• Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio
  • Sesongit ja teemat
Mausteinen jauhelihacurryTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Mausteinen jauhelihacurry

Jauhelihacurryn itämainen mausteinen vivahde syntyy currytahnasta. Mintulla maustettu turkkilainen jogurtti toimii raikkaana lisänä.

  • 4 annosta
  • 30 - 60 min
  • 246 kcal / annos (270g)

Ainekset

4 annosta
    • 400gPirkka naudan jauhelihaa 10 %
    • 1(200 g)iso sipuli
    • 1 1/2rklPirkka soijaa
    • 1-1 1/2rklPirkka punaista currytahnaa
    • ripausmustapippuria
    • 1(100 g)pieni vihreä paprika
    • 1-2(100 g)porkkanaa
    • 1/2tlk(à 500 g)tomaattimurskaa
    • 1dlvettä
    • 1rklsitruunanmehua

Lisäksi

    • 1tlk(200 g)Pirkka turkkilaista jogurttia
    • 1/2tlminttua

Valmistus

30 - 60 min
  1. Paahda jauheliha pannulla. Lisää hienonnettu sipuli ja anna sen kuullottua. Mausta soijalla, punaisella currytahnalla ja mustapippurilla.
  2. Suikaloi paprika ja porkkanat. Lisää kasvissuikaleet, tomaattimurska, vesi ja sitruunanmehu jauhelihan joukkoon. Anna hautua kannen alla kymmenisen minuuttia.
  3. Mausta turkkilainen jogurtti mintulla. Tarjoa jauhelihacurry keitetyn riisin ja viilentävän minttujogurtin kanssa.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 270g100 g

  • 246 kcal1 030 kJ
  • Proteiinia10 g
  • Hiilihydraatteja12 g
  • Rasvaa17 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 6 arvostelua