• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Jogurtti-kuminamuffinit

Suolaisten muffinien päälle ripotellaan juustoraasteella, joka sulaa uunissa herkulliseksi.
Jogurtti-kuminamuffinit
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 12 kpl
  • 30 - 60 min
  • 127 kcal / annos (50g)

Ainekset

12 kpl

Valmistus

30 - 60 min
  1. Voitele 12 muffinin muffinipellin syvennykset margariinilla.
  2. Kaada jogurtin joukkoon vesi, juokseva margariini ja siirappi. Lämmitä seos 42-asteiseksi. Sekoita keskenään sämpylä- ja vehnäjauhot, kuivahiiva, huhmaressa hienonnetut kuminat ja suola. Lisää jogurttiseos jauhojen joukkoon puuhaarukalla sekoittaen. Taikinan on oltava löysää.
  3. Jaa taikina kahdella lusikalla muffinipellin syvennyksiin. Ripottele päälle hieman jauhoja ja tasoittele muffinien pinta. Peitä pelti leivinliinalla. Kohota lämpimässä paikassa 20-30 minuuttia.
  4. Ripottele muffinien pinnalle juustoraastetta. Paista 200-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla noin 13 minuuttia. Irrota muffinit heti syvennyksistä esimerkiksi puisen voiveitsen avulla.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 50g100 g

  • 127 kcal530 kJ
  • Proteiinia4 g
  • Hiilihydraatteja17 g
  • Rasvaa4 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille