Pitaleivät & jeeran hyvä kikhernesalaatti
Täytä pitaleivät jeeran hyvällä kikhernesalaatilla! Kikherneillä on tapana hyppiä, kun niitä paahtaa. Kannattaa siis seurata, mitä uunissa tapahtuu.
4 annosta30 - 60 min
Ainekset
4 annosta
Paahdetut kikherneet
- 2dlkikherneitä (säilyke)
- 2tloliiviöljyä
- 1/2-1tljuustokuminaa eli jeeraa
Muut salaattiainekset
- 2tomaattia
- 50g(5 cm:n pala)kurkkua
- 6mintunoksaa
- 100gfetajuustoa
- 1dlturkkilaista jogurttia
- 1rklsitruunanmehua
Lisäksi
Valmistus
30 - 60 min- Laita uuni lämpenemään 250 asteeseen.
- Valuta kikherneet lävikössä ja kaada ne kulhoon. Lisää öljy ja jeera. Sekoita hyvin.
- Kaada kikherneet leivinpaperin päälle uunipellille. Paahda uunissa noin 15 minuuttia.
- Pese kasvikset. Leikkaa tomaatti ja kurkku pieniksi kuutioiksi. Irrota mintunlehdet oksista. Yhdistä kaikki ainekset ja sekoita.
- Yhdistä kaikki kasvikset kulhossa. Murusta joukkoon feta, lisää jogurtti ja sitruunanmehu. Sekoita tasaiseksi.
- Lisää paahdetut kikherneet salaattiin, kun ne ovat jäähtyneet
- Lämmitä pitaleivät pakkauksessa olevan ohjeen mukaan.
- Leikkaa leipiin tasku ja täytä kikhernesalaatilla.
Katso video
Tiesitkö että...
Resepti löytyy myös lasten kokkaussovelluksesta, Carrot Kitchen Appista, jonka voit ladata puhelimesi sovelluskaupasta!Kategoriat
Pääraaka-aineet Ruokalajit Teemat Erityisruokavaliot
Kommentoi
Tästä tuli uusi lempiruoka! Kannattaa poistaa ylimääräinen neste kikherneistä huolellisesti, niin poksuvat vähemmän (uuni pysyy puhtaampana). Kikherneet myös poksuvat uunissa vähemmän jos ne "kuorii" ennen uuniin laittoa.