Parmesaanileipä
- Annosmäärä2 kpl
- Valmistusaikayli 60 min
- Kananmunaton
Parmesaanijuutoa raastetaan sekä hiivaleivän taikinaan että pinnalle.
- Kananmunaton
Ainekset
2 kpl
1/2 pkt (à 200 g) | tai |
5 dl | vettä tai |
1 1/2 tl | suolaa tai |
1 rkl | juoksevaa hunajaa tai |
1 ps (11 g) | Pirkka kuivahiivaa tai |
4 dl | tai |
3 dl | tai |
n. 4 dl | vehnäjauhoja tai |
1/2 dl | oliiviöljyä tai |
Ravintosisältö
Energia | 1 204 kJ / 288 kcal |
Rasva | 9 g |
josta tyydyttynyttä | 2,8 g |
Hiilihydraatit | 39,5 g |
josta sokereita | 2,2 g |
Proteiini | 10,9 g |
Suola | 1,1 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
Raasta parmesaani karkeaksi raasteeksi (2 dl). Lämmitä vesi noin 42-asteiseksi. Sekoita veteen suola, hunaja ja pieneen määrän jauhoja sekoitettu kuivahiiva. Sekoita joukkoon kaurahiutaleet ja puolet juustoraasteesta.
Lisää jauhot vähitellen taikinaan. Lisää öljy ja alusta tasaiseksi. Kohota taikina lämpimässä paikassa liinan alla kaksinkertaiseksi.
Jaa taikina kahteen osaan ja vaivaa sileäksi jauhotetulla pöydällä. Leivo leivinpaperilla vuoratuille pelleille litteät leivät. Peitä liinalla ja anna kohota lämpimässä hyvin.
Koristele tekemällä veitsellä ristikkäisiä viiltoja leipien pintaan. Sivele pintaan hieman vettä ja ripottele pinnalle loput juustoraasteet. Paista 200 asteessa uunin alatasolla noin 20 minuuttia. Tarjoa leivät tuoreina.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pirkka Parhaat Parmigiano Reggiano parmesan 200g laktoositonHinta 7,29/kpl36,45/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- SAM Kesäkukka juokseva hunaja 250gHinta 4,15/kpl16,60/kg
- Sunnuntai kuivahiiva 4x11 gHinta 1,49/kpl33,86/kg
- Pirkka hiivaleipävehnäjauho 2kgHinta 2,79/kpl1,40/kg
- Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg puolikarkeaHinta 1,85/kpl1,85/kg
- Keiju kylmäpuristettu ekstra-neitsytoliiviöljyspray 200mlHinta 7,15/kpl35,75/l
- Pirkka Parhaat Parmigiano Reggiano juustoraaste 80gHinta 2,89/kpl36,13/kg
- Parmareggio 125g Parmigiano DOP 15kkHinta 5,69/kpl45,52/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- SAM Reilun kaupan hunaja juokseva 250gHinta 4,29/kpl17,16/kg
- Pirkka juokseva hunaja 350gHinta 3,49/kpl9,97/kg
- Pirkka kuivahiiva 4x11gHinta 1,09/kpl24,77/kg
- Sunnuntai kuivahiiva 10x11 gHinta 3,15/kpl28,64/kg
- Myllyn Paras Hiivaleipäjauho 2 kgHinta 3,39/kpl1,70/kg
- Myllyn Paras Emännän puolikarkea vehnäjauho 1 kgHinta 1,65/kpl1,65/kg
- Myllärin Luomu Leivontakarkea vehnäjauho 2kgHinta 3,39/kpl1,70/kg
- Bertolli cucina oliiviöljy 200ml sprayHinta 6,69/kpl33,45/l
- Bertolli oliiviöljy 250ml classicoHinta 5,15/kpl20,60/l
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min4,0(9 arviota)
- yli 60 min4,8(28 arviota)
- yli 60 min4,5(36 arviota)
- yli 60 min4,7(3 arviota)
- yli 60 min4,5(17 arviota)
- yli 60 min3,0(5 arviota)
- yli 60 min3,5(13 arviota)
- yli 60 min3,7(34 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,2 (6 arviota)
- Anscu6 vuotta sittenTuli hyvää! Mulla ei ollu hiivaleipäjauhoja,,niin käytin vaan vehnäjauhoja, mutta hyvin onnistui :)