Hyppää sisältöön
Sinihomejuusto- ja valkosipuli-juustopatongitTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Sinihomejuusto- ja valkosipuli-juustopatongit

  • Annosmäärä10 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Kananmunaton
Täytä itse tehdyt patongit helposti juustolla ja yrteillä. Kokeile myös muita maustettuja tuorejuustoja patongin täytteeksi.
  • Kananmunaton

Ainekset

10 annosta
  • 5 dl vettä
  • 1 ps (11 g) kuivahiivaa
  • n. 10 dl hiivaleipävehnäjauhoja
  • 1 tl suolaa
  • 1/2 dl öljyä

Täyte

Ravintosisältö

  • Energia
    955 kJ / 229 kcal
  • Rasva
    8,7 g
  • josta tyydyttynyttä
    3 g
  • Hiilihydraatit
    28,5 g
  • josta sokereita
    1 g
  • Proteiini
    8 g
  • Suola
    0,9 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min
  1. Lämmitä vesi noin 42-asteiseksi, kädenlämpöä hieman kuumemmaksi. Sekoita kuivahiiva pieneen määrään jauhoja ja lisää seos veteen. Sekoita joukkoon noin puolet jauhoista, suola ja öljy. Alusta taikinaan vähitellen loput jauhot. Kohota taikina liinan alla noin kaksinkertaiseksi.
  2. Jaa taikina neljään osaan. Taputtele taikinapala tasaiseksi levyksi ja kaaviloi jauhotetulla pöydällä suorakaiteen muotoiseksi levyksi (noin 30 x 40 cm). Ripottele kahdelle levylle sinihomejuusto ja silputtua persiljaa ja levitä lopuille kahdelle levylle valkosipulituorejuusto sekä persiljasilppu. Kääri levy hiukan vinosti rullalle pitkältä sivultaan ja nosta kohoamaan pellille lämpimään paikkaan. Peitä liinalla ja anna kohota hyvin. 3. Leikkaa kohonneen patongin pintaan kevyesti viiltoja terävällä veitsellä. Paista 225 asteessa 15–20 minuuttia. Älä peitä patonkeja liinalla paistamisen jälkeen, jotta kuori pysyisi rapeana.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Sunnuntai kuivahiiva 4x11 g
    Hinta 1,49/kpl
    33,86/kg
  • Myllyn Paras Hiivaleipäjauho 2 kg
    Hinta 3,39/kpl
    1,70/kg
  • Jozo jodioitu hienosuola 125g
    Hinta 0,99/kpl
    7,92/kg
  • Pirkka sinihomejuusto 125g vähälaktoosinen
    Hinta 2,29/kpl
    18,32/kg
  • Järvikylä persilja rkk FI
    Hinta 1,69/kpl
  • Pirkka kuivahiiva 4x11g
    Hinta 1,09/kpl
    24,77/kg
  • Sunnuntai kuivahiiva 10x11 g
    Hinta 3,15/kpl
    28,64/kg
  • Pirkka hiivaleipävehnäjauho 2kg
    Hinta 2,79/kpl
    1,40/kg
  • Jozo jodioitu hienosuola 600g
    Hinta 1,75/kpl
    2,92/kg
  • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    Hinta 1,19/kpl
    1,19/kg
  • Neito rypsiöljy 500ml
    Hinta 4,25/kpl
    8,50/l
  • Pysyvästi edullinen
    Keiju rypsiöljy 0,5l
    Hinta 2,15/kpl
    4,30/l
  • Saint Agur ranskalainen sinihomejuusto 115g
    Hinta 3,99/kpl
    34,70/kg
  • Plussa-etu −28 %
    BE Gourmet 100g mieto herkullinen sinihomejuusto
    Plussa-kortilla
    Etuhinta 1,49/kpl
    14,90/kg
    Ilman Plussa-korttia 2,09/kpl (20,90/kg)
  • Arla Lempi tuorejuusto 150g valkosipuli & yrtit
    Hinta 1,85/kpl
    12,33/kg
  • Plussa-etu −27 %
    Boursin valkosipuli & yrtti tuorejuusto 150g
    Plussa-kortilla
    Etuhinta 3,29/kpl
    21,93/kg
    Ilman Plussa-korttia 4,55/kpl (30,33/kg)
  • Deliverde persiljaruukku Suomi
    Etuhinta 1,49/kpl
    norm. 2,80/kpl
  • Persilja ruukku luomu Suomi
    Hinta 2,99/kpl
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 3,3 (14 arviota)

  • kokkikoulu
    1 vuosi sitten
    vähän aineita hyvää leipää