Hyppää sisältöön
Ragú naudan poskistaTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Ragú naudan poskista

  • Annosmäärä5–6 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Gluteeniton
  • Kananmunaton
Maistuvan ragùn salaisuus piilee hitaasti matalalla lämmöllä hauduttamisessa.
  • Gluteeniton
  • Kananmunaton

Ainekset

5–6 annosta
1 1/2 kg
 
naudan poskipaloja
tai
 
suolaa
tai
ripaus
 
mustapippuria
tai
1 (180 g)
 
iso sipuli
tai
2 (280 g)
 
keksikokoista porkkanaa
tai
4
 
valkosipulinkynttä
tai
2 1/2 dl
 
punaviiniä
tai
5 dl
 
vettä
tai
2
 
tai
2 tlk (à 500 g)
 
tai
1 prk
 
Pirkka aurinkokuivattuja tomaatteja
tai
2
 
rosmariininvartta
tai
1 rkl
 
tai
3
 
laakerinlehteä
tai
1 rkl
 
sokeria
tai

Ravintosisältö

Energia
1 502 kJ / 424 kcal
Rasva
10,7 g
josta tyydyttynyttä
5 g
Hiilihydraatit
13,4 g
josta sokereita
10,6 g
Proteiini
46,3 g
Suola
1,6 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min
Siisti posket. Poista kalvot ja rasva pienellä ja teräväkärkisellä veitsellä. Työnnä veitsen kärki kalvon ja lihan väliin. Viillä kalvo lihasta irti. Pidä toisella kädellä kalvoa kireällä, niin sen irrottaminen sujuu helpommin.
Kuivaa lihan pinta. Mausta reilusti suolalla ja pippurilla.
Kuori ja pilko sipulit, valkosipulit ja porkkanat. Hienonna valutetut aurinkokuivatut tomaatit.
Kuumenna isossa pannussa 2 rkl aurinkokuivattujen tomaattien öljyä ja ruskista lihat molemmin puolin. Nosta sivuun.
Vähennä lämpöä ja lisää sipulit, aurinkokuivatut tomaatit sekä porkkanat. Kuullota muutaman minuutin ajan.
Lisää punaviini, lihaliemi, tomaattimurska- ja -sose, laakerinlehdet ja sokeri.
Kuumenna kiehuvaksi ja lisää posket. Peitä kannella ja anna hautua hiljalleen 4 tuntia tai kunnes liha on hajoavan mureaa.
Nosta lihat leikkuulaudalle ja revi liha suikaleiksi.
Siivilöi liemi ja kaada liemi takaisin pannulle. Halutessasi poimi sekaan aurinkokuivatut tomaatit . Keitä kokoon, kunnes liemi sakenee kastikkeeksi.
Lisää sekaan revitty, siistitty liha. Sekoita ja tarjoa esimerkiksi pastan ja parmesaanijuuston tai keitettyjen perunoiden kanssa.