Mango-rahkapullat
- Annosmäärä12 kpl
- Valmistusaikayli 60 min
- Kasvis (lakto-ovo)
Perinteiset rahkapullat saavat herkullisen uuden maun tuoreesta mangosta ja limetistä. Täyteläinen rahkatäyte valmistuu näppärästi.
- Kasvis (lakto-ovo)
Ainekset
12 kpl
2 1/2 dl | maitoa tai |
25 g 1 ps (11 g) | tuorehiivaa tai Pirkka kuivahiivaa tai |
1 | kananmuna tai |
1 dl | sokeria tai |
1/2 rkl | kardemummaa tai |
1 tl | suolaa tai |
n. 7 1/2 dl | tai |
100 g | voita tai |
Täyte | |
---|---|
1 tlk (250 g) | tai |
1/2 dl | tai |
1 | kananmuna tai |
1/2 dl | sokeria tai |
1 1/2 tl | tai |
1 tl | limetin raastettua kuorta tai |
1 (n. 450 g) | Pirkka syöntikypsä mango tai |
Voiteluun | |
1 | kananmuna tai |
Ravintosisältö
Energia | 1 147 kJ / 274 kcal |
Rasva | 9 g |
josta tyydyttynyttä | 5,2 g |
Hiilihydraatit | 37,9 g |
josta sokereita | 13,6 g |
Proteiini | 9,1 g |
Suola | 0,7 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Murenna hiiva maitoon ja sekoita muna joukkoon. (Jos käytät kuivahiivaa, katso ohje pakkauksesta.)
Lisää sokeri, kardemumma ja suola. Lisää jauhoja vähitellen ja vaivaa taikina hyvin. Lisää pehmeä rasva alustamisen loppuvaiheessa. Alusta taikinaa, kunnes se irtoaa kädestä ja kulhon reunoista.
Kohota lämpimässä paikassa lähes kaksinkertaiseksi, noin 45 minuuttia.
Leivo taikinasta 12 pikkupullaa ja jaa ne kahdelle pellille. Kohota pullat liinan alla, noin 30 minuuttia.
Sekoita rahka, kerma, kananmuna, sokeri, vaniljasokeri ja limetin kuori kulhossa keskenään.
Poista kivi mangosta leikkaamalla hedelmäliha irti litteän kiven molemmin puolin. Viipaloi mango kuorta vasten ja käännä kuori nurinpäin siten, että saat leikattua mangoviipaleet irti. Leikkaa tarvittaessa isoimmat viipaleet vielä puoliksi. Leikkaa vielä kiveen jäänyt hedelmäliha irti ja viipaloi se.
Paina jauhotetulla lasilla (⌀7 cm) syvennys kohonneeseen pullaan. Voitele pullien reunat munalla. Annostele täyte syvennyksiin ja lisää mangoviipaleet.
Paista 200-asteessa uunin keskitasolla 13–15 minuuttia.
Tuoreen mangon sijaan voit käyttää sokeriliemeen säilöttyjä Pirkka mangoviipaleita. Kokeile mangon ja limen sijaan myös erilaisia makupareja rahkapullien maustamiseen. Sekoita rahka-täytteen joukkoon 3 rkl Pirkka laktoositon kinuskikastiketta ja 1 dl rouhittuja pekaanipähkinöitä tai 3 rkl Pirkka Parhaat vadelma-mustikkahilloa ja 1 rkl hienonnettua tuoretta basilikaa.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Tuorehiiva 50 g leivinhiivaHinta 0,27/kpl5,40/kg
- Sunnuntai kuivahiiva 4x11 gHinta 1,49/kpl33,86/kg
- Pysyvästi edullinenDansukker Taloussokeri 1kgHinta 1,39/kpl1,39/kg
- Plussa-etu −20 %Meira Kardemumma 8 g kokonainen psPlussa-kortillaEtuhinta 0,92/kpl115,00/kgIlman Plussa-korttia 1,15/kpl (143,75/kg)
- Jozo jodioitu hienosuola 125g