RahkavoitaikinaTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Rahkavoitaikina

  • Valmistusaika30 - 60 min
  • Kananmunaton
Itse tehty rahkavoitaikina on helppo ja monipuolinen. Valmista taikina hyvissä ajoin jääkaappiin kylmettymään. Sekoitettu rahkavoitaikina sopii hyvin piirakkapohjaksi.
  • Kananmunaton

Ainekset

250 g
 
tai
1 tlk (250 g)
 
tai
4 dl (250 g)
 
tai
1 tl
 
leivinjauhetta
tai

Valmistus

30 - 60 min
Sekoitettu rahkavoitaikina: Sekoita keskenään maitorahka ja huoneenlämpöinen voi. Lisää nopeasti sekoittaen vehnäjauho-leivinjauheseos. Sekoita taikina juuri ja juuri sekaisin. Kääri taikina kelmuun ja nosta hetkeksi jääkaappiin kovettumaan. Sekoitettu rahkavoitaikina sopii suolaisten ja makeiden piirakoiden pohjaksi.
Kaulittu rahkavoitaikina: Ripottele leivinpöydälle jauhoja. Kauli jääkaappikylmä taikina noin puolen sentin paksuiseksi levyksi. Taita kolmin kerroin ja kauli uudelleen pari kolme kertaa aina kolmeksi taittaen. Pyyhi ylimääräiset jauhot pullasudilla taitoksien välistä. Kääri taikina muovikelmuun ja pane jääkaappiin kovettumaan noin puoleksi tunniksi. Lehtevämpi kaulittu rahkavoitaikina sopii joulutorttuihin, pasteijoihin ja piirakoihin.
Paista joulutortut 225 asteessa uunin alimmalla tasolla 10–12 minuuttia.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Pirkka suomalainen voi 500g
    Hinta 3,85/kpl
    7,70/kg
  • Pirkka laktoositon maitorahka 250g
    Hinta 1,39/kpl
    5,56/kg
  • Pirkka Suomalainen Puolikarkea Vehnäjauho 2kg
    Hinta 1,59/kpl
    0,80/kg
  • Pirkka suomalainen voi 400g
    Hinta 4,65/kpl
    11,63/kg
  • Pysyvästi edullinen
    Arla lisäaineeton normaalisuolainen meijerivoi 500g vähälaktoosinen
    Hinta 3,49/kpl
    6,98/kg
  • Meira leivinjauhe 100g tölkki
    Hinta 1,25/kpl
    12,50/kg
  • Pirkka leivinjauhe 100g
    Hinta 1,15/kpl
    11,50/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 3,6 (59 arviota)

  • K-Kuluttajapalvelu
    1 vuosi sitten
    Malla, taikinan voi halutessaan pakastaa ja käyttää myöhemmin.
  • Malla
    1 vuosi sitten
    Voiko taikinan pakastaa ja käyttää myöhemmin?
  • K-Kuluttajapalvelu
    3 vuotta sitten
    Olis hyvä tietää, joulutorttuja tulee n. 20 kpl
  • Olis hyvä tietää
    3 vuotta sitten
    Montako ns. normaalikokoista joulutorttua tästä määrästä taikinaa syntyy?
  • Eve
    4 vuotta sitten
    Laitoin vähän lisää jauhoja, 4,5 dl. En tehnyt kaulii-taittaa-kaulii, vaikka tein joulutorttuja. Sekoitetusta taikinasta tuli oikein hyvät ja maukkaat tähtitortut. Aion samalla reseptillä tehdä pian lihalevypiirakan.
  • K-Kuluttajapalvelu
    5 vuotta sitten
    Lievästi ärsyyntynyt, kiitos hyvästä huomiosta! Paistoaika ja -lämpötila riippuvat siitä minkälainen ja kokoinen leivonnainen taikinasta tehdään. Reseptiin on nyt lisätty esimerkki paisto-ohjeet joulutortuille.
  • Lievästi ärsyyntynyt
    5 vuotta sitten
    Hei, miksi rahkavoitaikinan reseptissä ei ole paistoaikaa eikä -lämpötilaa tai jos on, niin missä se on?