Sinihomejuusto- ja valkosipuli-juustopatongitTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Sinihomejuusto- ja valkosipuli-juustopatongit

  • Annosmäärä10 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Kananmunaton
Täytä itse tehdyt patongit helposti juustolla ja yrteillä. Kokeile myös muita maustettuja tuorejuustoja patongin täytteeksi.
  • Kananmunaton

Ainekset

10 annosta
5 dl
 
vettä
tai
1 ps (11 g)
 
kuivahiivaa
tai
n. 10 dl
 
hiivaleipävehnäjauhoja
tai
1 tl
 
suolaa
tai
1/2 dl
 
öljyä
tai

Täyte

125 g
 
tai
100 g
 
valkosipuli- tai yrttituorejuustoa
tai
 
persiljaa
tai

Ravintosisältö

Energia
955 kJ / 229 kcal
Rasva
8,7 g
josta tyydyttynyttä
3 g
Hiilihydraatit
28,5 g
josta sokereita
1 g
Proteiini
8 g
Suola
0,9 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min

Lämmitä vesi noin 42-asteiseksi, kädenlämpöä hieman kuumemmaksi. Sekoita kuivahiiva pieneen määrään jauhoja ja lisää seos veteen. Sekoita joukkoon noin puolet jauhoista, suola ja öljy. Alusta taikinaan vähitellen loput jauhot. Kohota taikina liinan alla noin kaksinkertaiseksi.

Jaa taikina neljään osaan. Taputtele taikinapala tasaiseksi levyksi ja kaaviloi jauhotetulla pöydällä suorakaiteen muotoiseksi levyksi (noin 30 x 40 cm). Ripottele kahdelle levylle sinihomejuusto ja silputtua persiljaa ja levitä lopuille kahdelle levylle valkosipulituorejuusto sekä persiljasilppu. Kääri levy hiukan vinosti rullalle pitkältä sivultaan ja nosta kohoamaan pellille lämpimään paikkaan. Peitä liinalla ja anna kohota hyvin. 3. Leikkaa kohonneen patongin pintaan kevyesti viiltoja terävällä veitsellä. Paista 225 asteessa 15–20 minuuttia. Älä peitä patonkeja liinalla paistamisen jälkeen, jotta kuori pysyisi rapeana.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Pirkka suomalainen persilja ruukussa
    Hinta 1,49/kpl
  • Pirkka hiivaleipävehnäjauho 2kg
    Hinta 2,89/kpl
    1,45/kg
  • Pirkka kuivahiiva 4x11g
    Hinta 1,35/kpl
    30,68/kg
  • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    Hinta 1,19/kpl
    1,19/kg
  • Pirkka rypsiöljy 450ml
    Hinta 2,29/kpl
    5,09/l
  • Pirkka sinihomejuusto 125g vähälaktoosinen
    Hinta 2,29/kpl
    18,32/kg
  • Pirkka suomalainen persilja 50g
    Hinta 2,59/kpl
    51,80/kg
  • Järvikylä persilja rkk FI
    Hinta 1,59/kpl
  • Philadelphia tuorejuusto valkosipuli yrtit 200g
    Hinta 2,49/kpl
    12,45/kg
  • Boursin valkosipuli & yrtti tuorejuusto 150g
    Hinta 4,55/kpl
    30,33/kg
  • Myllyn Paras Hiivaleipäjauho 2 kg
    Hinta 3,45/kpl
    1,73/kg
  • Sunnuntai kuivahiiva 4x11 g
    Hinta 1,39/kpl
    31,59/kg
  • Sunnuntai kuivahiiva 10x11 g
    Hinta 3,09/kpl
    28,09/kg
  • Jozo jodioitu hienosuola 125g
    Hinta 0,99/kpl
    7,92/kg
  • Jozo jodioitu hienosuola 600g
    Hinta 1,75/kpl
    2,92/kg
  • Pirkka rypsiöljy 900ml
    Hinta 3,99/kpl
    4,43/l
  • Neito rypsiöljy 500ml
    Hinta 4,35/kpl
    8,70/l
  • Pirkka Parhaat sinihomejuusto 175g vähälaktoosinen
    Hinta 3,09/kpl
    17,66/kg
  • Pirkka sinihomejuustomuru 150g vähälaktoosinen
    Hinta 3,15/kpl
    21,00/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 3,2 (12 arviota)