Rahkavoitaikina
- Annosmäärä annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
- Kananmunaton
Itse tehty rahkavoitaikina on helppo ja monipuolinen. Valmista taikina hyvissä ajoin jääkaappiin kylmettymään. Sekoitettu rahkavoitaikina sopii hyvin piirakkapohjaksi.
- Kananmunaton
Ainekset
annosta
250 g | tai |
1 tlk (250 g) | tai |
4 dl (250 g) | tai |
1 tl | leivinjauhetta tai |
Valmistus
30 - 60 min
Sekoitettu rahkavoitaikina: Sekoita keskenään maitorahka ja huoneenlämpöinen voi. Lisää nopeasti sekoittaen vehnäjauho-leivinjauheseos. Sekoita taikina juuri ja juuri sekaisin. Kääri taikina kelmuun ja nosta hetkeksi jääkaappiin kovettumaan. Sekoitettu rahkavoitaikina sopii suolaisten ja makeiden piirakoiden pohjaksi.
Kaulittu rahkavoitaikina: Ripottele leivinpöydälle jauhoja. Kauli jääkaappikylmä taikina noin puolen sentin paksuiseksi levyksi. Taita kolmin kerroin ja kauli uudelleen pari kolme kertaa aina kolmeksi taittaen. Pyyhi ylimääräiset jauhot pullasudilla taitoksien välistä. Kääri taikina muovikelmuun ja pane jääkaappiin kovettumaan noin puoleksi tunniksi. Lehtevämpi kaulittu rahkavoitaikina sopii joulutorttuihin, pasteijoihin ja piirakoihin.
Paista joulutortut 225 asteessa uunin alimmalla tasolla 10–12 minuuttia.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min4,8(42 arviota)
- yli 60 min4,7(15 arviota)
- yli 60 min4,0(280 arviota)
- alle 30 min4,1(69 arviota)
- 30 - 60 min3,9(11 arviota)
- yli 60 min4,1(279 arviota)
- yli 60 min4,1(104 arviota)
- yli 60 min4,1(183 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,7 (41 arviota)
- Malla2 kuukautta sittenVoiko taikinan pakastaa ja käyttää myöhemmin?
- K-Kuluttajapalvelu2 kuukautta sittenMalla, taikinan voi halutessaan pakastaa ja käyttää myöhemmin.
- K-Kuluttajapalvelu1 vuosi sittenOlis hyvä tietää, joulutorttuja tulee n. 20 kpl
- Olis hyvä tietää1 vuosi sittenMontako ns. normaalikokoista joulutorttua tästä määrästä taikinaa syntyy?
- Eve2 vuotta sittenLaitoin vähän lisää jauhoja, 4,5 dl. En tehnyt kaulii-taittaa-kaulii, vaikka tein joulutorttuja. Sekoitetusta taikinasta tuli oikein hyvät ja maukkaat tähtitortut. Aion samalla reseptillä tehdä pian lihalevypiirakan.
- Lievästi ärsyyntynyt3 vuotta sittenHei, miksi rahkavoitaikinan reseptissä ei ole paistoaikaa eikä -lämpötilaa tai jos on, niin missä se on?
- K-Kuluttajapalvelu3 vuotta sittenLievästi ärsyyntynyt, kiitos hyvästä huomiosta! Paistoaika ja -lämpötila riippuvat siit ä minkälainen ja kokoinen leivonnainen taikinasta tehdään. Reseptiin on nyt lisätty esimerkki paisto-ohjeet joulutortuille.