• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Pupusämpylät

Pupusämpylät
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 25 kpl
  • yli 60 min
  • 238 kcal / 100 g

Ainekset

25 kpl

Pupujen silmiksi

    • rusinoita

Valmistus

yli 60 min
  1. Lämmitä maito tai vesi hieman kädenlämpöä lämpimämmäksi (+ 42 astetta). Sekoita pieneen jauhomäärään sekoitettu hiiva nesteeseen. Sekoita joukkoon myös siirappi ja suola. Alusta loput jauhot vähitellen ja lisää rasva alustamisen loppuvaiheessa. Alusta taikinaan lopuksi vehnäjauhot. Kohota taikinaa peitettynä lämpimässä paikassa noin 20 minuuttia.
  2. Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle. Jaa taikinasta 1/3 erikseen pupujen korvia varten. Jaa lopputaikina 25 palaan. Pyörittele palat 8 cm pitkiksi soikeiksi sämpylöiksi. Pane sämpylät leivinpaperin päälle pelleille ja peitä leivinliinalla.
  3. Jaa lopputaikinakin 25 palaan. Pyörittele paloista noin 8 cm pitkät nauhat. Jaa nauhat kahtia puoleen väliin asti. Paina yhtenäinen osa leveämmäksi ja aseta sämpylän päälle niin, että osa levennyksestä taittuu sämpylän alle. Näin muodostuu pupun pää ja korvat. Paina puolitetut rusinat silmiksi. Ripottele pupujen pinnalle vehnäjauhoja siivilän läpi.
  4. Kohota hyvin liinan alla. Paista sämpylät 225 asteessa keskitasolla noin 7 minuuttia.

Ravintosisältö per 100 g

  • 238 kcal994 kJ
  • Proteiinia7,71 g
  • Hiilihydraatteja38,8 g
  • Rasvaa5,5 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille3