• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Jonin katkarapupiirakka

Jonin katkarapupiirakka
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 8 annosta
  • yli 60 min
  • 288 kcal / annos (110g)

Ainekset

8 annosta

Pohja

Täyte

Pinnalle

Koristeluun

    • tuoretta korianteria

Valmistus

yli 60 min
  1. Nypi margariini ja vehnäjauhot murumaiseksi seokseksi. Lisää juustoraaste ja vesi ja sekoita taikina tasaiseksi.
  2. Painele taikina vuokaan ja aseta taikinaa myötäilemään leivinpaperi jotta reunat eivät valuisi paistettaessa.
  3. Paista pohjaa 200-asteisessa uunissa 10-15 minuuttia.
  4. Viipaloi kesäkurpitsa ja kypsennä viipaleita öljyssä pannulla. Mausta suolalla ja pippurisekoituksella.
  5. Sulata katkaravut juoksevan kylmän veden alla ja valuta hyvin.
  6. Levitä esipaistetun piiraspohjan päälle katkaravut ja mausta sitruunanmehulla. Lisää kesäkurpitsaviipaleet ja hienonnettu tilli.
  7. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja sekoita joukkoon varovasti majoneesi ja hienonnettu korianteri. Levitä seos piirakan päälle.
  8. Paista 200-asteisessa uunissa vielä 15-20 minuuttia, kunnes piiras on saanut kauniin värin.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 110g100 g

  • 288 kcal1 200 kJ
  • Proteiinia11,8 g
  • Hiilihydraatteja12,9 g
  • Rasvaa21 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille