• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Meetvursti-sienipiirakka

Sienipiirakka, jossa mehevä porkkanasosepohja. Sienitäyte saa makua Luomu meetvurstista.
Meetvursti-sienipiirakka
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 10 palaa
  • 30 - 60 min
  • 335 kcal / annos (145g)

Ainekset

10 palaa

Pohja

Täyte

Pinnalle

Valmistus

30 - 60 min
  1. Valmista ensin täyte. Puhdista ja paloittele sienet ja paprika pieniksi kuutioiksi. Kuutioi meetvursti. Kuori ja hienonna sipulit.
  2. Paista sieniä omassa nesteessään, kunnes neste on haihtunut lähes kokonaan. (Mikäli käytät herkkusieniä, käytä paistamiseen noin 1 rkl öljyä.) Lisää sipulit kuullottumaan pannulle. Sekoita lopuksi paprikat, meetvurstit ja ripaus mustapippuria täytteen joukkoon. Hauduta täytettä hetki pannulla ja siirrä jäähtymään.
  3. Valmista pohja sekoittamalla ensin kuivat aineet keskenään. Lisää porkkanasose ja rasva. (Jos porkkanasose on löysää ja taikina meinaa jäädä liian löysäksi, voit lisätä noin 1/2 dl jauhoja.) Sekoita tasaiseksi taikinaksi ja painele voidellun piirakkavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle ja reunoille.
  4. Kaada täyte piirakkapohjan päälle. Sekoita kulhossa munat, ruokakerma, noin puolet juustoraasteesta sekä ripaus mustapippuria ja suolaa. Kaada seos piirakan päälle. Ripottele pinnalle loput juustoraasteet ja oliivit. Paista sieni-meetvurstipiirakkaa uunin alimmalla tasolla 200 asteessa noin 35 minuuttia. Tarjoa lisäksi raikasta salaattia.

Ravintosisältö perannos 145g100 g

  • 335 kcal1 400 kJ
  • Proteiinia12 g
  • Hiilihydraatteja21 g
  • Rasvaa23 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille3