Helppo moussaka
Helppo ja maukas moussaka on uuniruokien aatelistoa. Gluteenittoman moussakan perusta on mehevä munakoiso ja sopivan rasvainen jauheliha.
5 annostayli 60 min440 kcal / annos (400g)
Ainekset
5 annosta
- 1rs(400 g)nauta-sikajauhelihaa
- 1(150 g)iso sipuli
- 2tlk(à 390 g)Pirkka valkosipulitomaattimurskaa
- 2dlvettä
- 1tlsuolaa
- 1tltimjamia
- 1tlsambal oelek chilitahnaa tai
- Pirkka srirachaa
- 1/4tlmustapippuria
- 1-2(n. 600 g)munakoisoa
- 100gtuoretta pinaattia tai
- 1/2ps(à 200 g)Pirkka lehtipinaattia (pakaste)
Valmistus
yli 60 min- Ruskista jauheliha paistokasarissa omassa rasvassaan. Hienonna sipuli, lisää joukkoon ja anna kuullottua.
- Sekoita joukkoon tomaattimurskat. Huuhdo tölkit vedellä ja kaada kastikkeeseen. Mausta suolalla, timjamilla, chilitahnalla ja mustapippurilla. Keitä miedolla lämmöllä kannen alla noin 15 minuuttia.
- Leikkaa munakoisot pitkittäin noin 1/2 cm:n paksuisiksi viipaleiksi. Voitele ne öljyllä ja paista kuumalla pannulla noin 2 minuuttia/puoli. Huuhdo ja paloittele tuoreet pinaatinlehdet. Käytä pakastepinaatti kohmeisena.
- Kokoa moussaka lasagnevuokaan. Levitä pohjalle kerros jauhelihakastiketta. Asettele päälle puolet munakoisoviipaleista ja pinaatista. Ripottele päälle juustoraastetta. Tee toinen kerros samoin. Peitä vuoka jauhelihakastikkeella ja lopulla juustolla.
- Kypsennä 200-asteisen uunin alimmalla tasolla 15-20 minuuttia.
Katso video
Tiesitkö että...
Vinkki! Voit valmistaa moussakan myös sika-nautajauhelihasta tai naudan jauhelihasta.Kategoriat
Pääraaka-aineet Ruokalajit Teemat Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per annos 400g100 g
- 440 kcal1 840 kJ
- Proteiinia 33 g
- Hiilihydraatteja10 g
- Rasvaa29 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi
Moussakan kanssa tällä ruoalla ei ole mitään tekemistä. Munakoiso-jauhelivuokana tämä on kuitenkin oikein herkkulinen uuniruoka, jota syö mielellään.
Entäs jos haluaa tehdä opiskelijan budjettilla. Käykö normi rypsi öljy? Vai jättääkö sen pois?
Äiti&opiskelija, reseptissä voi hyvin käyttää oliiviöljyn sijaan rypsiöljyä.
Aidossa Moussakassa on pohjalla perunaa ja mausteena minttua !!!!!
Pahaa oli.
Kanelin lisäys tuo oikean moussakan maun, hyvää 😊
Tää oli hyvä ja helppo. Lisäsin vielä kanelia hieman tuomaan perinteistä moussakan makua. Ehdottomasti teen toistekin.