• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Lammaspita

Pitaleivät voi täyttää monenlaisilla eri täytteillä, mutta lammastäyte herkullisen tsatsikin kanssa on kokeilemisen arvoinen.
Lammaspita
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 6 annosta
  • yli 60 min
  • 410 kcal / annos (240g)

Ainekset

6 annosta
    • 500glampaan jauhelihaa
    • 1(120 g)sipuli
    • 2valkosipulinkynttä
    • 1tlsuolaa
    • 1/2tlmustapippuria
    • 1tloreganoa
    • 2rklöljyä

Tsatsiki

    • 1/2(150 g)kurkkua
    • 1/2dlJärvikylä vahvaa minttua hienonnettuna tai
    • n. 1/2tlkuivattua minttua
    • 1valkosipulinkynsi
    • 1rklsitruunanmehua
    • 1rklhunajaa
    • ripaussuolaa
    • ripausmustapippuria

Lisäksi

    • 1ruukkuPirkka jääsalaattia
    • 3Pirkka tomaattia
    • 1pieni (60 g)punasipuli

Valmistus

yli 60 min
  1. Valmista ensin tsatsiki. Raasta kurkku karkeaksi raasteeksi ja pane raaste siivilään valumaan. Hienonna minttu ja valkosipulinkynsi. Sekoita ne jogurtin joukkoon. Mausta sitruunanmehulla, hunajalla, suolalla ja pippurilla. Lisää hyvin valunut kurkkuraaste. Nosta kastike kylmään maustumaan.
  2. Sulata jauheliha pakkauksen ohjeen mukaan. Hienonna kuorittu sipuli ja valkosipulinkynnet. Kypsennä sipulia pannussa tai mikroaaltouunissa tilkassa öljyä 1-2 minuuttia. Sekoita sipulit ja mausteet jauhelihan joukkoon tasaiseksi taikinaksi.
  3. Muotoile taikinasta kostutetuin käsin 6 jauhelihapihviä (halkaisija noin 10 cm). Voitele pihvit öljyllä. Paista pihvit kuumassa pannussa tai parilalla 5-6 minuuttia välillä kääntäen.
  4. Huuhdo ja valuta salaatinlehdet. Leikkaa tomaatit ja kuorittu punasipuli ohuiksi viipaleiksi. Lämmitä pitaleivät parilalla, uunissa tai mikroaaltouunissa pakkauksen ohjeen mukaan. Leikkaa leivät auki taskuiksi. Täytä taskut lammaspihveillä, salaatinlehdillä, tomaatti- ja sipuliviipaleilla. Lusikoi päälle tsatsikia. Pane pitaleivät suodatinpusseihin tai lautasliinataskuihin. Tarjoa heti.

Tiesitkö että...

Vinkki! Tsatsiki sopii sellaisenaan myös kalan, broilerin tai lihan kastikkeeksi.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 240g100 g

  • 410 kcal1 720 kJ
  • Proteiinia22 g
  • Hiilihydraatteja47 g
  • Rasvaa14 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 11 arvostelua