Sinihomejuusto- ja valkosipuli-juustopatongit
Täytä itse tehdyt patongit helposti juustolla ja yrteillä. Kokeile myös muita maustettuja tuorejuustoja patongin täytteeksi.
10 annostayli 60 min207 kcal / 100 g
Ainekset
10 annosta
- 5dlvettä
- 1ps(11 g)kuivahiivaa
- n. 10dlhiivaleipävehnäjauhoja
- 1tlsuolaa
- 1/2dlöljyä
Täyte
- 100gvalkosipuli- tai yrttituorejuustoa
- persiljaa
Valmistus
yli 60 min- Lämmitä vesi noin 42-asteiseksi, kädenlämpöä hieman kuumemmaksi. Sekoita kuivahiiva pieneen määrään jauhoja ja lisää seos veteen. Sekoita joukkoon noin puolet jauhoista, suola ja öljy. Alusta taikinaan vähitellen loput jauhot. Kohota taikina liinan alla noin kaksinkertaiseksi.
- Jaa taikina neljään osaan. Taputtele taikinapala tasaiseksi levyksi ja kaaviloi jauhotetulla pöydällä suorakaiteen muotoiseksi levyksi (noin 30 x 40 cm). Ripottele kahdelle levylle sinihomejuusto ja silputtua persiljaa ja levitä lopuille kahdelle levylle valkosipulituorejuusto sekä persiljasilppu. Kääri levy hiukan vinosti rullalle pitkältä sivultaan ja nosta kohoamaan pellille lämpimään paikkaan. Peitä liinalla ja anna kohota hyvin. 3. Leikkaa kohonneen patongin pintaan kevyesti viiltoja terävällä veitsellä. Paista 225 asteessa 15-20 minuuttia. Älä peitä patonkeja liinalla paistamisen jälkeen, jotta kuori pysyisi rapeana.
Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per 100 g
- 207 kcal865 kJ
- Proteiinia 7,36 g
- Hiilihydraatteja24,8 g
- Rasvaa8,61 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi