• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Porkkana-sinihomejuustopuustit

Pakkaa maukkaat porkkana-sinihomejuustopuustit mukaan hiihtoretkelle. Suolaiset puustit maistuvat välipalaksi tai keiton kanssa.
Porkkana-sinihomejuustopuustit
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 12 annosta
  • 30 - 60 min
  • 162 kcal / annos (75g)

    Ainekset

    12 annosta
      • 2 1/2dlvettä
      • 1/2tlsuolaa
      • 1rkljuoksevaa hunajaa
      • 1ps(11 g)kuivahiivaa
      • n. 6dlhiivaleipävehnäjauhoja
      • 1rklöljyä

    Täyte

      • 3(250 g)porkkanaa
      • 1/2rklöljyä
      • 125gsinihomejuustoa

    Lisäksi

    Valmistus

    30 - 60 min
    1. Lämmitä vesi noin 42-asteiseksi. Lisää suola, hunaja ja pieneen jauhomäärään sekoitettu kuivahiiva. Sekoita vähitellen joukkoon hiivaleipävehnäjauhot. Vaivaa taikina tasaiseksi. Lisää öljy vaivaamisen loppuvaiheessa. Kohota taikina liinan alla kaksinkertaiseksi.
    2. Kuori ja raasta porkkanat hienoksi raasteeksi ja kuullota niitä öljyssä pari minuuttia. Murenna joukkoon sinihomejuusto ja anna juuston sulaa. Jäähdytä porkkanaseosta hieman.
    3. Kauli taikina suorakaiteen muotoiseksi levyksi (noin 30 x 50 cm). Levitä täyte levylle ja kääri se pitkältä sivulta alkaen rullalle. Leikkaa rulla 12 osaan. Nosta palat muffinivuokiin. Anna kohota hyvin liinan alla.
    4. Paista porkkana-sinihomejuustopuustit 225-asteisen uunin keskitasolla noin 12 minuuttia.

    Ravintosisältö perannos 75g100 g

    • 162 kcal678 kJ
    • Proteiinia6 g
    • Hiilihydraatteja21 g
    • Rasvaa6 g

    Lisätietoa reseptistä

    Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

    Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

    Kommentoi

    Arvosana reseptille1