• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Jogurtti-raparperitäytekakku

Jogurtti-raparperitäytekakku
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 12 annosta
  • yli 60 min
  • 365 kcal / annos (135g)

Ainekset

12 annosta

Pohja

    • 4kananmunaa
    • 2dlsokeria
    • 1 1/2dlvehnäjauhoja
    • 1/2dlperunajauhoja
    • 1tlleivinjauhetta

Kostutus

Täyte ja kuorrutus

Koristelu

Valmistus

yli 60 min
  1. Kuumenna uuni 225-asteiseksi. Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri napakaksi vaahdoksi. Sekoita keskenään vehnä- ja perunajauhot sekä leivinjauhe. Lisää jauhoseos siivilän läpi muna-sokerivaahtoon.
  2. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun uunipannuun. Paista noin 7 minuuttia uunin keskitasolla. Kumoa torttulevy sokeroidulle leivinpaperille. Irrota paistopaperi levyn pinnasta. Jäähdytä torttulevy.
  3. Puolita levy ja nosta tarjoiluvadille. Kostuta pohja omenamehulla. Levitä päälle puolet raparperisoseesta.
  4. Vaahdota kerma ja mausta sokerilla sekä vanilliinisokerilla. Sekoita joukkoon jogurtti. Levitä puolet seoksesta raparperisoseen pinnalle. Nosta päälle toinen torttulevy. Kostuta levy sekä peitä raparperisoseella ja jogurttiseoksella.
  5. Vaahdota kerma koristelua varten. Sekoita joukkoon jogurtti ja kinuskikastike.
  6. Pursota jogurttiseoksella ristikko kakun päälle. Koristele kakku munanmuotoisilla pääsiäiskaramelleilla.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 135g100 g

  • 365 kcal1 530 kJ
  • Proteiinia5 g
  • Hiilihydraatteja47 g
  • Rasvaa17 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 4 arvostelua