Sinihomejuusto- ja valkosipuli-juustopatongitTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Sinihomejuusto- ja valkosipuli-juustopatongit

  • Annosmäärä10 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Kananmunaton
Täytä itse tehdyt patongit helposti juustolla ja yrteillä. Kokeile myös muita maustettuja tuorejuustoja patongin täytteeksi.
  • Kananmunaton

Ainekset

10 annosta
5 dl
 
vettä
tai
1 ps (11 g)
 
kuivahiivaa
tai
n. 10 dl
 
hiivaleipävehnäjauhoja
tai
1 tl
 
suolaa
tai
1/2 dl
 
öljyä
tai

Täyte

125 g
 
tai
100 g
 
valkosipuli- tai yrttituorejuustoa
tai
 
persiljaa
tai

Ravintosisältö

Energia
955 kJ / 229 kcal
Rasva
8,7 g
josta tyydyttynyttä
3 g
Hiilihydraatit
28,5 g
josta sokereita
1 g
Proteiini
8 g
Suola
0,9 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min

Lämmitä vesi noin 42-asteiseksi, kädenlämpöä hieman kuumemmaksi. Sekoita kuivahiiva pieneen määrään jauhoja ja lisää seos veteen. Sekoita joukkoon noin puolet jauhoista, suola ja öljy. Alusta taikinaan vähitellen loput jauhot. Kohota taikina liinan alla noin kaksinkertaiseksi.

Jaa taikina neljään osaan. Taputtele taikinapala tasaiseksi levyksi ja kaaviloi jauhotetulla pöydällä suorakaiteen muotoiseksi levyksi (noin 30 x 40 cm). Ripottele kahdelle levylle sinihomejuusto ja silputtua persiljaa ja levitä lopuille kahdelle levylle valkosipulituorejuusto sekä persiljasilppu. Kääri levy hiukan vinosti rullalle pitkältä sivultaan ja nosta kohoamaan pellille lämpimään paikkaan. Peitä liinalla ja anna kohota hyvin. 3. Leikkaa kohonneen patongin pintaan kevyesti viiltoja terävällä veitsellä. Paista 225 asteessa 15–20 minuuttia. Älä peitä patonkeja liinalla paistamisen jälkeen, jotta kuori pysyisi rapeana.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Sunnuntai kuivahiiva 4x11 g
    Hinta 1,49/kpl
    33,86/kg
  • Pirkka sinihomejuusto 125g vähälaktoosinen
    Hinta 2,29/kpl
    18,32/kg
  • Sunnuntai kuivahiiva 10x11 g
    Hinta 3,15/kpl
    28,64/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 3,3 (13 arviota)

  • kokkikoulu
    4 kuukautta sitten
    vähän aineita hyvää leipää