Raparperi-kinuskikakku
- Annosmäärä16 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
- Kasvis (lakto-ovo)
Raparperin kirpeys ja kinuskin makeus yhdistyvät raparperitäytekakussa. Fudgella ja syötävillä kukilla koristelet kakusta helposti näyttävän näköisen.
- Kasvis (lakto-ovo)
Ainekset
16 annosta
Pohja | |
---|---|
3 | kananmunaa tai |
2 1/2 dl | sokeria tai |
50 g | voita sulatettuna tai |
1 dl | tai |
3 1/2 dl | tai |
2 tl | leivinjauhetta tai |
2 tl | tai |
Kostutus | |
n. 1 1/2 dl | tai |
Raparperitäyte | |
1 l (400 g) | raparperia viipaleina tai |
1/2–1 dl | vettä tai |
1 dl | tai |
Lisäksi | |
2 tlk (à 2,5 dl) | Valio kinuskikermaa tai |
1 tlk (2 dl) | laktoositonta kuohukermaa tai |
2 tl | tai |
n. 200 g | fudgeja tai |
syötäviä kukkia tai |
Ravintosisältö
Energia | 957 kJ / 229 kcal |
Rasva | 9 g |
josta tyydyttynyttä | 5,2 g |
Hiilihydraatit | 31,7 g |
josta sokereita | 18,7 g |
Proteiini | 4,1 g |
Suola | 0,2 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
Valmista kakkupohja. Voitele ja jauhota pieni irtopohjavuoka (Ø 20 cm).
Vaahdota kananmunat ja sokeri kuohkeaksi. Lisää keskenään sekoitettu voisula ja maito. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään. Lisää jauhoseos taikinaan ja kääntele tasaiseksi. Vältä turhaa sekoittamista, ettei taikina sitkisty. Kaada taikina vuokaan.
Paista 175 asteessa uunin alatasolla 40–45 minuuttia tai kunnes kakku on kypsä. Kokeile tikulla kypsyyttä. Peitä vuoka leivinpaperilla paistamisen loppuvaiheessa, jos pinta tummuu liikaa. Kumoa kakku hieman jäähtyneenä. Leikkaa pohja kolmeen osaan.
Kiehauta raparperi ja vesi. Lisää hillosokeri ja keitä 5–10 minuuttia kunnes seos soseutuu. Jäähdytä täyte.
Kaada 1 tlk (2,5 dl) kinuskikermaa kattilaan ja anna kiehua keskilämmöllä välillä sekoittaen, kunnes seos paksuuntuu kinuskiksi. Aikaa kuluu noin 10 minuuttia. Jäähdytä kinuski.
Vaahdota kuohukerma ja mausta se vaniljasokerilla.
Nosta kakkupohjan alin kerros tarjoiluvadille. Kiristä irtopohjavuoan rengas kakun ympärille. Kostuta pohja omenamehulla. Levitä päälle kerros kinuskia ja raparperisosetta. Lisää puolet kermavaahdosta.
Nosta toinen pohjalevy päälle. Täytä samoin toinen kerros ja kostuta päällimmäinen kakkupohja molemmilta puolilta. (Lisää omenamehun määrää tarvittaessa 1/4 dl).
Anna kakun tekeytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.
Vaahdota toinen kinuskikerma ja sivele sitä kakun pintaan. Koristele kakku syötävillä kukilla ja murennetulla fudgella ennen tarjoamista.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pysyvästi edullinenDansukker Taloussokeri 1kgHinta 1,25/kpl1,25/kg
- Valio Eila voi 200g laktoositon vähäsuolainenHinta 2,95/kpl14,75/kg
- Pirkka laktoositon kevytmaitojuoma 1lHinta 1,35/kpl1,35/l
- Pirkka Suomalainen Puolikarkea Vehnäjauho 2kgHinta 1,65/kpl0,83/kg
- Pirkka vaniljasokeri 100gHinta 2,69/kpl26,90/kg
- Pirkka omenatäysmehu 1lHinta 1,29/kpl1,29/l
- Dansukker Hillosokeri 1kgHinta 2,59/kpl2,59/kg
- Valio Luomu kuohukerma 2dl laktoositonHinta 1,65/kpl8,25/l
- La Molisana Fusilli Integrali N°28 täysjyväpasta 500gHinta 2,49/kpl4,98/kg
- Järvikylä Orvokki rasia 20 kplHinta 3,29/kpl
- Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 gHinta 1,59/kpl3,90/kg
- Pirkka Parhaat ulkokanojen munia M 8kpl/464gHinta 2,19/kpl4,72/kg
- Pirkka sokeri 1kgHinta 1,09/kpl1,09/kg
- K-Menu sokeri 1kgHinta 0,99/kpl0,99/kg
- Juustoportti Kirnuvoi 200gHinta 2,99/kpl14,95/kg
- Valio voi 200 g normaalisuolainenHinta 2,59/kpl12,95/kg
- Valio Eila kevytmaitojuoma 5 dl laktoositonHinta 1,55/kpl3,10/l
- Valio Eila laktoositon kevytmaitojuoma 1lHinta 2,09/kpl2,09/l
- Meira leivinjauhe 100g tölkkiHinta 1,25/kpl12,50/kg
- Pirkka leivinjauhe 100gHinta 1,15/kpl11,50/kg
- Meira vaniljasokeri 85g tölkkiHinta 2,65/kpl31,18/kg
- Dr.Oetker 160g vaniljasokeriHinta 2,85/kpl17,81/kg
- Plussa-etu −11 %Innocent omenatäysmehu 900mlPlussa-kortillaEtuhinta 3,49/kpl3,66/lIlman Plussa-korttia 3,95/kpl (4,17/l)
- Pysyvästi edullinenTropicana täysmehu 0,9l omenaHinta 3,99/kpl4,21/l
- Dansukker minihillosokeri 250gHinta 1,35/kpl5,40/kg
- Dansukker Luomu Hillosokeri 500gHinta 2,49/kpl4,98/kg
- Pirkka suomalainen laktoositon kuohukerma 2dlHinta 1,25/kpl6,25/l
- Pirkka suomalainen laktoositon kuohukerma 5dlHinta 2,95/kpl5,90/l
- Rummo Luomu Täysjyvä Fusilli No48 500gHinta 2,79/kpl5,58/kg
- Rummo Täysjyvä Fusilli No48 500gHinta 2,79/kpl5,58/kg
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min4,1(74 arviota)
- 30 - 60 min4,1(25 arviota)
- 30 - 60 min3,9(312 arviota)
- yli 60 min4,1(453 arviota)
- 30 - 60 min3,9(1 702 arviota)
- yli 60 min3,7(23 arviota)
- yli 60 min4,0(102 arviota)
- yli 60 min4,4(119 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,2 (66 arviota)
- Leea10 kuukautta sittenTein äitienpäiväkakuksi :) Täyttövaiheessa hyvin märkä ja tahmea vaikka pidin irtovuoan renkaan visusti paikallaan - raparperihillossa mitä vähemmän vettä sen parempi! Luotin prosessiin ja seuraavana aamuna olikin jähmettynyt juuri ja juuri kuorrutuskelpoiseksi. Huimasti kehuja, äiti ei melkein raaskinut antaa muiden päästä kakkua maistamaan, niin paljon tykkäsi! Teen taatusti toistekin.
- Eh4 vuotta sittenTodella hyvänmakuinen kakku, ei liian makea. Teen kyllä toistenkin.