Sinihomejuusto- ja valkosipuli-juustopatongit
- Annosmäärä10 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
- Kananmunaton
Täytä itse tehdyt patongit helposti juustolla ja yrteillä. Kokeile myös muita maustettuja tuorejuustoja patongin täytteeksi.
- Kananmunaton
Ainekset
10 annosta
- 5 dl vettä
- 1 ps (11 g) kuivahiivaa
- n. 10 dl hiivaleipävehnäjauhoja
- 1 tl suolaa
- 1/2 dl öljyä
Täyte
- 125 g Pirkka sinihomejuustoa
- 100 g valkosipuli- tai yrttituorejuustoa
- persiljaa
Ravintosisältö
- Energia955 kJ / 229 kcal
- Rasva8,7 g
- josta tyydyttynyttä3 g
- Hiilihydraatit28,5 g
- josta sokereita1 g
- Proteiini8 g
- Suola0,9 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
- Lämmitä vesi noin 42-asteiseksi, kädenlämpöä hieman kuumemmaksi. Sekoita kuivahiiva pieneen määrään jauhoja ja lisää seos veteen. Sekoita joukkoon noin puolet jauhoista, suola ja öljy. Alusta taikinaan vähitellen loput jauhot. Kohota taikina liinan alla noin kaksinkertaiseksi.
- Jaa taikina neljään osaan. Taputtele taikinapala tasaiseksi levyksi ja kaaviloi jauhotetulla pöydällä suorakaiteen muotoiseksi levyksi (noin 30 x 40 cm). Ripottele kahdelle levylle sinihomejuusto ja silputtua persiljaa ja levitä lopuille kahdelle levylle valkosipulituorejuusto sekä persiljasilppu. Kääri levy hiukan vinosti rullalle pitkältä sivultaan ja nosta kohoamaan pellille lämpimään paikkaan. Peitä liinalla ja anna kohota hyvin. 3. Leikkaa kohonneen patongin pintaan kevyesti viiltoja terävällä veitsellä. Paista 225 asteessa 15–20 minuuttia. Älä peitä patonkeja liinalla paistamisen jälkeen, jotta kuori pysyisi rapeana.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Sunnuntai kuivahiiva 4x11 gHinta 1,49/kpl33,86/kg
- Myllyn Paras Hiivaleipäjauho 2 kgHinta 3,39/kpl1,70/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Pirkka sinihomejuusto 125g vähälaktoosinenHinta 2,29/kpl18,32/kg
- Järvikylä persilja rkk FIHinta 1,69/kpl
- Pirkka kuivahiiva 4x11gHinta 1,09/kpl24,77/kg
- Sunnuntai kuivahiiva 10x11 gHinta 3,15/kpl28,64/kg
- Pirkka hiivaleipävehnäjauho 2kgHinta 2,79/kpl1,40/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Neito rypsiöljy 500mlHinta 4,25/kpl8,50/l
- Pysyvästi edullinenKeiju rypsiöljy 0,5lHinta 2,15/kpl4,30/l
- Saint Agur ranskalainen sinihomejuusto 115gHinta 3,99/kpl34,70/kg
- Plussa-etu −28 %BE Gourmet 100g mieto herkullinen sinihomejuustoPlussa-kortillaEtuhinta 1,49/kpl14,90/kgIlman Plussa-korttia 2,09/kpl (20,90/kg)
- Arla Lempi tuorejuusto 150g valkosipuli & yrtitHinta 1,85/kpl12,33/kg
- Plussa-etu −27 %Boursin valkosipuli & yrtti tuorejuusto 150gPlussa-kortillaEtuhinta 3,29/kpl21,93/kgIlman Plussa-korttia 4,55/kpl (30,33/kg)
- Deliverde persiljaruukku SuomiEtuhinta 1,49/kplnorm. 2,80/kpl
- Persilja ruukku luomu SuomiHinta 2,99/kpl
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min5,0(1 arvio)
- yli 60 min3,0(4 arviota)
- yli 60 min3,1(17 arviota)
- yli 60 min4,7(3 arviota)
- yli 60 min4,0(4 arviota)
- yli 60 min1,3(3 arviota)
- 30 - 60 min4,0(4 arviota)
- yli 60 min5,0(1 arvio)
Arvostele resepti
ka. 3,3 (14 arviota)
- kokkikoulu1 vuosi sittenvähän aineita hyvää leipää