• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Parmesaanileipä

Parmesaanijuutoa raastetaan sekä hiivaleivän taikinaan että pinnalle.
Parmesaanileipä
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 2 kpl
  • yli 60 min
  • 254 kcal / 100 g (525g)

Ainekset

2 kpl

Valmistus

yli 60 min
  1. Raasta parmesaani karkeaksi raasteeksi (2 dl). Lämmitä vesi noin 42-asteiseksi. Sekoita veteen suola, hunaja ja pieneen määrän jauhoja sekoitettu kuivahiiva. Sekoita joukkoon kaurahiutaleet ja puolet juustoraasteesta.
  2. Lisää jauhot vähitellen taikinaan. Lisää öljy ja alusta tasaiseksi. Kohota taikina lämpimässä paikassa liinan alla kaksinkertaiseksi.
  3. Jaa taikina kahteen osaan ja vaivaa sileäksi jauhotetulla pöydällä. Leivo leivinpaperilla vuoratuille pelleille litteät leivät. Peitä liinalla ja anna kohota lämpimässä hyvin.
  4. Koristele tekemällä veitsellä ristikkäisiä viiltoja leipien pintaan. Sivele pintaan hieman vettä ja ripottele pinnalle loput juustoraasteet. Paista 200 asteessa uunin alatasolla noin 20 minuuttia. Tarjoa leivät tuoreina.

Kategoriat

Ravintosisältö per 100 g

  • 254 kcal kJ
  • Proteiinia9 g
  • Hiilihydraatteja35 g
  • Rasvaa9 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille