noin 30 minuuttia.
Sekoita rahka, kerma, kananmuna, sokeri, vaniljasokeri ja limetin kuori kulhossa keskenään.
Poista kivi mangosta leikkaamalla hedelmäliha irti litteän kiven molemmin puolin. Viipaloi mango kuorta vasten ja käännä kuori nurinpäin siten, että saat leikattua mangoviipaleet irti. Leikkaa tarvittaessa isoimmat viipaleet vielä puoliksi. Leikkaa vielä kiveen jäänyt hedelmäliha irti ja viipaloi se.
Paina jauhotetulla lasilla (⌀7 cm) syvennys kohonneeseen pullaan. Voitele pullien reunat munalla. Annostele täyte syvennyksiin ja lisää mangoviipaleet.
Paista 200-asteessa uunin keskitasolla 13–15 minuuttia.
Tuoreen mangon sijaan voit käyttää sokeriliemeen säilöttyjä Pirkka mangoviipaleita. Kokeile mangon ja limen sijaan myös erilaisia makupareja rahkapullien maustamiseen. Sekoita rahka-täytteen joukkoon 3 rkl Pirkka laktoositon kinuskikastiketta ja 1 dl rouhittuja pekaanipähkinöitä tai 3 rkl Pirkka Parhaat vadelma-mustikkahilloa ja 1 rkl hienonnettua tuoretta basilikaa.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Tuorehiiva 50 g leivinhiiva
    Hinta 0,27/kpl
    5,40/kg
  • Sunnuntai kuivahiiva 4x11 g
    Hinta 1,49/kpl
    33,86/kg
  • Pysyvästi edullinen
    Dansukker Taloussokeri 1kg
    Hinta 1,39/kpl
    1,39/kg
  • Plussa-etu −20 %
    Meira Kardemumma 8 g kokonainen ps
    Plussa-kortilla
    Etuhinta 0,92/kpl
    115,00/kg
    Ilman Plussa-korttia 1,15/kpl (143,75/kg)
  • Jozo jodioitu hienosuola 125g