RahkavoitaikinaTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Rahkavoitaikina

Itse tehty rahkavoitaikina on helppo ja monipuolinen. Valmista taikina hyvissä ajoin jääkaappiin kylmettymään. Sekoitettu rahkavoitaikina sopii hyvin piirakkapohjaksi.

  • 30 - 60 min

Ainekset

Valmistus

30 - 60 min
  1. Sekoitettu rahkavoitaikina: Sekoita keskenään maitorahka ja huoneenlämpöinen voi. Lisää nopeasti sekoittaen vehnäjauho-leivinjauheseos. Sekoita taikina juuri ja juuri sekaisin. Kääri taikina kelmuun ja nosta hetkeksi jääkaappiin kovettumaan. Sekoitettu rahkavoitaikina sopii suolaisten ja makeiden piirakoiden pohjaksi.
  2. Kaulittu rahkavoitaikina: Ripottele leivinpöydälle jauhoja. Kauli jääkaappikylmä taikina noin puolen sentin paksuiseksi levyksi. Taita kolmin kerroin ja kauli uudelleen pari kolme kertaa aina kolmeksi taittaen. Pyyhi ylimääräiset jauhot pullasudilla taitoksien välistä. Kääri taikina muovikelmuun ja pane jääkaappiin kovettumaan noin puoleksi tunniksi. Lehtevämpi kaulittu rahkavoitaikina sopii joulutorttuihin, pasteijoihin ja piirakoihin.

Tiesitkö että...

Paista joulutortut 225 asteessa uunin alimmalla tasolla 10-12 minuuttia.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 9 arvostelua
  • Lievästi ärsyyntynyt12.4.2019

    Hei, miksi rahkavoitaikinan reseptissä ei ole paistoaikaa eikä -lämpötilaa tai jos on, niin missä se on?

  • K-Kuluttajapalvelu12.4.2019

    Lievästi ärsyyntynyt, kiitos hyvästä huomiosta! Paistoaika ja -lämpötila riippuvat siitä minkälainen ja kokoinen leivonnainen taikinasta tehdään. Reseptiin on nyt lisätty esimerkki paisto-ohjeet joulutortuille.