Ragú naudan poskista
- Annosmäärä5–6 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
- Gluteeniton
- Kananmunaton
Maistuvan ragùn salaisuus piilee hitaasti matalalla lämmöllä hauduttamisessa.
- Gluteeniton
- Kananmunaton
Ainekset
5–6 annosta
1 1/2 kg | naudan poskipaloja tai |
suolaa tai | |
ripaus | mustapippuria tai |
1 (180 g) | iso sipuli tai |
2 (280 g) | keksikokoista porkkanaa tai |
4 | valkosipulinkynttä tai |
2 1/2 dl | punaviiniä tai |
5 dl | vettä tai |
2 | tai |
2 tlk (à 500 g) | tai |
1 prk | Pirkka aurinkokuivattuja tomaatteja tai |
2 | rosmariininvartta tai |
1 rkl | tai |
3 | laakerinlehteä tai |
1 rkl | sokeria tai |
Ravintosisältö
Energia | 1 502 kJ / 424 kcal |
Rasva | 10,7 g |
josta tyydyttynyttä | 5 g |
Hiilihydraatit | 13,4 g |
josta sokereita | 10,6 g |
Proteiini | 46,3 g |
Suola | 1,6 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
Siisti posket. Poista kalvot ja rasva pienellä ja teräväkärkisellä veitsellä. Työnnä veitsen kärki kalvon ja lihan väliin. Viillä kalvo lihasta irti. Pidä toisella kädellä kalvoa kireällä, niin sen irrottaminen sujuu helpommin.
Kuivaa lihan pinta. Mausta reilusti suolalla ja pippurilla.
Kuori ja pilko sipulit, valkosipulit ja porkkanat. Hienonna valutetut aurinkokuivatut tomaatit.
Kuumenna isossa pannussa 2 rkl aurinkokuivattujen tomaattien öljyä ja ruskista lihat molemmin puolin. Nosta sivuun.
Vähennä lämpöä ja lisää sipulit, aurinkokuivatut tomaatit sekä porkkanat. Kuullota muutaman minuutin ajan.
Lisää punaviini, lihaliemi, tomaattimurska- ja -sose, laakerinlehdet ja sokeri.
Kuumenna kiehuvaksi ja lisää posket. Peitä kannella ja anna hautua hiljalleen 4 tuntia tai kunnes liha on hajoavan mureaa.
Nosta lihat leikkuulaudalle ja revi liha suikaleiksi.
Siivilöi liemi ja kaada liemi takaisin pannulle. Halutessasi poimi sekaan aurinkokuivatut tomaatit . Keitä kokoon, kunnes liemi sakenee kastikkeeksi.
Lisää sekaan revitty, siistitty liha. Sekoita ja tarjoa esimerkiksi pastan ja parmesaanijuuston tai keitettyjen perunoiden kanssa.