Huoltokatko OmaPlussa-eduissa 28.5. klo 00.00–02.00. Katkon aikana edut eivät ole toiminnassa. Pahoittelemme häiriötä.
Raparperi-kinuskikakkuTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Raparperi-kinuskikakku

  • Annosmäärä16 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Kasvis (lakto-ovo)
Raparperin kirpeys ja kinuskin makeus yhdistyvät raparperitäytekakussa. Fudgella ja syötävillä kukilla koristelet kakusta helposti näyttävän näköisen.
  • Kasvis (lakto-ovo)

Ainekset

16 annosta

Pohja

3
 
kananmunaa
tai
2 1/2 dl
 
sokeria
tai
50 g
 
voita sulatettuna
tai
1 dl
 
tai
3 1/2 dl
 
tai
2 tl
 
leivinjauhetta
tai
2 tl
 
tai

Kostutus

n. 1 1/2 dl
 
tai

Raparperitäyte

1 l (400 g)
 
raparperia viipaleina
tai
1/2–1 dl
 
vettä
tai
1 dl
 
tai

Lisäksi

2 tlk (à 2,5 dl)
 
tai
1 tlk (2 dl)
 
laktoositonta kuohukermaa
tai
2 tl
 
tai
n. 200 g
 
fudgeja
tai
 
syötäviä kukkia
tai

Ravintosisältö

Energia
957 kJ / 229 kcal
Rasva
9 g
josta tyydyttynyttä
5,2 g
Hiilihydraatit
31,7 g
josta sokereita
18,7 g
Proteiini
4,1 g
Suola
0,2 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min

Valmista kakkupohja. Voitele ja jauhota pieni irtopohjavuoka (Ø 20 cm).

Vaahdota kananmunat ja sokeri kuohkeaksi. Lisää keskenään sekoitettu voisula ja maito. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään. Lisää jauhoseos taikinaan ja kääntele tasaiseksi. Vältä turhaa sekoittamista, ettei taikina sitkisty. Kaada taikina vuokaan.

Paista 175 asteessa uunin alatasolla 40–45 minuuttia tai kunnes kakku on kypsä. Kokeile tikulla kypsyyttä. Peitä vuoka leivinpaperilla paistamisen loppuvaiheessa, jos pinta tummuu liikaa. Kumoa kakku hieman jäähtyneenä. Leikkaa pohja kolmeen osaan.

Kiehauta raparperi ja vesi. Lisää hillosokeri ja keitä 5–10 minuuttia kunnes seos soseutuu. Jäähdytä täyte.

Kaada 1 tlk (2,5 dl) kinuskikermaa kattilaan ja anna kiehua keskilämmöllä välillä sekoittaen, kunnes seos paksuuntuu kinuskiksi. Aikaa kuluu noin 10 minuuttia. Jäähdytä kinuski.

Vaahdota kuohukerma ja mausta se vaniljasokerilla.

Nosta kakkupohjan alin kerros tarjoiluvadille. Kiristä irtopohjavuoan rengas kakun ympärille. Kostuta pohja omenamehulla. Levitä päälle kerros kinuskia ja raparperisosetta. Lisää puolet kermavaahdosta.

Nosta toinen pohjalevy päälle. Täytä samoin toinen kerros ja kostuta päällimmäinen kakkupohja molemmilta puolilta. (Lisää omenamehun määrää tarvittaessa 1/4 dl).

Anna kakun tekeytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.

Vaahdota toinen kinuskikerma ja sivele sitä kakun pintaan. Koristele kakku syötävillä kukilla ja murennetulla fudgella ennen tarjoamista.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Pirkka laktoositon kevytmaitojuoma 1l
    Hinta 1,35/kpl
    1,35/l
  • Pirkka Suomalainen Puolikarkea Vehnäjauho 2kg
    Hinta 1,69/kpl
    0,85/kg
  • Pirkka vaniljasokeri 100g
    Hinta 2,69/kpl
    26,90/kg
  • Pirkka omenatäysmehu 1l
    Hinta 1,19/kpl
    1,19/l
  • Dansukker Hillosokeri 1kg
    Hinta 2,75/kpl
    2,75/kg
  • Valio kinuskikerma 2,5dl laktoositon
    Hinta 3,15/kpl
    12,60/l
  • Järvikylä Orvokki rasia 20 kpl
    Hinta 3,49/kpl
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 4,1 (65 arviota)

  • Leea
    15 päivää sitten
    Tein äitienpäiväkakuksi :) Täyttövaiheessa hyvin märkä ja tahmea vaikka pidin irtovuoan renkaan visusti paikallaan - raparperihillossa mitä vähemmän vettä sen parempi! Luotin prosessiin ja seuraavana aamuna olikin jähmettynyt juuri ja juuri kuorrutuskelpoiseksi. Huimasti kehuja, äiti ei melkein raaskinut antaa muiden päästä kakkua maistamaan, niin paljon tykkäsi! Teen taatusti toistekin.
  • Eh
    3 vuotta sitten
    Todella hyvänmakuinen kakku, ei liian makea. Teen kyllä toistenkin.