Hunajainen siemenleipäTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Hunajainen siemenleipä

Hunajainen siemenleipä saa rakennetta ja makua siemenistä. Hunaja parantaa hiivan kohotuskykyä, lisää leivän säilyvyyttä ja antaa makua. N. 1,30€/annos*.

  • 2 kpl
  • yli 60 min
  • 237 kcal / 100 g

Ainekset

2 kpl

Pinnalle

    • maitoa
    • hiivaleipävehnäjauhoja

Valmistus

yli 60 min
  1. Kuumenna maito noin 42-asteiseksi. Lisää joukkoon keskenään sekoitetut kaurahiutaleet ja kuivahiiva, siemenet, hunaja sekä suola. Sekoita tasaiseksi ja alusta jauhot vähitellen taikinaan. Lisää alustamisen loppuvaiheessa öljy. Anna kohota lämpimässä paikassa noin 20 minuuttia.
  2. Jaa taikina kahteen osaan ja leivo palat pyöreiksi leiviksi. Kohota leivät hyvin, 20-30 minuuttia.
  3. Voitele leivät maidolla ja ripottele pintaan jauhoja. Levitä jauhot leipien päälle tasaiseksi kerrokseksi varovasti kädellä sivellen. Käsittele kohonneita leipiä hyvin varoen, jotta ne eivät lässähdä. Vedä vielä lopuksi ristiviillot leipien pinnalle mahdollisimman terävällä ja ohuella veitsellä. Paista 175 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 35 minuuttia.

Katso video

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 9/2013. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

  • Leivonta ja jälkiruoat