• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Hunajainen siemenleipä

Hunajainen siemenleipä saa rakennetta ja makua siemenistä. Hunaja parantaa hiivan kohotuskykyä, lisää leivän säilyvyyttä ja antaa makua. N. 1,30€/annos*.
Hunajainen siemenleipä
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 2 kpl
  • yli 60 min
  • 237 kcal / 100 g

Ainekset

2 kpl

Pinnalle

    • maitoa
    • hiivaleipävehnäjauhoja

Valmistus

yli 60 min
  1. Kuumenna maito noin 42-asteiseksi. Lisää joukkoon keskenään sekoitetut kaurahiutaleet ja kuivahiiva, siemenet, hunaja sekä suola. Sekoita tasaiseksi ja alusta jauhot vähitellen taikinaan. Lisää alustamisen loppuvaiheessa öljy. Anna kohota lämpimässä paikassa noin 20 minuuttia.
  2. Jaa taikina kahteen osaan ja leivo palat pyöreiksi leiviksi. Kohota leivät hyvin, 20-30 minuuttia.
  3. Voitele leivät maidolla ja ripottele pintaan jauhoja. Levitä jauhot leipien päälle tasaiseksi kerrokseksi varovasti kädellä sivellen. Käsittele kohonneita leipiä hyvin varoen, jotta ne eivät lässähdä. Vedä vielä lopuksi ristiviillot leipien pinnalle mahdollisimman terävällä ja ohuella veitsellä. Paista 175 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 35 minuuttia.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 9/2013. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Ravintosisältö per 100 g

  • 237 kcal990 kJ
  • Proteiinia7,76 g
  • Hiilihydraatteja32,7 g
  • Rasvaa8,13 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 1 arvostelu