Rahkavoitaikina
- Valmistusaika30 - 60 min
- Kananmunaton
Itse tehty rahkavoitaikina on helppo ja monipuolinen. Valmista taikina hyvissä ajoin jääkaappiin kylmettymään. Sekoitettu rahkavoitaikina sopii hyvin piirakkapohjaksi.
- Kananmunaton
Ainekset
250 g | tai |
1 tlk (250 g) | tai |
4 dl (250 g) | tai |
1 tl | leivinjauhetta tai |
Valmistus
30 - 60 min
Sekoitettu rahkavoitaikina: Sekoita keskenään maitorahka ja huoneenlämpöinen voi. Lisää nopeasti sekoittaen vehnäjauho-leivinjauheseos. Sekoita taikina juuri ja juuri sekaisin. Kääri taikina kelmuun ja nosta hetkeksi jääkaappiin kovettumaan. Sekoitettu rahkavoitaikina sopii suolaisten ja makeiden piirakoiden pohjaksi.
Kaulittu rahkavoitaikina: Ripottele leivinpöydälle jauhoja. Kauli jääkaappikylmä taikina noin puolen sentin paksuiseksi levyksi. Taita kolmin kerroin ja kauli uudelleen pari kolme kertaa aina kolmeksi taittaen. Pyyhi ylimääräiset jauhot pullasudilla taitoksien välistä. Kääri taikina muovikelmuun ja pane jääkaappiin kovettumaan noin puoleksi tunniksi. Lehtevämpi kaulittu rahkavoitaikina sopii joulutorttuihin, pasteijoihin ja piirakoihin.
Paista joulutortut 225 asteessa uunin alimmalla tasolla 10–12 minuuttia.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pirkka suomalainen voi 500gHinta 3,85/kpl7,70/kg
- Pirkka laktoositon maitorahka 250gHinta 1,39/kpl5,56/kg
- Pirkka Suomalainen Puolikarkea Vehnäjauho 2kgHinta 1,59/kpl0,80/kg
- Pirkka suomalainen voi 400gHinta 4,65/kpl11,63/kg
- Pysyvästi edullinenArla lisäaineeton normaalisuolainen meijerivoi 500g vähälaktoosinenHinta 3,49/kpl6,98/kg
- Meira leivinjauhe 100g tölkkiHinta 1,25/kpl12,50/kg
- Pirkka leivinjauhe 100gHinta 1,15/kpl11,50/kg
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min4,0(69 arviota)
- 30 - 60 min3,9(11 arviota)
- alle 30 min4,1(79 arviota)
- yli 60 min4,1(213 arviota)
- yli 60 min4,7(46 arviota)
- 30 - 60 min4,2(12 arviota)
- yli 60 min4,1(113 arviota)
- yli 60 min4,0(325 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,6 (59 arviota)
- K-Kuluttajapalvelu1 vuosi sittenMalla, taikinan voi halutessaan pakastaa ja käyttää myöhemmin.
- Malla1 vuosi sittenVoiko taikinan pakastaa ja käyttää myöhemmin?
- K-Kuluttajapalvelu3 vuotta sittenOlis hyvä tietää, joulutorttuja tulee n. 20 kpl
- Olis hyvä tietää3 vuotta sittenMontako ns. normaalikokoista joulutorttua tästä määrästä taikinaa syntyy?
- Eve4 vuotta sittenLaitoin vähän lisää jauhoja, 4,5 dl. En tehnyt kaulii-taittaa-kaulii, vaikka tein joulutorttuja. Sekoitetusta taikinasta tuli oikein hyvät ja maukkaat tähtitortut. Aion samalla reseptillä tehdä pian lihalevypiirakan.
- K-Kuluttajapalvelu5 vuotta sittenLievästi ärsyyntynyt, kiitos hyvästä huomiosta! Paistoaika ja -lämpötila riippuvat siitä minkälainen ja kokoinen leivonnainen taikinasta tehdään. Reseptiin on nyt lisätty esimerkki paisto-ohjeet joulutortuille.
- Lievästi ärsyyntynyt5 vuotta sittenHei, miksi rahkavoitaikinan reseptissä ei ole paistoaikaa eikä -lämpötilaa tai jos on, niin missä se on?