Rahkavoitaikina
Itse tehty rahkavoitaikina on helppo ja monipuolinen. Valmista taikina hyvissä ajoin jääkaappiin kylmettymään. Sekoitettu rahkavoitaikina sopii hyvin piirakkapohjaksi.
- 30 - 60 min
Ainekset
- 250gPirkka voita
- 1tlk(250 g)Pirkka laktoositonta maitorahkaa
- 4dl(250 g)Pirkka vehnäjauhoja
- 1tlleivinjauhetta
Valmistus
30 - 60 min- Sekoitettu rahkavoitaikina: Sekoita keskenään maitorahka ja huoneenlämpöinen voi. Lisää nopeasti sekoittaen vehnäjauho-leivinjauheseos. Sekoita taikina juuri ja juuri sekaisin. Kääri taikina kelmuun ja nosta hetkeksi jääkaappiin kovettumaan. Sekoitettu rahkavoitaikina sopii suolaisten ja makeiden piirakoiden pohjaksi.
- Kaulittu rahkavoitaikina: Ripottele leivinpöydälle jauhoja. Kauli jääkaappikylmä taikina noin puolen sentin paksuiseksi levyksi. Taita kolmin kerroin ja kauli uudelleen pari kolme kertaa aina kolmeksi taittaen. Pyyhi ylimääräiset jauhot pullasudilla taitoksien välistä. Kääri taikina muovikelmuun ja pane jääkaappiin kovettumaan noin puoleksi tunniksi. Lehtevämpi kaulittu rahkavoitaikina sopii joulutorttuihin, pasteijoihin ja piirakoihin.
Tiesitkö että...
Paista joulutortut 225 asteessa uunin alimmalla tasolla 10-12 minuuttia.Kategoriat
Sesongit Leivonta ja jälkiruoat Erityisruokavaliot
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi
Laitoin vähän lisää jauhoja, 4,5 dl. En tehnyt kaulii-taittaa-kaulii, vaikka tein joulutorttuja. Sekoitetusta taikinasta tuli oikein hyvät ja maukkaat tähtitortut. Aion samalla reseptillä tehdä pian lihalevypiirakan.
Hei, miksi rahkavoitaikinan reseptissä ei ole paistoaikaa eikä -lämpötilaa tai jos on, niin missä se on?
Lievästi ärsyyntynyt, kiitos hyvästä huomiosta! Paistoaika ja -lämpötila riippuvat siitä minkälainen ja kokoinen leivonnainen taikinasta tehdään. Reseptiin on nyt lisätty esimerkki paisto-ohjeet joulutortuille.